Hüdaverdi nasıl ünlü oldu?

Önder Tekin, henüz 5 yaşındayken babasının gayretleriyle Yeşilçam’a adım attı. Tiyatrocu olan babası, onu Lale Oraloğlu’nun yönettiği 1971 yapımı ‘Hüdaverdi-Pırtık’ filminin seçmelerine götürdü. Kocaman siyah gözlükleri ve şapkasıyla ‘Hüdaverdi’ adlı karakteri canlandıran Tekin, Suna Pekuysal, Ercan Yazgan ve Haldun Dormen gibi isimlerle rol aldı. Filmin çekimleri sırasında Tekin, sette çok eğlendiğini ve Lale Oraloğlu’nun ona her istediğini aldığını söyledi.

Adanalı’nın Pınar’ı Tuğçe Özbudak değişimiyle dudak uçuklattı! Estetik tutkunu Tuğçe Özbudak’ı artık tanımak imkansız! Adanalı’nın Pınar’ı Tuğçe Özbudak değişimiyle dudak uçuklattı! Estetik tutkunu Tuğçe Özbudak’ı artık tanımak imkansız!

0X0 Simdi 57 Yasinda Yesilcamin Hudaverdisi Yillar Sonra Ortaya Cikti Kimse Taniyamadi 1690271380150

2 Türk dizisi dünyanın en çok aranan dizileri arasında yer aldı! Dünyanın en çok izlenen dizileri nasıl sıralandı? 2 Türk dizisi dünyanın en çok aranan dizileri arasında yer aldı! Dünyanın en çok izlenen dizileri nasıl sıralandı?

Hüdaverdi’nin son filmi

Önder Tekin, ‘Hüdaverdi-Pırtık’ filminin ardından ‘Ezilenler’ adlı başka bir filmde daha rol aldı. Ancak bu film, onun sinema serüveninin sonu oldu. Tekin, endüstri meslek lisesindeki eğitiminin ardından teknisyenliğe başladı. Memleketindeki çeşitli firmalarda 22 yıl makine ve satın alma müdürü olarak çalışan Tekin, şimdi ise emekliliğin tadını çıkarıyor.

Facebook ve Instagram çöktü mü? Resmi açıklama geldi! Facebook ve Instagram çöktü mü? Resmi açıklama geldi!

Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti! Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti!

0X0 Simdi 57 Yasinda Yesilcamin Hudaverdisi Yillar Sonra Ortaya Cikti Kimse Taniyamadi 1690271377075

2024'ün en iyi sandviçleri böyle sıralandı! Bakın ilk sırada hangi Türk lezzeti var? 2024'ün en iyi sandviçleri böyle sıralandı! Bakın ilk sırada hangi Türk lezzeti var?

Hüdaverdi şimdi nasıl görünüyor?

Yeşilçam’ın Hüdaverdi’si Önder Tekin, yıllar sonra ortaya çıktı ve herkesi şaşkına çevirdi. Şimdilerde 57 yaşında olan bir dönemin çocuk yıldızı, saçlarına aklar düşmüş halde görüntülendi. Tekin, filmin içten olduğu için unutulmadığına dikkati çekerek, “Hiçbir zaman argo kelimeler kullanmadık, komedi yaparken de seyirciyi güldürecek şekilde yaptık. Hüdaverdi bir defa yapıldı, fenomen oldu. Çocuğun orada yapmış olduğu hareketler çok sevilmişti.” dedi. Tekin, o dönem başrol oynayan en küçük çocuk oyuncunun kendisi olduğunu da belirtti.

0X0 Simdi 57 Yasinda Yesilcamin Hudaverdisi Yillar Sonra Ortaya Cikti Kimse Taniyamadi 1690271386781

İlber Ortaylı'dan Atatürk'ün ölüm sebebi iddiası! İlber Ortaylı'dan Atatürk'ün ölüm sebebi iddiası!

0X0 Simdi 57 Yasinda Yesilcamin Hudaverdisi Yillar Sonra Ortaya Cikti Kimse Taniyamadi 1690271385826

Ünlü şarkıcı Taylor Swift üç ülkeyi birbirine böyle düşürdü! Savaşın eşiğinden bakın nasıl dönüldü? Ünlü şarkıcı Taylor Swift üç ülkeyi birbirine böyle düşürdü! Savaşın eşiğinden bakın nasıl dönüldü?

Kaynak: HABER MERKEZİ