Bakan Uraloğlu, "Her gün aralıksız 6 sefer yapacak olan trenlerimizle vatandaşlarımız Ankara-Elmadağ arasında konforlu yolculuk etme şansı bulacak" açıklamasını yaptı.

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, demiryollarını devlet politikası olarak ele aldıklarını ve öncelikli sektörlerin en başında gördükleri bu alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bakan Uraloğlu

Uraloğlu, bilet fiyatlarını da en uygun düzeyde tuttuklarını belirterek, "İnsanlarımız trenle yapılan seyahatin konfor ve güvenine alıştı. Bizler de vatandaşlarımızın konforunu ve güvenliğini ön planda tutarak Türkiye'nin dört bir yanını demir yolu ağlarıyla birleştirmeye ve yeni tren seferleriyle vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Uraloğlu, Ankara-Kayseri-Kars güzergahında bulunan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin yarından itibaren hizmete gireceğini duyurdu. "Her gün kesintisiz olarak 6 sefer düzenleyecek olan trenlerimizle, vatandaşlarımız Ankara ile Elmadağ arasında konforlu bir şekilde seyahat edebilecekler" dedi.

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni yarın sefere başlıyor

Uraloğlu, demiryolu projeleriyle Türkiye'nin dört bir yanını raylı sistem ağlarıyla birleştirdiklerine dikkat çekerek, son 22 yılda demiryollarına önemli yatırımlar yapıldığını ve iyileştirme, yenileme ve kalkınma adımlarıyla Türkiye'nin altyapısını geliştirdiklerini ifade etti. Bu süreçte, ülkenin ana yollarını demir ağlarla örerek, ulaşım altyapısını güçlendirdiklerini vurguladı.

Ulaşımda tercih demiryoluna yöneldi

Uraloğlu, mevcut tüm demiryolu hatlarının tamamen yenilendiğini ve bu hatların yüzde 60'tan fazlasının sinyalli hale getirildiğini belirtti.

Demiryollarına 57 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Uraloğlu, 2002'de 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunu 13 bin 919 kilometreye yükselttiklerini ve 2 bin 252 kilometrelik hızlı tren hattı inşa ettiklerini açıkladı.

Türkiye'yi yüksek hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştırdıklarını ve Avrupa'da 6'ncı, dünyada da 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi olduklarını belirten Uraloğlu, demiryolu yatırımlarının sonuçlarını aldıklarını ifade etti. Vatandaşların seyahatlerinde demiryollarını tercih etmeye başladığını dile getiren Uraloğlu, vatandaşların talepleri doğrultusunda son dönemde birçok hatta yeni seferler başlattıklarını ve bunlardan en sonuncusunun Ankara-Elmadağ arasındaki yeni seferler olduğunu söyledi.

Tren, 136 koltuk kapasiteli olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin yarından itibaren hizmete başlayacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, trenin her gün Ankara'dan 06.10, 12.25 ve 17.40 saatlerinde kalkış yapacağını, Elmadağ'dan ise Ankara'ya 07.20, 13.30 ve 18.55 saatlerinde seferler düzenleneceğini belirtti.

Trenin seyahat süresinin 40 ila 45 dakika arasında olacağını vurgulayan Uraloğlu, Kayaş İstasyonu'nda sadece bir dakikalık bir bekleme süresi olacağını ifade etti.

Yağışlar sonrası İstanbul barajlarında son durum Yağışlar sonrası İstanbul barajlarında son durum

Bilet fiyatlarının da uygun düzeyde belirlendiğini söyleyen Uraloğlu, tam parkur ücretinin 55 lira, diğer istasyonlar için ise 40 lira olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA