21 yıldır her seçim akşamı hep aynı terane. Başındaki liderin başarısızlığından zerre dem vurmayan kadrolu muhalif kesim suçu hep karşı tarafın seçmenine atıyor. Oysa ki kazanmak için onları da yanlarına çekmeleri gerekirken aksine her türlü en ağırından hakaret, linç ve mahalle baskısıyla bilhassa sosyal medya ortamında sindirmeye çalışmaktan geri durmuyorlar. Sen bana hakaret edip linç etmeye kalkarsan ben nasıl senin tarafına geçerim ve bir oy daha fazla nasıl alabilirsin ki? Ondan sonra da seçimi kaybedip boyunun ölçüsünü alınca hemen Aziz Nesin sözlerine sığınmalar, tuhaf tuhaf paylaşımlar ve yine kazanan tarafın seçmenine hakaretler, hakaretler, hakaretler…

Karşı cenaha sürekli olarak “Cahil, makarnacı, yandaş, yalaka, menfaatçi” gibi mesnetsiz yakıştırmalar yaparak kendilerinden iyice uzaklaştırıyorlar. Ben nasıl bana hakaret edip tepeden bakan biriyle aynı safta olabilirim ki? Üstelik 21 sene boyunca gerçekleşmesi mümkün olan hiçbir vaatte bulunmayıp elindeki büyükşehirler başta olmak üzere herhangi bir belediyede gerçekleşmiş bir projelerinin de olmaması cabası. Kendi seçmenine enayi muamelesi yapıp “Nasıl olsa tıpış tıpış bize oy verecekler” mantığıyla koskoca yıllar geride kalmadı mı?

Gençlere, özellikle de onların deyimiyle Z kuşağına yoğun ilgi göstermelerinin sebebi de; “Nasıl olsa geçmişi bilmiyorlar, bir iki hoşlarına gidecek söz ve bir de kalp işareti yaparsak tamamdır bu iş, gençler cepte” mantığıyla hareket etmelerindendir. Öyle ya, daha birkaç yıl öncesine kadar parkta oynayan çocuklar şimdi ilk defa oy kullanacaklardı. Muhteşem muhalefetimiz ise elinde şekerle parkın köşesinde çocukları kandırmak için bekleyen tuhaf insanlar gibi oldu.

Şu Aziz Nesin sözlerini gerçekten idrak edip aynaya bir bakabilseler aslında adamın resmen kendilerinden bahsettiğini ve asıl kandırılmış olanın da onlar olduğunu şıp diye anlayıverecekler. Aynı şeyleri 21 sene boyunca fütursuzca yaparak farklı sonuçlar bekleyen, bununla da kalmayıp gerçekten inanan bir kitle var karşımızda. Peki ya lidere ne demeli? Seçim akşamı yaptığı konuşmada tekrar tekrar kaybettiği bir seçim sonucunda yine zaferini ilan etmeye kalkmadı mı? Sn. Cumhurbaşkanı’nın söylediği üzere bu seçimin kaybedeni yok. 85 milyonun tamamı kazandı. Ama ana muhalefet liderinin bu “Herkes kazandı” sözünden kendisine de pay çıkartması işin tuzu biberi olmuş oldu.

Velhasıl; muhalif seçmen, kazanan seçmene suç atıp hakaretler savuracağına şapkasını önüne alıp yeniden düşünmeli. Muhalefetin değilse bile kendi şahsının analizini yapmalı. Seneye yerel yönetim seçimleri var. İktidarın bu zaferinden sonra muhalefetin ellerindeki belediyeleri kaptırmaları da söz konusu. Bari en azından son sene bir hizmet yapın, proje geliştirin de herkes sevinsin “Sonunda doğru yolu buldular” diye. Ama hepsinden önemlisi de muhalif seçmen beş yıl sonraki seçimlere de artık aynı adayla bu sefer 80’lik dedeyle giderse Aziz Nesin sözlerini bu sefer iktidar seçmeni onlara yazacak gibi görünüyor.