Çok önemli bir maçtı çünkü, Ankaragücü düşme hattında, Beşiktaş ın da şampiyonluk yarışında havlu atmaması adına son şanstı. Aslında Beşiktaş maça fena futbol başlamadı, penaltıdan golü de buldu. Ama golden sonra Ankaragücü daha iyi oynadı.

Trabzonspor maçında çok iyi oynamasına rağmen, son dakika golü ile berabere kalmıştı Beşiktaş. Yanlış hatırlamıyorsam, Beşiktaş ın unutulmaz Yugoslav Teknik Direktörlerinden Branko Stankoviç`in şöyle bir sözü vardı: 'İyi oynayan galip gelen taraftır.' Beşiktaş bu maçta galip geldiği için, iyi oynayan taraftı diyebilir miyiz? Maalesef diyemeyiz. Özellikle ilk yarıda siyah beyazlılar o kadar çok pas hatası yaptı ki ataklarında hiçetkili olamadı. Maçta en güzel pozisyonu,   Adem Ljajic in sol ayağı ile Ankaragücü kalesine gönderdiği bir füzeyle gelen jeneriklik goldü. Maçın sonlarına doğru gelen bu gol, galibiyeti getirdi.

Bu golden sonra Adem Ljajic in seyirciye yönelik konuşun konuşun anlamında hareketi gereksizdi.

Sonradan oyuna girerek, takımının galip gelmesinde önemli rolü olan, müthiş bir gole imza attıktan sonra elleriyle konuş hareketi yaptı ardından kulaklarını kapatma hareketi yaparak taraftara mesaj vermek kimseye fayda sağlamaz. Öte yandan maçın son düdüğünün ardından Adem Ljajic koşarak soyunma odasının yolunu tuttu.

Adem Ljajic in bu hareketini daha önce Oğuzhan Özyakup yapmıştı. Biliyorsunuz Oğuzhan takımdan ayrıldı. Bu hareket 'artık gemileri yaktım, artık Beşiktaş benim için bitti.' Manasına gelir. Eğer Beşiktaş`ta futbol hayatına devam etmek istiyorsan hareketlerine dikkat edeceksin, bu gibi gereksiz davranışlara girmeyeceksin.

Ankaragücü iyi bir takım, bulundukları yeri hak etmiyorlar. Ankaragücü özellikle 1-0 sıfır geriye düştükten sonra ciddi pozisyonlar üretti. Faty nin kaçırdığı bir pozisyon var ki oysa Karius çıkmış ve kale de boştu, bu pozisyon gol olsa Beşiktaş`ın işi çok zordu.

Bu arada şu da belirtmeden geçemeyeceğim, Beşiktaş maçında,   Ankaragücü taraftarını çok beğendim. Kendilerine ayırılan yeri tamamen doldurmuşlardı. Bir de küfürlü tezahürat yapmasalar iyi olacak. Takımlarını doksan dakika boyunca desteklediler.

Sonuçta Galatasaray derbisi öncesi Beşiktaş istediğini aldı. Bu moralle önümüzdeki maça hazırlanacak.