Fenerbahçe, kulüp başkanı Ali Koçdöneminde 21 ayda 4 farklı teknik adamla maçlara çıktı ama netice ortada. Hiçmi ders alınmadı! Takım başarısız olunca  ilk iş olarak teknik direktörü değiştirmek hiçişe yaramıyor.

Haziran 2018 de büyük bir destekle başkanlığa seçilen Ali Koç, ilk önce Hollandalı teknik adam Phillip Cocu yu göreve getirdi. Postalandı hemen, geçen sezonun 10. haftasında gönderilen Cocu nun yerine takımın başına yardımcısı Erwin Koeman getirildi. Koeman takımın başında 9 resmi maça çıkabildi. Zaten geçici olarak getirilmişti. İşler kötü gidince o da postalandı. Takımın başına büyük umutlarla, daha önce Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamış, Ersun Yanal getirildi.

Bildiğiniz üzere Ersun Yanal, Trabzonspor ile oynanan kupa maçından sonra geçen görevi bıraktı.

Ersun Yanal istifa ettikten sonra Fenerbahçe`nin ilk maçında kendi sahasında ne gibi sonuçalacağı  herkes tarafından merak ediliyordu. Ama gördük ki, Yanal ın gidişi de çare olmamış. Fenerbahçe de Ersun Yanal ın takımdan ayrılışının ardından çıkılan ilk maçta da sarı-lacivertli taraftarların yüzü yine gülmedi. Yukatel Denizlispor maçına antrenör Zeki Murat Göle yönetiminde çıkan Fenerbahçe, sergilediği oyun ve son dakikada alınan 1 puanla hayal kırıklığı yaşatmaya devam etti.

Geçen sezon tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren, bir dönem küme düşme korkusu bile yaşayan Fenerbahçe, aslında bu sezona fena başlamadı. Ligin ilk devresi biterken bu haftanın lideri Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkı sadece ikiydi. Son 5 maçta iki puan toplayabilen bu maçla birlikte lider ile puan farkı 12`ye çıktı. Bu sezon şampiyonluk yarışında rakip çok. Bu sebeple matematiksel olarak daha şampiyonluk şansı devam etse de, Fenerbahçe çoktan havlu atmış görünüyor.

Bu kadar başıbozukluğun olduğu yerde başarı ve iddialı olmak hayalin bile ötesinde.

Sahaya çıkan takımın futbolcusu ve kenar yönetimine baktığımızda bunu anlayabiliriz. Çünkü bunlar ligde iddiası olan büyük bir takımın yapacağı işler değil. Dünkü maçın 11`ini sizce kim yaptı? Zeki Göle mi, Emre Belözoğlu mu, yoksa Ali Koçmu? Yoksa hepsi beraber mi? Ekici, Tolgay, Ferdi... ile kurulmuş orta saha, kararı kimin?

Fenerbahçe`de ikincilik bile başarısızlık sayılıyor. Şampiyonluk havası kaybolduğunda artık o sezon toparlamak zor oluyor. Moral motivasyonu en büyük itici gücü olan taraftar, bu maça fazla rağbet göstermemiş. Burdan da anlıyoruz ki, camianın ligden umudu kalmamış. Şimdi elde Türkiye kupası kalıyor. Fenerbahçe bütün enerjisiyle kupaya asılmalıdır.

Yoksa büyük bir kredi ile Fenerbahçe`ye başkan olan Ali Koç`tan da taraftar umudu kesecek.