Kendi sahasında seyircisi desteğiyle daha etkili bir oyun, coşku ve pozisyon beklentisinin karşılığını maalesef göremedik.

Kahramanmaraş depreminden sonra lige verilen aranın ardından geçen hafta maçoynamadan geçirdi. Çünkü Galatasaray, bu süreçteki hükmen galibiyetini ligin 24. haftasında, depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ye karşı aldı.
Dün Kasımpaşa karşılaşmasında Galatasaraylı oyuncularda uzun süre resmi maçoynamamasının ortaya çıkardığı eksikliği gördük. Her ne kadar hazırlık maçlarıyla bu eksikliği gidermeye çalışsa da, bu maçlarla ritim yakalamak kolay olmaz. Kendi sahasında seyircisi desteğiyle daha etkili bir oyun, coşku ve pozisyon beklentisinin karşılığını maalesef göremedik.
Ama herşeye rağmen zor da olsa 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi.
Mertens in yokluğunda Mata ilk 11'de başladı ama beklentilerin uzağında kaldı yerini Rashica ya bıraktı. Mertens'in yokluğunu bu maçta hissetti takım.
Muslera nın sürpriz dönüşü taraftarı mutlu eden diğer bir gelişmeydi.
Kaptanın sahada olması defansa güven verdi.
Muhammed Emin Özkan anonsuyla Zaniolo dan ilk gol ile galibiyetin gelmesi Galatasaray adına mutluluk verici hadiselerdi.
Galatasaray ın Roma dan transferi Zaniolo, maçın ikinci yarısında oyuna Yunus'un yerine oyuna girdi. Sahada Zaniolo'yu görmek isteyen taraftarı heyecanlandırdı. Hele beklenen gol 57. dakikada yeni transferlerinin ayağından gelince çoştular. Sarı-kırmızılı forma altındaki ilk resmi maçında golünü atma sevincini yaşayan Zaniolo için iyi bir başlangıçoldu. Bu golün sesi Roma'dan duyuldu.
Nicolo Zaniolo nun golü sonrası depremde hayatını kaybeden Muhammed Emin Özkan ın ismi anılarak 'Muhammed Zaniolo`anonsu yapıldı.
Muhammed Emin Özkan, Kahramanmaraş merkezli depremde gençliğinin baharında hayatını kaybeden Muhammed Galatasaray taraftarı için depremde hayatını kaybedenlerin simgesi olmuş bir isimdi. Muhammed'in şahsında tüm depremde hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun! Bu golün Muhammed'e armağan edilmesi maçın en anlamlı anıydı. Tabii ki o an gözyaşımıza hakim olamadık.
Zaniolo bu golü maçın tek golü oldu aynı zamanda bu golle Galatasaray galibiyet serisini 14 maça çıkardı ve ligde üst üste en fazla maçkazanma rekorunun yeni sahibi oldu.