Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçında Beşiktaş, Başkent'te Ankaragücü'ne konuk oldu.

Ancak karşılaşma, başladığı gibi 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

İki takım arasındaki rövanş maçı ise 7 Mayıs Salı günü Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak ve heyecan dolu bir mücadeleye sahne olması bekleniyor.

Mert Günok bir maç sonra döndü

Beşiktaş'ın milli kalecisi Mert Günok, bir maçlık aradan sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligdeki MKE Ankaragücü maçını sakatlık nedeniyle kaçıran tecrübeli kaleci, kupadaki karşılaşmada görev aldı.

Siyah-beyazlılarda sakatlığı tamamen geçen Omar Colley bir maçlık aranın ardından, Salih Uçan yaklaşık 2 ay sonra, Arthur Masuaku ise 1,5 ay sonra maç kadrosuna dahil oldu.

Beşiktaş'ta 5 eksik

Beşiktaş, başkent deplasmanına 5 futbolcusundan yoksun olarak çıktı.

Sakatlığı bulunan Serkan Emrecan Terzi ile tedavi ve adaptasyon süreçleri devam eden Onur Bulut, Semih Kılıçsoy, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Tayfur Bingöl, kadroda yer almadı.

Ankaragücü'nde de iki değişiklik

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bu maç öncesinde kadrosunda değişiklikler yaptı.

Ligdeki Beşiktaş maçında ilk 11'de oynayan Kazımcan Karataş ile Ali Kaan Güneren, yedek kulübesine çekilirken, onların yerine Atakan Çankaya ve Flips forma şansı buldu.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı düzelen kaleci Ertaç Özbir, 50 gün sonra maç kadrosunda yer aldı.

Ankaragücü taraftarı tribünleri doldurdu, Beşiktaş taraftarı yok

MKE Ankaragücü taraftarı, karşılaşmaya büyük bir ilgi gösterdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, 20 bin 500 kişilik stadın tamamını doldurdu. Tribünde dev bir Türk bayrağı açarak takımlarına destek verdiler.

Ancak Beşiktaş taraftarı maçı statta izleyemedi. Bu sezon lig maçlarında deplasman tribününde takımlarını destekleyen siyah-beyazlı taraftarlar, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği kupa maçında yer almadı.

İlk yarıdan dakikalar

Maçın 15. dakikasında Kitsiou'nun ara pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Bassogog'un arka direğe gönderdiği topa Sowe dokundu ve ağlarla buluştu. Ancak VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

Ev sahibi takım, 26. dakikada gol için çok yaklaştı. Umut Meraş'ın hatası sonrasında ceza sahasının sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Sowe'un şutu, üstten dışarı çıktı.

  1. dakikada Bassogog'un ceza sahası sol çaprazından uzak köşeye gönderdiği şutta, top az farkla dışarı gitti.

  2. dakikada Morutan'ın pasıyla topla buluşan Tolga Ciğerci'nin sert şutu, üst direğe çarparak auta gitti.

  3. dakikada ise Morutan'ın pasıyla penaltı noktasının gerisinde topla buluşan Efkan Bekiroğlu'nun şutunda, kaleci Mert Günok iyi bir kurtarış yaparak sağ köşeye giden topu çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıdan dakikalar

  1. dakikada Masuaku'nun sol kanattan yaptığı ortaya ön direkte Muleka kafa vuruşunu gerçekleştirdi ancak top üstten dışarı çıktı.

  2. dakikada topla ilerleyen Muçi'nin ceza yayı üzerinden sert şutunda, meşin yuvarlak takım arkadaşı Cenk Tosun'a çarparak auta gitti.

  3. dakikada hava topu mücadelesi sırasında dengesini kaybeden Morutan sakatlandı ve acı içinde yere düştü. Rumen futbolcu sedyeyle sahayı terk etti.

Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi. İki takım arasındaki rövanş karşılaşması ise 7 Mayıs'ta Tüpraş Stadı'nda oynanacak.

Ankaragücü: 0 - Beşiktaş: 0

Stat: Eryaman
Hakemler: Ümit Öztürk, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Kısal

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya (Dk. 77 Kazımcan Karataş), Radakovic, Mujakic, Kitsiou, Tolga Ciğerci (Dk. 65 Pedrinho), Flips, Efkan Bekiroğlu (Dk. 77 Ali Kaan Güneren), Morutan (Dk. 83 Chatzigiovanis), Bassogog, Sowe (Dk. 65 Macheda)

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Umut Meraş (Dk. 46 Masuaku), Al-Musrati, Gedson Fernandes, Ghezzal (Dk. 79 Chamberlain), Muçi (Dk. 88 Salih Uçan), Rashica (Dk. 46 Cenk Tosun), Muleka (Dk. 90+1 Aboubakar)

Barcelona Girona deplasmanında dört yedi Barcelona Girona deplasmanında dört yedi

Sarı kartlar: Dk. 21 Tolga Ciğerci, Dk. 62 Efkan Bekiroğlu, Dk. 74 Atakan Çankaya, Dk. 90+4 Kitsiou (MKE Ankaragücü), Dk. 56 Al-Musrati (Beşiktaş)

Kaynak: AA