Karşısına çıkan kafatası örneği, daha önce rastlamadığı türdendi. Bu kafatası, ne olduğu anlaşılamayan nesnelerle çepeçevre kaplanmış ve bir şekilde toprağın altında binlerce yıl korunmayı başarmıştı.

Eski Taş Çağı'na ait olan ve İtalya’nın Caviglione Mağarası’nda bulunan bir kafatası, sıra dışı ayrıntılara sahipti. 

296cb48beacf589174a1cbae0cfcff00b5ca0325

Dünyanın en yaşlı insanı uzun yaşamın sırrını açıkladı: "Bu iki besini tüketin..." Dünyanın en yaşlı insanı uzun yaşamın sırrını açıkladı: "Bu iki besini tüketin..."

Simpsonlar’ın 2024 tahminleri akıllara durgunluk veriyor! Tüyler ürpertici Simpsonlar’ın 2024 tahminleri akıllara durgunluk veriyor! Tüyler ürpertici

Arkeolog Emile Riviere tarafından 1872 yılında kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan bu iskeletin ilk etapta bir erkeğe ait olduğu düşünüldü. Hatta bu sebeple iskelete “Mentone Adamı” ismi verildi.

Webtekno'nun haberine göre,Fakat arkeoloğ Riviere'nin çalışmaları sonucunda bu cesedin bir kadına ait olduğu tespit edildi ve “Cavigliona Kadını” olarak anılmaya başladı. DNA incelemeleri sonucunda bu kadın vefat ettiğinde 37 yaşındaydı, muhtemelen birkaç doğum yapmıştı ve hâlihazırda hamileydi.

Asıl dikkat şey ise kafatasının küçük deniz kabuklarıyla ve kırmızı renkte geyik veya köpek dişleriyle kaplı olmasıydı. Bu deniz kabukları iç içe geçmişti ve âdeta bir başlığı anımsatıyordu. 

71c40c081ed3c759288594dae7fd9aaa94adee67

Peki, Cavigliona Kadını'nın kafatası, neden deniz kabuğu ve hayvan dişleriyle kaplıydı?

Aslında bu sorunun cevabı bir hayli tartışmalı. Eski Taş Çağı insanları, ölümden sonra yaşama inanıyordu ve vefat eden kişiye, mezara konulmadan önce böyle bir başlık takıyorlardı. Değerli eşyalar ve aksesuarlar, belirli bir sınıfa aitliğin göstergesiydi ve onları giyen ve takan kişiler, sosyal üstünlüklerini kanıtlardı. Bir diğer görüş ise böyle bir başlığın gücün değil, kutsallığın bir işareti olduğuydu.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

İskenderiye Kütüphanesi’nin sonunu Hristiyanlar getirmişti! Foto Galeri: İskenderiye Kütüphanesi’nin sonunu Hristiyanlar getirmişti!

Böylece deniz kabuklarından ve hayvan dişlerinden oluşan bu aksesuarı, annelerin taktığına yönelik bir düşünce ortaya çıktı.

899e8ad537d794986424f568c88925164f7292b9

Dünya bu gizemli kareyi konuşuyor: 81 yıl önce çekilen fotoğrafın ardındaki sır kimse tarafından çözülemedi! Dünya bu gizemli kareyi konuşuyor: 81 yıl önce çekilen fotoğrafın ardındaki sır kimse tarafından çözülemedi!

Evrim hikâyesini sil baştan yazacak bir keşif! 247 milyon yıllık canlı türü bulundu Evrim hikâyesini sil baştan yazacak bir keşif! 247 milyon yıllık canlı türü bulundu

Cavigliona Kadını'nın dışında o dönemde yaşamış olup buna benzer bir başlık takan ikisi kadın olmak üzere üç kişi daha vardı. Bunlardan ilki 15 yaşındaki bir erkek çocuğu olan Arene Candide Prensi’ydi. Candide, Prens lakabını gömüldüğü olağanüstü teçhizata borçluydu ve kafatası, yüzlerce delikli kabuktan oluşan bir başlık ile çevriliydi.

Ostuni Kadını Delia ise tahmini olarak 27.000 yıl önce yaşamış hamile bir kadındı. Delia’nın başı, kırmızı toprak boyasıyla boyanmış bir başlıkla süslenmişti ve çeşitli kabuklar ve geyik dişleriyle kaplanmıştı.

Son olarak kazılar sonucunda cesedi 1989’da çıkarılan Paglicci Kadını da aynı dönemde yaşadığı diğer kadınlara benzer bir başlık ile gömülmüştü. Koyu sarı bir başlığın ön yüzünde yedi delikli geyik dişleri bulunmaktaydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ