Yaptıkları kaçak kazılarla Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış olan ve kültür mirasına geri dönüşü olmayan zararlar veren define arayıcıları, sosyal medya platformlarına yönelik ürettikleri içeriklerle tahribatın boyutunu her geçen gün artırıyor. Hürriyet’ten Salim Uzun’un haberine göre, başta Instagram, YouTube, TikTok ve Facebook olmak üzere neredeyse sosyal medyanın tamamına yönelik içerik hazırlayan defineciler, 250-300 bine ulaşan takipçi sayıları ile dikkati çekiyor.

Neşeli Günler’in Tuncay’ı Necati Aslan’ın son hali görenleri şoke etti! Neşeli Günler’in Tuncay’ı Necati Aslan’ın son hali görenleri şoke etti!

Define Kacak Kazi 1

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Burun kanaması şikayetiyle doktora giden adam 150 canlının burnunda yaşadığını öğrendi! Burun kanaması şikayetiyle doktora giden adam 150 canlının burnunda yaşadığını öğrendi!

SAHTE ESERLERİ KULLANIYORLAR

Anadolu’nun farklı coğrafyalarında çekilen videolarda eserlere canlı yayınlarda zarar vermekten çekinmeyen defineciler, fiyatları 1500 TL’den başlayıp 6 bin TL’ye kadar ulaşan dedektörlerin reklamlarını da yapıyor. Çeşitli alanlarda kazı yapıp yüksek çözünürlükte video ve fotoğraf çeken defineciler, önceden yerleştirilmiş sahte eserleri ilk kez buluyormuş gibi davranarak hem takipçi kazanıyor hem de dedektör satışı yapıyor.

Çarkıfelek’in ilk sunucusu Tarık Tarcan’dan Mehmet Ali Erbil itirafı: Bir gün bile bizi çağırmadı Çarkıfelek’in ilk sunucusu Tarık Tarcan’dan Mehmet Ali Erbil itirafı: Bir gün bile bizi çağırmadı

KAÇAKÇI MUAMELESİ YAPILSIN

Necmi Karul

Dolandırıcılıkta yeni yöntemler: İşte 2024'te dikkat edilmesi gereken 5 dolandırıcılık yöntemi! Dolandırıcılıkta yeni yöntemler: İşte 2024'te dikkat edilmesi gereken 5 dolandırıcılık yöntemi!

Hürriyet’e konuşan Göbeklitepe-Karahantepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, “Kültürel mirasın tahrip edilmesini teşvik edici tüm yayınlar suç olarak kabul edilmeli. Bu hesapları yönetenler hakkında yasal işlem başlatılmalı. Tarihi eser kaçakçılarına ne muamele yapılıyorsa bu insanlara da aynısı yapılmalı” dedi.

TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN HASTALIK

Havva Iskan Isik

Konut fiyatlarında düşüş gösteren şehirler belli oldu! Konut fiyatlarında düşüş gösteren şehirler belli oldu!

Define avcılığının tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyleyen Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, şu ifadelere yer verdi:

“Adam hiç çekinmeden canlı yayına geçip kaçak kazı yapıyor, dedektör satıyor. Bu alanla ilgili çok özel tedbirler alınmalı.”

Kemal Sunal’ın küçük arkadaşı Fatoş’u gören tanıyamıyor! İşte, Garip'in küçük yıldızı Ece Alton’un son hali… Kemal Sunal’ın küçük arkadaşı Fatoş’u gören tanıyamıyor! İşte, Garip'in küçük yıldızı Ece Alton’un son hali…

Kaynak: HABER MERKEZİ