Giresun'un Keşap ilçesi sakinlerine sıradışı bir deneyim yaşattı. Denizde bitkin bir halde yüzen bir yavru ayıyı fark eden vatandaşlar, hemen balıkçılara haber verdiler. Üç cesur balıkçı, ayının yardıma ihtiyacı olduğu yere tekneyle gittiler.

Yavru ayı, suyun üstünde çırpınarak ve çaresizce yüzerek yaşam mücadelesi veriyordu. Balıkçılar hemen aksiyon aldılar ve ağ kepçe ile ayıyı suda yakaladılar. Ardından, ayıyı tekneye aldılar ve kıyıya doğru hareket ettiler. Ayıyı kurtardıktan sonra, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiler.

Balıkçı Mustafa Demir, olayı şöyle anlattı: "İlk kez böyle bir şeye tanık oluyoruz. Çok şaşırdık. Hayvan can havliyle yüzüyordu, biraz açığa gitti, tekrar karaya dönmeye çalışıyordu. O anda biz tekneye aldık. Sudan çıkarmak oldukça zordu."

Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı! Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı!

Diğer balıkçı İsmail Öztürk ise, büyük bir gedal kullanmalarının hayvanı kurtarma şanslarını artırdığını belirtti. "Yavru ayıyı kurtardık. Denizde de iyi yüzüyordu. Balık dışında ayı da yakaladık maalesef. Tekrar doğaya döner inşallah" dedi.

Giresunlu balıkçılar, bu olağanüstü kurtarma operasyonuyla doğaya ve vahşi yaşama olan saygılarını bir kez daha gösterdiler.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)