Manisa'da manav üzerine gelen otomobilden böyle kurtuldu-İzle Manisa'da manav üzerine gelen otomobilden böyle kurtuldu-İzle

Mahallede 7 kilometrelik içme suyu hattı, 8 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 3 adet foseptik yapılacak

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen 154 Mahalle Projesi kapsamında Salihli ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nde 34 milyon TL yatırım bedeliyle içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırımı başlatıldı. Mahallede toplamda 7 kilometrelik içme suyu hattı, 8 kilometrelik kanalizasyon hattı, 3 adet 750 kişilik foseptik imalatı yapılacak. Bu sayede mahallenin içme suyu sorunu çözülecek, kanalizasyon sistemi modernize edilecek ve daha sağlıklı bir çevre oluşturulacak.

Mahallenin üstyapısı da yenilenecek

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahallede 40 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeme çalışması da yapılacak. Bu çalışma ile mahallenin yolları daha düzgün ve estetik bir görünüme kavuşacak. Mahalle sakinleri kışın çamur, yazın tozdan kurtulacak.

“Karaağaç Mahallesi modern bir görünüme kavuşacak”

Mahalleye yapılan yatırım ile ilgili bilgi veren Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde Manisa merkez ve ilçelerimizde alt ve üstyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Salihli ilçemiz Karaağaç Mahallemizde de altyapı çalışmaları kapsamında, 7 kilometre içme suyu, 8 kilometrelik kanalizasyon hattı, daha sağlıklı bir çevre için 3 adet 750 kişilik foseptik imalatı yapacağız. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 40 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeme imalatı gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlarımızın maliyeti 34 milyon TL. Altyapı çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnşallah bu yatırımımız tamamlandığında Karaağaç Mahallemiz modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

“Bu hizmeti asla unutmayacağız”

Karaağaç Mahalle Muhtarı Davut Parlak ise mahalleye yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Parlak, “Mahallemizin içme suyu sorunu vardı, ancak MASKİ Genel Müdürlüğü bu konuda gerekli çalışmaları yapıyordu. Artık bu sıkıntının kalıcı bir şekilde çözüme kavuşması amacıyla büyük bir yatırım yapılıyor. İçme suyu, kanalizasyon hattı döşeniyor, foseptik montajı da yapılacak. Ardından sokaklarımıza kilit parke taşı döşenecek. Çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün başta olmak üzere, emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu hizmeti asla unutmayacağız” dedi.

Kaynak: İHA