Kate Middleton ve Prens William, 13 yıl önce evlilik yolculuklarına başladıklarında, Diana'nın nişan yüzüğünü Kate'in parmağına taktılar ve o zamandan beri o parmakta taşınmaya devam ediyor. Ancak, bu nişan yüzüğüyle birlikte, Prenses Diana'nın gölgesinin Kate'in üzerinde olduğu ve bu durumun onu lanetinden kurtaramadığı iddiaları sıklıkla dile getiriliyor.

Prenses Diana 01

Hayat Bilgisi’nin Ortega’sı 41 yaşındaki Paşhan Yılmazel hem işini hem kendini değiştirdi: Barbie Gamze şimdi görsün! Hayat Bilgisi’nin Ortega’sı 41 yaşındaki Paşhan Yılmazel hem işini hem kendini değiştirdi: Barbie Gamze şimdi görsün!

Kraliyet tarihinde önemli bir yere sahip olan bu safir nişan yüzüğünün hikayesi oldukça karmaşık. Yüzük, 18 karatlık beyaz altınla kaplanmış ve 14 pırlanta ile çevrili oval bir safirden oluşuyor. Vogue dergisine göre, bu yüzük aslında Prens Albert'in Kraliçe Victoria için yaptırmak istediği bir broştan dönüştürülmüş.

Kate Middleton Yuzuk Diana 05

Akasya Durağı'nın çıtı pıtı güzeli son haliyle mest etti! Pelin Sönmez'in son haline yorum yağdı... Akasya Durağı'nın çıtı pıtı güzeli son haliyle mest etti! Pelin Sönmez'in son haline yorum yağdı...

Bu broş, Kraliçe'nin malıydı ve 1981'de Prens Charles, Prenses Diana'ya evlenme teklif ederken ilham kaynağı olmuştu.

Kate Middleton Yuzuk Diana 01

Polisliği bırakıp dünya turuna çıkmıştı: Başına gelmeyen kalmadı! Saatlerce işkenceyi bakın nasıl yaşadı? Polisliği bırakıp dünya turuna çıkmıştı: Başına gelmeyen kalmadı! Saatlerce işkenceyi bakın nasıl yaşadı?

Prens William'ın, Kate'e bu özel yüzükle evlenme teklif etmesi, Diana'nın vasiyetinin bir sonucu olarak görülüyor. Prenses Diana, vasiyetinde tüm mücevherlerinin oğullarının eşlerine verilmesini istemişti ve William'ın Kate'e bu yüzükle evlenmesiyle bu vasiyet gerçekleşmiş oldu.

Kate Middleton Yuzuk Diana 02

NTV’den Tuğba Öztürk’ün haberine göre, nişan yüzüğünün lanetli olduğu düşüncesi de gittikçe yaygınlaşıyor. Bu düşünceyi destekleyen bazıları, yüzüğün önceden Prenses Diana'ya ait olmasından kaynaklanan bir tür talihsizlik izi olduğunu iddia ediyor. Kate Middleton ve Prens William'ın ilişkisinde yaşadıkları zorluklar ve tartışmalar da bu iddiayı güçlendiriyor gibi görünüyor.

Cinsel saldırıdan hüküm giyen ünlü futbolcu kefaletle serbest bırakıldı! Cinsel saldırıdan hüküm giyen ünlü futbolcu kefaletle serbest bırakıldı!

Kate Middleton Yuzuk Diana 03

Ancak, kraliyet mücevherlerinin "lanetli" geçmişiyle ilgili bu tür inançlar sadece spekülasyondan ibaret olabilir. Kraliyet ailesinin tarihinde birçok mücevher bulunmakta ve bazıları diğerlerine nazaran daha fazla efsanevi veya ürkütücü hikayelere sahip.

Diana 001

PRENSES DIANA VE SAFİR YÜZÜK

Yüzüğün ilk sahibi, trajik bir trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'ydı. Prens Charles, 1981 yılında evlilik teklifi ederken yüzüğü Diana'ya takmıştı. Prenses, düğünden sonra defalarca bu çarpıcı parçayı takarken fotoğraflandı. Prenses'in 1997'deki ölümünden sonra yüzük oğullarının eline geçti. Kraliyet ailesi, bir gün onu gelecekteki eşlerine hediye etmeleri umuduyla yüzüğün iki oğluna verilmesini vasiyet ettiğini açıkladı.

Kate Middleton Yuzuk Diana 07

Demet Evgar'dan Kate Middleton haberlerine protesto: Çocukların İsrail tarafından bombalandığını biliyorum... Demet Evgar'dan Kate Middleton haberlerine protesto: Çocukların İsrail tarafından bombalandığını biliyorum...

DIANA'NIN VASİYETİ GERÇEKLEŞTİ

William'ın, Kate'e kraliyet ailesindeki tartışmasız en ikonik yüzüğü kullanarak evlenme teklif etmesiyle, Diana'nın vasiyeti 2010 yılında gerçek oldu. Prenses Diana'nın vasiyetinde, "Tüm mücevherlerimi, zamanı gelince eşlerinin de alması için oğullarımın hissesine tahsis etmek istiyorum" ifadeleri yer alıyor.

Diana 002

NEDEN YÜZÜĞÜN LANETLİ OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR?

Kate Middleton'un safir nişan yüzüğü, Prens William'la olan ilişkisine dair birkaç tuhaf söylentiye eşlik etti. Mücevher ilk olarak Prenses Diana'ya ait olduğundan, Diana'nın Charles'la olan mutsuz evliliğinin izlerini taşıdığı iddia ediliyor. 2023 yılında birkaç kez tartışırken yakalanan Kate ve Prens William, evlilikte kavgalara ve ilişkide tatminsizliğe yol açan lanetli bir yüzüğü miras almış olabilir.

Galler Prensesi Kate Middleton kanser tedavisi gördüğünü açıkladı Galler Prensesi Kate Middleton kanser tedavisi gördüğünü açıkladı

120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor 120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor

Kate Middleton Yuzuk Diana 04

KRALİYET MÜCEVHERLERİNİN "LANETLİ" GEÇMİŞİ

Kraliyet geleneği, birçok kıyafeti kutsal olarak tanımlar. İngiliz kraliyet ailesinin mücevherlerinin en değerlileri, 17. yüzyıldan beri Londra Kulesi'nde güvende tutulur. Ancak bazı kraliyet mücevherleri diğerlerinden daha uğursuzdur. Kötü şöhretli "Koh-i-Noor" elması birçok talihsizliğin merkezi olmuştur. Elmas Hindistan'dan alındı ve sonunda Kraliçe II. Elizabeth'in tacına yerleştirildi.

Kate Middleton Yuzuk Diana 08

Lanetli elmasın tüyler ürpertici bir ihanet ve ölüm geçmişi var. Bir Hindu metninde "onu yalnızca Tanrı veya bir kadın cezasız bir şekilde takabilir" ifadesi yer alıyor. İngiliz kraliyet ailesi bu uyarıyı ciddiye almış olacak ki yıllar boyunca mücevher yalnızca kadınlara miras olarak bırakıldı.

Kate Middleton Yuzuk Diana 09

Dev pitonun midesinden çıkanı görenler hayretler içerisinde kaldı! Dev pitonun midesinden çıkanı görenler hayretler içerisinde kaldı!

Kaynak: HABER MERKEZİ