`height=

Günümüzde futbol bir oyun olmanın çok ötesinde 3 milyar insanın takip ettiği ve yaklaşık yıllık cirosu 500 milyar doları bulan dev global sanayi halini aldı. Bunun durumun getirisi olarak futbolculara ödenen miktarlar çok büyük rakamlara ulaştı. Örneğin geçtiğimiz yıl 220 milyon avro karşılığında Barcelona dan PSG ye transfer olan Neymar, Fransız ekibinden yılda 36.8 milyon avro maaş alıyor. Bu rakama sponsorluk ve diğer gelirleri eklediğimizde 26 yaşındaki futbolcunun yıllık kazancı yaklaşık 90 milyon avroyu buluyor. Bu miktarı haftaya bölecek olursak, Brezilyalı futbolcu haftada yaklaşık 2 milyon avro kazanıyor. Böylesi büyük paralar kazanan Neymar, Football Leaks`in yayınladığı belgelere göre kulübü Paris Saint Germain`den saha dışındaki davranışları için büyük rakamları bulan ekstra ödemeler alıyor.

Sustuğunda 2.5 milyon avro

Oldukça ilginçgerekçelerle yapılan ödemelerin bir tanesi maçbitimlerinde ve maçöncesinde Neymar`ın Paris Saint Germain tribünlerine giderek taraftarları selamlaması. Brezilyalı futbolcuya bu jesti karşılığında 375 bin avroluk ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Bu rakama yıldız futbolcunun, Al Jazeera medya grubundan gelen tüm röportaj taleplerine olumlu yanıt vermesini de dahil. Neymar için yapılan ekstra ödemelerin bir diğeri daha da şaşırtıcı bir gerekçeyle yapılıyor. İki taraf arasında yapılan özel anlaşmaya göre Neymar, eğer yönetim ve teknik adamın kararlarını basına açık bir şekilde eleştirmezse yıllık 2.5 milyon avro daha kazanıyor. Sambacı futbolcunun Ballon D`Or ödülüne aday ilk üçisimden biri olması halinde yine ek bir para alacağı da sözleşmesine yer alan detaylar arasında. Futbol kariyerinde henüz yolun yarısına bile ulaşmadan dünyanın en çok kazanan sporcularından biri olmayı başaran golcü futbolcu, ilginçgerekçelerle para kazanmanın dışında hayır işlerinden de geri durmuyor. Çocukluğunu geçirdiği Praia Grande kentinde Instituto Projeto Neymar Jr isimli bir yardım vakfı kuran Neymar, yeterli maddi imkânı olmayan çocukların eğitim, sanatsal ve sportif faaliyetleri için bir tesis kurmuş. 2 bin 470 çocuğa hizmet veren tesisin bütün masrafları yıldız futbolcunun vakfı tarafından karşılanıyor.

Parkeden podyuma

`height=

Geçtiğimiz sezonun EuroCup şampiyonu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı bu sene kadrosunu büyük ölçüde yeniledi. Daha düşük bütçeli, daha gençisimlerle geleceğe yönelik bir takım oluşturuldu. Yeniden yapılanan Galatasaray`da en dikkat çeken isim Victoria Macauley. 16.3 sayı, 8 ribaund ortalamaları ile takımın lideri durumundaki Amerikalı forvet, atletizmi ve skorer oyunu ile sarı kırmızılı taraftarların gözdesi oldu. 28 yaşındaki basketbolcunun başarılı oyunu kadar dikkat çeken bir diğer özelliği düzgün fiziği. 1.93 metre boyu ve 75 kilosu ve fit görümünü ilgi odağı olan Macauley`in basketbol dışında profesyonel olarak yaptığı bir mesleği daha var. Yazları modellik yapan güzel oyuncu çok sayıda ünlü markayla çalışıyor. Hem basketbolu hem de modelliği çok sevdiğini belirten Victoria Macauley, yapabildiği sürece her iki işi de sürdürmeyi planlıyor.

Dwight Howard maçlarda yatacak!

`height=

Basketbol kariyeri boyunca büyük yetenek ancak tembel kişilik olarak tanımlanan Dwight Howzard, çoğunlukla yüksek maaşlı kontrat alıp sonra yattığı şeklinde eleştirildi. Yılda ortalama 20 milyon dolarlık kazancına rağmen sergilediği istikrarsız performansla bu eleştirilere haklılık payı kazandıran 85 doğumlu basketbolcu bu yaz transfer olduğu Washington Wizards formasıyla bu defa gerçekten yatacak. Kalçasındaki sakatlık nedeniyle sezon başında forma giyemeyen Dwight Howard oynayabilecek duruma geldi ancak oturması yasak. Wizards sağlık ekibi, oturduğunda ağrıları çekilmez hal alan basketbolcunun molalarda ve oynamadığı dakikalarda ne yapacağı konusunda çözüm buldu. Howard`ın maçesnasında kenara geldiği dakikalarda benchte oturması yerine yerde uzanmasına karar verildi. Kariyeri boyunca Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Atlanta Hawks, Charlotte Hornets forması giyen 33 yaşındaki pivot çok eleştirilmesine karşın önemli başarılar elde etti. Howard, 8 defa All Star olurken, 5 kez NBA`de yılın en iyi beşine seçildi, 3 defa yılın en iyi savunma oyuncusu ödülünü aldı. 5 defa ligin ribaund kralı oldu. 33 yaşındaki basketbolcun bu kadar çok eleştirilmesinin en büyük nedeni potansiyelinin çok azını sahaya yansıtması kadar takım ruhunu bozacak ciddiyetsiz tavırlar sergilemesi. Bu tavrı nedeniyle sık sık takım değiştirmek zorunda kalan ve oynadığı takımlarda istenmeyen adam ilan edilerek gönderilen deneyimli pivotun Wizards macerası parlak başladı. İlk 5 maçta 30 dakika sahada kalan Howard, 12.2 sayı atıp 9.6 ribaund aldı.

Fileye aslan pençesi!

`height=

Türkiye Efeler Voleybol Liginde beşinci hafta karşılaşmaları sonunda Galatasaray HDİ Sigorta liderliğini sürdürdü. Ligin iki yenilgisiz takımın mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor`u 3-1 mağlup eden sarı kırmızılılar bu sonuçla liderliğini perçinlerken namağlup unvanını da korumuş oldu. KoçNedim Özbey yönetiminde istikrarlı bir grafik çizen Galatasaray HDİ Sigorta, kendisinden büyük bütçeye sahip Halkbank, Maliye Piyango ve İstanbul Büyükşehir Belediye takımlarını mağlup etti. Sarı kırmızılı ekip, tecrübeli pasör Selçuk Keskin`in önderliğinde, ligin sayı kralı Oliver Venno, Emin Gök, Kanadalı Justin Duff, altyapısından yetiştirdiği Yasin Aydın, Melih Sıratça ve Doğukan Ulu, Onurcan Çakır ve Can Ayvazoğlu`ndan oluşan kadrosuyla en son 30 yıl önce yaşadığı şampiyonluk sevincini bu sene yaşayabilir mi bilemeyiz ama lige renk kattığı ve sporseverlere kaliteli voleybol izlettirdiği kesin.

Boca Juniors kaçtı River Plate yakaladı

`height=

Güney Amerika Şampiyonlar Ligi Kupası 'Copa Libertadores'de finalin ilk maçı 2-2`lik beraberlikle sonuçlandı. Arjantin`in başkenti Buenos Aires teki La Bombonera Stadı nda oynanan karşılaşmada ev sahibi Boca Juniors, iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Arjantin futbolunun iki ezeli rakibinin mücadelesinde Boca`nın golleri Abila ve Benedetto`dan gelirken, River Plate, Pratto ve Izquierdoz un kaydettiği gollerle beraberliği sağladı. Kupanın galibi 24 Kasım Cumartesi günü River Plate`in sahası El Monumental de oynanacak maçın ardından belli olacak. Deplasmandan gollü beraberlikle dönen River Plate, 1-1, 0-0`lık beraberlik ve her türlü galibiyetle kupaya uzanacak. Boca Juniors`un kupayı kazanması için 3-3 ve üstü skorlarla berabere kalması veya kazanması gerek.