Aylar önce 'Sn.Cumhurbaşkanımız yine de seçimi kazanabilir.' demiş ve sıralamıştık. Bakalım değişim olmuş mu?

a) 'Eğitimde gelinen noktadan memnun değilim' dedi, eleştirilere kulak tıkadı, atadıklarını savundu ama, 8`nci Milli Eğitim Bakanı`nı atadı. Öğretmenlerin dertlerini birinci elden dinlemedi.. Öğretmenlerin uzman/başöğretmen sınavlarına karşı olan sosyal medya kampanyalarına 'sınavlar hayırlı olsun' diyerek cevap vermiş oldu.

b) 'Vakıf Ü niversiteleri para kazanmaya başladı. Düzenleme getireceğiz' diyor. Ama getirmiyor; 'YÖK Başkanı Özvar dan vakıf üniversitelerine indirim çağrısı' yapıldı. Yüksek ücretlerini düşürmeleri adeta  rica ediliyor.Zaten eylül aynın gündemi olacak Yurt Sorununda Vakıf Ü n. sınıfta kalacak gibi;

c)    'Ü niversiteleri çoğalttık',  'rektörlerden de memnun değilim'  diyor, ama Rektör atanma kriterlerini sürekli kolaylaştırıyor.  Liyakat ve ehliyete önem vermiyor. 3 yıl Prof. olma şartını getiriyor. (İstediği atama için KHK ile  bir yıla düşürüyor) Artık, adamı olan her Prof. un rektör olabileceği öngörülüyor ki, bu Külliye`ye baskılara yol açıyor...

'Kim Sn.Cumhurbaşkanı`na erken ulaşırsa', o rektör oluyor deniliyor. Atanacak rektörün son 10 yılda ses getiren bir projeye imza atmış olması/yayın yapması v.b. şartı getirilmiyor. 'O atanmış, benim neyim eksik' diyen Prof., Külliye`de çalışan danışmanlara/kurul üyelerine ulaşmaya çalışıyor.

e)      Denklik mağdurları için 3 kez    talimat vermesine rağmen gerçekleşmiyor ve bu konuda  mağdurların olgun/çözücü sosyal medya çalışmaları Yükseköğretim Kurulu dahil, gündeme gelmiyor. 

    Yurt dışı eğitiminde de 'denklik mağduriyetleri' varmış!; (18)

  https://www.internethaber.com/yurt-disi-egitiminde-de-denklik-magduriyetleri-varmis18-1914427y.htm

Af Kanunu`na 50d ve Denklik Mağdurları da Eklenmelidir;

https://www.enpolitik.com/yazar/goktan-ay/af-kanununa-50d-ve-denklik-magdurlari-da-eklenmelidir-5889-kose-yazisi

f/ Büyük umutlarla hayata geçirilen 100/2000 Doktora programı, ödemelerin Asgari Ü cret altında kalması ile sekteye uğruyor. Tüm çağrılara, sahipsizler gibi açıklama yapılmıyor.

'100/2000 YÖK Doktora Burs Programı' Doğru Yolda  Mı?

https://www.enpolitik.com/yazar/goktan-ay/1002000-yok-doktora-burs-programi-dogru-yolda-mi-5920-kose-yazisi

g/ 50d konusunda, Doktorasını azami altı yıllık süre  içerisinde tamamlayan  50d  statüsündeki  araştırma görevlilerine  'mezuniyet tarihinden itibaren' ilave 1 (bir)  'bir yıl ek süre verilerek' çözülmüş gibi gözüküyor ama, her akademisyen biliyor ki 1 yıl çabuk geçecek ve bu kalıcı çözüm olmayacaktır. 50d`li, yetişmiş akademisyenlerin neden 33a`ya geçirilmediği de anlaşılamıyor.

Ü niversite`de 50/D li Araştırma Görevlisi olmak gerçekten zor!

https://www.ittifakgazetesi.com/universite-de-50-dli-arastirma-gorevlisi-olmak-gercekten-zor-m2556.html

50d`lilere verilen 'ek süre' yeterli bulunmadı. Neden?

https://www.enpolitik.com/yazar/goktan-ay/50dlilere-verilen-ek-sure-yeterli-bulunmadi-neden-5961-kose-yazisi

h/  7100 sy.yasa ile tenzili rütbe yapılan ve hiçbir Özlük ve Unvan hakkı alamayan eski Y.Doç.Dr. lar ile ilgilenilmedi ve yasadaki tenakuzlar/yanlışlar düzeltilmedi. 

7100 sy.Yasaya Göre Akademideki, 'Öğr. Ü yesi Sınıfı' Doğru mu?

https://www.tyb.org.tr/goktan-ay-7100-sy-yasaya-gore-akademideki-ogr-uyesi-sinifi-dogru-mu-46186h.htm

Karar siz okurların; .