Fatih Terim takımını derbiye çok iyi hazırlamış. Galatasaray bu sefer her hali ile seriyi bitireceğine emin bir halde Kadıköy`e geldiğini söyleyelim. Ve böylece 21 sene sonra Kadıköy yenilmezliği bitti. 1999 da bu statta son galibiyeti alan Fatih Terim, bunca zaman sonra seriyi bitiren maçı da yöneten isim oldu. Öncelikle maçın başından sonuna kadar hatta belli ki hafta içi çok çalıştıkları belli olan ve galibiyet için yapılması gerekenleri yapan bir Galatasaray vardı. Son derece hak edilmiş bir galibiyetti. Maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğünü elinde bulundurdular. Seri`nin mükemmel oyunu da buna eklenince Fenerbahçe çaresiziz kaldı.  90 dakikada Muslera ya pek iş düşmedi penaltı ve Mehmet Ekici nin frikik şutunu saymazsak. Maçboyunca Fenerbahçeli futbolcular Belhanda`yı attırmaya oynadılar, sonunda tam oyundan çıkarken bu amaçlarına muvaffak oldular. 
Maçın adamı ise çok net 2 gol kaçırsa da hem penaltıyı yaptıran hem de son golü atan Onyekuru idi. 1-0 geriye düşseler de bozulmadılar ve 0-0 nasıl ise o şekilde oynadılar. Bu serinin sona ermesi de Ali Koça ve Ersun Yanal a nasip oldu.. 
Geçen hafta Ali Koçşampiyonluğun en büyük favorisinin Fenerbahçe olduğunu söylüyordu ve Galatasaray galibiyetini cepte görüyordu tabii ki... Tabii ki maçoynanmadan kazanılmıyor. 
Nitekim Galatasaray 3-1 öne geçmesinin ardından Fenerbahçe taraftarı, teknik patron Ersun Yanal ve Başkan Ali Koçu istifaya davet etti.
Derbiyi şeref tribününde takip eden Ali KoçÜ lker Stadı ndaki ağır tepkilerin ardından taraftarların olduğu tribüne atladı. Fenerbahçe Başkanı`nın girdiği tribünde arbede yaşanırken, Koç`un güvenlikleri Başkan`ı içeriye çekti. 
Ali Koçbu tavrı hayli yadırgandığını söyleyeyim. Eğer küfür bahanesiyle atladıysa sadece kendine küfür edilmedi. Maçın başında Fatih Terim`e küfür edilirken niye müdahale etmedi.
F.Bahçe gelince ise planlamasından çalışmasına kadar hemen hiçhazırlanmadığı maçboyunca görülüyordu. Ü stelik hiçiyi oynamadığı kötü başladığı maçta ilk pozisyonda golü bulup öne geçmesine rağmen maçı kazanacaklarına dair bir emare yoktu. Galatasaray`ın ilk golünde bunu tüm Türkiye gördü. Donk antremanlarda bile bu kadar rahat gol atmamıştır. Dua etsinler maç3-1 bitti. Şimdi mağlubiyeti hakeme bağlamak gerçekten çok gülünçolur. Hakem ufak tefek hatalarına rağmen bu kadar art niyetli futbolcuların olduğu bir sahada bence mükemmele yakın bir maçyönettiğini belirteyim.
Ersun Yanal`ın bu saatten sonra takımın başında kalması çok zor. Zaten geçen hafta futbolcularıyla veda ettiği konuluyordu. Benim merak ettiğim, maçta gördüğü kırmızı kartın cezasını hangi takımın başında çekecek.