Köklü ve tecrübeli Akademik ve İdari yapıya sahip Ü niversitemiz bünyesinde 2013 yılında kurulması onaylanan konservatuarımız, Geleneksel Türk Müziği ve Halk Oyunları Bölümlerinde 10 Öğretim elemanı ile (1 Profesör, 5 Yardımcı Doçent, 2 öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi) ile yapılanarak ve eğitim öğretim faaliyetlerine başlama yolunda gerekli hazırlıkları yerine getirmiştir. 2015-2016 Eğitim öğretim yılında Geleneksel Türk Müziği Bölümü/Halk Müziği ASD na 2016-2017 Öğretim yılında da Türk Halk Oyunları ASD na öğrenci almıştır. Aynı zamanda Konservatuarımız Geleneksel Türk Müziği Bölümünde Müzik Bilimi alanında Yüksek Lisans programı da 2015-2016 eğitim/öğretim yılı güz döneminden itibaren öğrenci almaya başlamıştır.

  • Geleneksel Türk Müziği
  • Türk Halk Oyunları

Türk Müziği/Türk Halk Müziği/Türk Halk Oyunları`nın başına 'geleneksel' kelimesinin konulmasının yanlış olduğunu bir kaz daha vurguluyoruz. (Bak. Türkiye`de Müzik Eğitimi ve Müzik Kurumlarımız)

Misyon (Yanlış.Uzun ve anlamsız cümleler olmuş. Misyon ve vizyon aynı anlamda yazılmış.. Misyon, kısa ve net olmalıdır)

Konservatuarımız dünya coğrafyasında uygarlıklar beşiği olarak adlandırılan, tarihi İpek Yolunun önemli duraklarından olan zengin kültür birikimi ile Van, çevresi ve ülkemizin her bölgesinin, sadece ülkemizin sınırlarıyla kalmadan, aynı coğrafyayı paylaştığımız sınır ve kültür komşularımızda var olan geleneksel müziklerimizin/müziklerinin ezgilerini, çalgılarını, sözlerini, söyleniş biçimlerini, sanatçılarını; Yine halk oyunlarımızın/oyunlarının ritimleri, hareketleri, oynanış biçimleri ve kıyafet öğelerini konu alan eğitim programlarının uygulanması yoluyla bu öğeleri gerçekleştirebilen (çalan, söyleyen, oynayan; ) sanatçılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Ayrıca konservatuarımızın hedefleri arasında müzik ve oyunların otantik hallerinin korunması, geliştirilmesi ve evrensel düzeyde tanınması için gerekli tüm uygulama ve araştırma donanımına sahip uzmanlar yetiştirmek de vardır.

Misyon (Doğrusu, aynı/benzer cümlelerle)

Van dünya coğrafyasında uygarlıklar beşiği olarak adlandırılmakta olup,, tarihi İpek Yolunun önemli duraklarından birisidir. Konservatuvar Van ve çevresine ait müzikleri, ezgileri, çalgıları, sözleri, söyleniş biçimlerini, sanatçıları, halk oyunlarını, ritimlerini, ve kıyafet öğelerini uygulanmalı olarak öğreten bir kurumdur.

Vizyon (Yanlış, cümleler uzun, Misyon ve vizyon aynı anlamda yazılmış. Vizyon, kısa ve net olmalıdır): Konservatuarımız teknoloji, eğitim, kültürel v.b. tüm yönleriyle küreselleşen dünyada yerel kültürel değerlerimizin otantik hallerinin korunması, tanınmasını sağlayarak, geleneksel müziklerimizin ezgilerini, çalgılarını, sözlerini, söyleniş biçimlerini, sanatçılarını; Yine yerel halk oyunlarımızın ritimleri, hareketleri, oynanış biçimleri ve kıyafet öğelerini konu alan eğitim programlarının uygulanması yoluyla bu öğeleri gerçekleştire müzik ve sanat öğelerimiz olmak üzere ulusal müzik ve sanat eserlerimizin dünyada tanınır ve dünya kültürü haline getirmeyi vizyonu olarak belirlemiştir.

Vizyon (Doğrusu, aynı/benzer cümlelerle)

'Konservatuar Van ve çevresi kültürel değerlerinin, otantik hallerinin korunması ve tanınmasını sağlamak, ezgileri, çalgıları, türkü söyleniş biçimlerini,halk oyunlarını oynanış biçimlerini derleyen, öğreten ve akademisyen araştırmalar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.'