Böyle olmamalıydı. Galatasaray`ın dün geceki Rangers maçı, bu sezon gol girişimi bakımından en zorlandığı maçoldu . Aslında Rangers savunması rakiplerine pozisyon veren bir takım. Marcao`nun golünde bunu net gördük. Ama Falcao ilk yarıda topla hiçbuluşamadı. Anlaşılan o ki, Steven Gerrard Gaatasaray`ı çok iyi analiz etmiş. Ön alanda baskı kurarak Gatasarasay`a etkili atak yapma şansı tanımadılar. Takım savunmasını çok iyi yaptılar. Buna karşılık hücum etkinliği iyi bir takım olmasına rağmen fazla bir gol pozisyonuna da giremedi Rangers. Maçdengede giderken, Lanis Hagi`nin Arfield`a öyle bir asist yaptı ki, bütün savunmamızı oyundan düşürdü ve Rangers, skorda üstünlüğü ele geçirdi. Golden sonra dengeler Rangers lehine değişti ve Galatasaray`ın üstüne daha cesaretle gitmeye başladı. Galatasaray savunmasının da hediyesiyle Rangers skoru 2-0`a getirdi.

Bundan sonra rahat top çevirip, artık zamana oynamaya başladı. Galatasaray maalesef buna karşılık veremedi ve 2-0`ın şokunu atlatamadı uzun süre. 86. dakikada Marcao`un golü ile tekrar umutlar yeşerse de, kalan dakikalarda golü bulamadı Galatasaray. Sarı-kırmızılılar bu sonucun ardından Avrupa Ligi ne veda etti.

Benim üzüntüm şu, eleme oynayan 3 takımımızın da UEFA Avrupa Ligi play-off turuna kalamadan elenmesi ve kan kaybının devam etmesi. Aslında bu durumun bahanesi yok, ekonomik olarak daha düşük bütçelerle oynayan ülkeler bizi geçti. Başta üçbüyük kulübümüz olmak üzere tüm kulüplerimiz bu duruma çare ve çözüm aramalı. Bu sene geçti, ağlayıp sızlamaya gerek yok. Şimdiden önümüzdeki sene nasıl başarılı oluruz onun plan ve programını yapmalılar.

Galatasaray`a dönersek, bu maça kadar işler iyi gidiyordu. Alınan bu sonuçtan sonra doğrularda ısrar etmek gerekiyor. Fatih Terim`in liderlik vasfı burada ortaya çıkacak. İyi sonuçlar sonrasında halının altına süpürülen problemler gün yüzüne çıkacak. Transfer sezonun bitimine kadar bu konu çözüme kavuşturulmalı. Gidecekler gittikten sonra ve gelecekler geldikten sonra mevcut kadro ile bütün enerjisini lige vermelidir. Bunu sağlayacak olan da Fatih Terim`den başkası değil.