Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) başkanı Celal Toprak dostumuzun daveti üzerine, Dün “Çamaş Kanyon Zirvesi” katıldık.
Dünkü zirve Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası,  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Valisi Muammer Erol katıldılar. 

Bu zirve vesilesiyle Çamaş’ın güzelliklerini görme fırsatı buldum. Gerçekten Çamaş ilçesi doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir yer. Belediye başkanı Mahmut Ayparçası’da ilçenin tanıtımı için çok gayret sarfediyor. Bu program vesilesiyle tanıştığım Mahmut Ayparçası Çamaş ilçesi için büyük bir şans. Çamaşlılar başkanlarının kıymetini iyi bilmeleri gerekir.

Çamaş’ın doğal güzellikleri yanında en çok, Ordu Valiliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra DOKAP, Çamaş Belediyesi ve Çamaş Kaymakamlığının destekleri ile kurulan Çamaş Hanımeli Kadın Kooperatifini beğendim.

Dün sabah burada yaptığımız  kahvaltıda Çamaşlı hanımların ürettiği ürünleri tatma fırsatı buldum. Tek kelimeyle nefis kahvaltılıklardı. Yörede yetişen melocan otu ve kaldirik otu kavurması, beyaz ve kara lahana turşunun soğan ile kavurması gerçekten çok lezzetliydi. Ayrıca haşhaşlı ekmek, ekmek, süt reçeli, hurma reçeli, kivi reçeli, yöresel peynirler, hurma kurusu ile mükemmel bir kahvaltı yaptık. Çamaşlı hanımefendilerin eline sağlık. Tabii ki bu kooperatifin devamı için bu kaliteli ürünleri satın alıp desteklemek lazım.
Çamaş Hanımeli Kooperatifi Başkanı Sebile Gelmez bize yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi. İlk kez duyduğum ısırgan otlu un tahranası çok ilgimi çekti. En kısa zamanda tanına bakmak isterim. Bu kooperatifin ürünleri yanında bir de Çamaş belediyesine ait kafede ikram edilen sütlaç çok lezzetliydi. Bu sütlaç yapımında şeker kullanılmıyor. Sütlaç pişirildikten sonra üstüne dövülmüş fındık ve bal dökerek servis yapılıyor. Yine bu kafede ikram edilen tiraliçe tatlısı lezzetliydi.

Daha geniş zamanda tekrar Gizemli Kanyonlar Diyarı Çamaş’a geleceğim. Bu arada gazeteci dostumuz Mustafa Sezer’den bahsetmeden geçemeyeceğim. Celal Toprak dostumuzun da konuşmasında bahsettiği gibi Ordu’nun tanıtımı için uzun yıllardan beri gayret ediyor. Bu programda da plaket aldı. “Marifet iltifata tabidir”desturunca iyi iş yapanları desteklemek gerekir.