Uzun süredir bir yanlış uygulamayı, ya da yöneticiler tarafından delinen bir yönetmeliği anlatmaya, kurumsallaşmaya dikkat çekmeye çalışıyorum. Nihayet çoğu üniversite akademik ilanlardaki

1/ 'Lisans mezuniyeti' dikkate alınmaya başladı.

2/ Lisans alanında Yüksek Lisans mezuniyet,

3/ Lisans alanında Dr./Sy mezuniyeti,

4/ Doç. ve Prof. lukta Lisans/Y.L.,Dr./Sy. alanında mezuniyet şart olarak konulmaya başlandı, elbette çok sevindik;

http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/2494/docentlige-geciste-lisans-egitimi-mutlaka-onemsenmelidir6.html

Bizim yazılarımız da etken oldu ki 'Yönetmelikler uygulamaya geçti'

Ancak, geriye dönük olarak 'Yönetmeliklere uymadan alım yapanlar' tespit edilmeli ve gerekli 'Disiplin cezaları' verilmelidir. Çünkü kul hakkı yenmiş, kanunsuzluk yapılmıştır. Ü zerine yatılmamalıdır. İşini doğru yapanın ödüllendirilmediği, işini yanlış yapanın cezalandırılmadığı sistem kaos yaratır.

http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/2628/universitelerin-dr-ogr-uy-ve-doc-kadro-ilanlari-neden-farkli19.html

2018 boyunca yine 'kurumsallaşmaya' önem verdik, 'ben' değil, 'biz' diyenlerin yanında olduk;

İyi çalışmaları/örnek davranışları tebrik ettik, kötü uygulamaları eleştirdik. Kimsenin kul hakkını yemedik, yalan beyanda bulunmadık, doğruluktan ayrılmadık. Yazılarımın paylaşım sayısının, birçok köşe yazarından çok fazla olması sevindirici. Demek ki, ana konulara temas etmişiz. Eleştirilerimizin uygulamalara etki ettiğini görünce mutlu oluyoruz. Ki, bu yazımız lisansın önemini anlatmaktı, anlatabildik!.. Birçok kurumda bu yönetmeliklerin delinmesi ile kadro alan akademisyenler var. Elbette, onların kadroları alınmayacaktır, ama yanlışların faturası o zamanki yöneticilere kesilmelidir. 2023`ü hedefleyen Türkiye`de 'Atı alan Ü sküdar`ı geçmemelidir.'

Yanlışlarını yazdığım, arkadaşlarım/dostlarım küsmesinler/kızmasınlar sadece bir daha uygulamalarına dikkat etsinler. Özellikle unvanlı akademisyenler, daha dikkatli olmalı.

Şimdi, tweet attığım birkaçnotu veriyor 'yeni yılın sağlık, mutluluk, üretimle dolu olmasını, liyakatlı-etik kişilerin görevlere atanmasını diliyorum.'

1/ Gebze Teknik Ü niversitesi ne lisansı ve lisans alanı YL./Dr.yı öncelediği ve Yönetmeliğe Uygun akademik ilan verdiği için teşekkürler.

2/ Muş Alparslan Ü niversitesi ne lisansı ve lisans alanı YL./Dr.yı öncelediği ve Yönetmeliğe Uygun akademik ilan verdiği için teşekkürler.

3/ Çorum Hitit Ü niversitesi ne lisansı ve lisans alanı YL./Dr.yı öncelediği ve Yönetmeliğe Uygun akademik ilan verdiği için teşekkürler.

4/ Bahçeşehir Ü niversitesi ne lisansı ve lisans alanı YL./Dr.yı öncelediği ve Yönetmeliğe Uygun akademik ilan verdiği için teşekkürler.

5/ Ankara Yıldırım Beyazıt Ü niversitesi akademik ilanlarda lisansı ve lisans alanı YL./Dr.yı öncelememiş, ama, '... alanda çalışmaları olmak' gibi şahıs belirleyici şart koşmuş ve Yönetmeliğe Uygun davranmamıştır. Düzeltilmesi gerekir.

6/ Kırşehir Ahi Evran Ü niversitesi akademik ilanlarda lisansı ve lisans alanı YL./Dr.yı öncelememiş, '... alanda çalışmaları olmak' gibi şahıs belirleyici şart koşmuş ve Yönetmeliğe Uygun davranmamıştır. Düzeltilmesi gerekir.

7/ İskenderun Teknik Ü niversitesi ne lisansı ve lisans alanı YL./Dr.yı öncelediği ve Yönetmeliğe Uygun akademik ilan verdiği için teşekkürler.

8/ Iğdır Ü niversitesi, akademik ilanlarda lisansı öncelememiş ve sadece ilgili alanda Dr. ve Yönetmeliğe Uygun davranmamıştır. Düzeltilmesi gerekmektedir.

9/ Kahramanmaraş Sütçü İmam Ü niversitesi akademik ilanlarda Lisans, alanda Y.L.,Dr. mezuniyeti aramamış, sadece '...çalışmış/yapmış olmak' gibi göreceli şart koşularak kişi(ler) gözetilmiştir. İlan acilen düzeltilmelidir.