İstanbul Ticaret Odası`nda seçim heyecanı geride kaldı. İTO`nun Yönetim Kurulu Başkanlığına ikinci kez Şekip Avdagiçgetirilirken,  Erhan Erken de İTO Meclis Başkanı seçildi. 

`height=
İTO YK Başkanı Şekib Avdagiç ve İTO Meclis Başkanı  Erhan Erken

700 bini aşkın üyesiyle Türkiye`nin en büyük odası İstanbul Ticaret Odası`nın 81 meslek komite mensubunun olduğu 273 Meclis Ü yesi, İTO`nun önümüzdeki dört yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı`nı, Meclis Başkanı`nı, Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Ü yeleriyle ve TOBB  Delegelerini seçmek üzere 15 Kasım 2022 Salı günü (dün) Oda`nın Eminönü Merkez Binası`nda bir araya geldi.

İTO Meclis Ü yeleri Şekib Avdagiç`i büyük bir çoğunlukla İTO`nun Yönetim Kurulu Başkanlığı`na getirirken, İstanbul Ticaret Odası`nın 21. Dönem Meclis Başkanı Erhan Erken oldu. 

İTO Yönetim Kurulu ile aynı gün yapılan yeni dönemin ilk meclis toplantısında, Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı seçimleri de gerçekleştirildi. Meclis Başkanlığı için yapılan seçimde Erhan Erken oyların 166 sını aldı. İTO Meclis Başkan Yardımcılıklarına Sultan Selim Şimşek ve Mustafa Büyükdede seçilirken, Ercan Özboyacı da Meclis Kâtip Ü yesi ise oldu.

Şekib Avdagiçbaşkanlığındaki İTO`nun 2022-2026 yılları arasında görev yapacak Yönetim Kurulu asil üyeleri Avdagiç`le birlikte, Ahmet Özer, Bahadır Yaşık, Giyasettin Eyyüpkoca, İbrahim Doğan Salman, Mehmet Develioğlu, Murat Hazıroğlu, Münir Ü stün, Sami Salih Atılgan, Yakup Köçve Zeki Akbal`dan teşekkül etti.

Erhan Erken 1995`ten beri İTO`da

1995 yılından günümüze İTO nun en kıdemli meclis üyelerinden biri olarak Meclis Başkanlığı na büyük bir teveccühle seçilen Erhan Erken, 'kamuoyuna, İTO camiasına ve İttifak gazetesi okuyucularımıza nasıl bir mesaj iletirsiniz?' şeklindeki sualimizi şu cümlelerle cevapladı. 

`height=
İTO Meclisi nin yeni dönem ilk toplantısından bir enstantane

İTO seçimleri çok heyecanlı geçti.

'İbrahim Ethem Bey, bu seneki İTO seçimleri çok heyecanlı geçti. Gerek bizim mensup olduğumuz 32 no`lu Meslek Komitesi ve gerekse de birçok başka komitede İTO`da değişim sloganı ile hareket eden muhalif listeler ciddi bir hareketlenme oluşturdular. Buna rağmen arkadaşlarımız önemli bir başarı sağladılar. 

15 Kasımdaki İTO yönetim ve organ seçimlerinde de Şekib AvdagiçYK Başkanı bendeniz de Meclis Başkan olarak seçildim. 

`height=
İTO Meclis Yöneticileri

Yeni dönem inşallah hayırlar getirir.

Ben 1995`de İTO`da önce Komite Ü yesi oldum. 1997`den sonra bugüne kadar hep İTO Meclisi`nde yer aldım. Bir dönem de malum olduğu üzere İstanbul Ticaret Ü niversitesi`nin Mütevelli Heyet Başkanlığı`nı yaptım. İnşallah önümüzdeki dönemde gerek İstanbul ve gerekse de ülke ekonomisi için yararlı hizmetler gerçekleştiririz.'

İttifak Gazetesi camiası olarak İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç`i, Meclis Başkanı Erhan Erken`i ve ekiplerini tebrik ediyoruz.

`height=
Erhan Erken

ERHAN ERKEN

1961 Yılında İstanbul`da doğdu.

TAHSİL HAYATI

Lise:  Galatasaray Lisesi

Ü niversite: Boğaziçi Ü niversitesi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü

Yüksek Lisans: Marmara Ü niversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü

Doktora: Medipol Ü niversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

MESLEKÎ HAYAT:

YAYINCILIK: 1983 yılından bu yana Reklamcılık, Basım, Ambalaj ve Yayıncılık Sektöründe çeşitli firmalarda kurucu, ortak, yönetici ve danışmanlık yaptı.

MÜ SİAD`IN ÇERÇEVE Dergisi`nin ve Dernek BÜ LTENİ`nin 1994-2001 arasında Yayın Yönetmenliğini yaptı.

Dijital yayıncılık alanında, üçdilde yayın yapan Dünya Bülteni,  Worldbulletin, Son Devir Haber, Püfterem Mizah ve Dünya Bizim kültür sitelerinin kurucularındandır.

2010 Yılından itibaren Kuzey Haber Ajansı bünyesinde çeşitli belgesel filmlerin gerçekleştirilmesini sağladı: Almanya`da Türk İzleri, Almanya Treni, Kıbrıs`ta Vakıf Malları, Endülüs`te Moriskolar adlı belgesellerde Genel Koordinatörlük yaptı.

Kuzey Haber Ajansı bünyesinde, TRT TÜ RK, TRT AVAZ TRT HABER ve TRT ARAPÇA kanallarına TV programları hazırlayan ekibin yöneticiliğini yaptı.

TRT TÜ RK`te yayınlanan Hanlardan Plazalara adlı 13 bölümlük programda konsept danışmanlığı ve moderatörlük yaptı. TRT OKUL`da  yayınlanan Elif`den Z`ye adlı 13 bölümlük sohbet programının yapım ve sunumunu gerçekleştirdi.

2020 Yılından itibaren Fatih Edirnekapı`da Kariye Kitap/Hediye adlı bir kitapçı dükkânını işletiyor. Bu mekânda aynı zamanda geleneksel sanatlarımız ile ilgili çalışmalar yer alıyor

EĞİTİM ALANI:

Eğitim alanında 1986 yılından bu yana okul öncesi eğitim ve ilköğretim çağına hitap eden bazı kurumların kuruluşunu ve yöneticiliği (Elif Yuva, Bayram Yuva, Bayrampaşa Bilgi Merkezi, Ebsad Bilgi Evleri)

İstanbul Ticaret Ü niversitesi`nde 2009-2013 arasında Mütevelli Heyet Başkanlığı yaptı. 

2019-2020 Yıllarında Medipol Ü niversitesi`nde Misafir Öğretim Görevlisi olarak bazı derslere girdi. 

2021`den bu güne İstanbul Ticaret Ü niversitesinde Misafir Öğretim Görevlisi olarak ders veriyor.

GÖNÜ LLÜ TEŞEKKÜ LLER:

Çeşitli STK`larda kurucu, başkan ve yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra, (Bilim Sanat Vakfı, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, Bayrampaşa Bilgi Gençlik Derneği) 

1994-2004 arası MÜ SİAD`da, 2005-2009 arasında İTO`da Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

İngilizce ve Fransızca bilen Erken, evli ve 4 çocuk babasıdır.