Masallar gerçeklerden doğar, insanlardır yazan masalı. Okurlar bir çocuğa masalı. İyi ve kötünün savaşı vardır masallarda. Oysa ben hiç yakıştıramadım kötünün masalda yer almasını.

Bugünlerde o hep masallarda dinlediğimiz kötünün gerçek yüzünü görüyoruz su çok sahiplendiğimiz dünyada. Masalı dinlerken masum bir yürek, kötünün hainliğine bir türlü anlam veremez, neden kötüler vardır ki? Dünyasında olmayan bir şeye karşı nasıl bir tutunuşla iyiliğe tutunacağını anlamak için büyük bir merak ve dikkatle dinler masalı sonuna kadar. Ama bütün masallar iyinin gücünü nereden aldığını neye nasıl tutunarak, kötüden ve kötülüklerden korunacağını anlatır.

Çocuk, bir kötüyle nasıl mücadele edeceğini iyilik duygusunu kaybetmeden kavramaya çalışır, masalın ortasında korkuya heyecana kapılır, en güzel tarafı bütün masallar güzel biter ve derin bir nefes alır çocuk, büyük bir huzurla uykuya dalar. Dünyada ki kötülüklere karşı bir nefes daha büyür yüreği. İyiler iyiliğe iyi yanlarına tutundukça, kötülerin kendi tuzaklarına kendilerinin nasıl düştüğünü masal da öğrenmiş olur.
Şimdilerde biz büyükler olarak yaşanan bunca kötülüğün ve kötünün arasında, iyiliğimizi iyi yanımızı kaybetmeden, neye nasıl tutunacağımızı büyük bir çaresizlikle sorguluyoruz. Bildiğimiz bütün iyi yanlarımıza, sımsıkı tutunuyor, tutunmaya çalışıyoruz. Masallardaki kötülerin yeryüzünde saçtığı kötülükleri gördükçe izledikçe duydukça biran önce masalın o huzur verici güzel sonunu bekliyoruz. Dualar ediyoruz, ümidimizi kaybetmiyoruz.
Masallar okunası güzel masum çocukların, masaldan öğreneceği iyi ve kötünün savaşını onlara yaşatarak öğretiyoruz, masalın güzel son bulmasıyla uykuya dalması gereken masum yavruları son nefesleriyle acılar içinde ebediyete yolluyoruz. Allah'ım aciz kalıyoruz koruyamıyoruz. En sevdiği anne babaları koruyamaz oldular, yavrularını, yardımcıları ol. Tutunduğumuz iyi yanlarımızı, iyilikleri ve ümitlerimizi sağlamlaştır, yeniden yeşert.
Sen korumaz isen, biz yetemeyiz, yetişemeyiz.

Hayat masalının gerçek tabibi kurtarıcısı sensin Güzel Allah'ım. Şanlı bir zaferle iki cihanda hakiki fetih nasip et biz inananlara. Sonumuzu hayreyle, kötüleri ebediyen temizle, yolumuzdan, dünya ve ahiretimizden. Bizleri daima iyilerden eyle... Amin 🌹