`height=

Prof. Dr. Kürşat Karacabey Hocamızla söyleşimiz devam ediyor..

AY:Yakın zamanda Kazakistan Müzik Müzesi`ni gezmişsiniz..Ne hissettiniz?

K.KARACABEY: Aslında biz Kazakistan gezimize 'Altın Elbiseli Adamın Müzesi'ni ziyaretle başladık. M.Ö5 yy da Türklerin muhteşem bir şekilde madeni nasıl işlediğine ve medeniyetine şahit olmak gurur verici idi.

Kazakistan`ın Almatı Şehrinde bulunan 'Müzik Müzesi' çok şaşırtıcı ve bir o kadarda muhteşemdi. Birçok müzik aletinin atası diyeceğimiz enstrümanları orada görmek, çok gurur verici idi. Mustafa Kemal Atatürk`ün söylediği gibi 'Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.'

AY: Sizce mesleği ne olursa olsun, gençlerimize önce hangi bilinci aşılamamız gerekir?

K.KARACABEY: Biz maalesef Millet olarak bir çok önemli değerimizi kayıp ettik. Türk Milleti 'Töre'den uzaklaştıkça 'özünden de uzaklaştı.' Gençlerimiz bir boşluk içinde ve neye kime inanacağını bilmez oldu. Bizim gençlerimize öğreteceğimiz en önemli şeyler 'iyi bir insan olmak', 'ahlaklı olmak', 'yaşayan her canlıyı sevmek ve saygı duymak', 'kul hakkından, haramdan uzak durmaktır.' Bizlerin, bu erdemlere öncellik vererek yetiştireceği gençlik, aydınlık ülkemizin geleceği olacaktır.

AY:'Türklük Davası ilelebet yaşayacaktır'diyor, Çin`in zulmüne, ABD`nin soykırım aymazlığına, haksızlığa karşı duruyorsunuz. Günümüzde bu şuurda gençlerin çoğaldığına inanıyor musunuz?

K.KARACABEY: Ben Mensubu olmaktan büyük şeref duyduğum Türk Milletinin bir ferdiyim. Tarih siyasetçilerin eline bırakılamayacak kadar önemli bir disiplindir. Geçmişte yaşananların sözde Ermeni soykırımı örneğinde olduğu gibi. ABD başkanlık seçimlerinde oy malzemesi haline getirilerek bana göre karikatürleştirilmesi sözkonusu. Bir takım lobicilik faaliyetleri gerçeklerin üstünü kapatamaz. Türk tarih arşivi ve dünyada ki arşivlerde Ermenilerin uyguladığı mezalim belgeleri ile doludur. Eğer kitlesel ve zihinsel bir kırımdan bahsedeceksek ABD tarihine bakmak gerek. Yakın tarihten Japonya ya atılan atom bombasında öldürülen binlerce insandan, Kızılderililere, Zencilere, Güney Amerika`dan Asya`ya, Ortadoğu`dan Afrika`ya kadar girdiği her yerde bunun izlerine rastlamak mümkün. Batı tek dişi kalmış canavar gibi maalesef Avrupa nın ortasında Bosna Hersekli kardeşlerimize yapılan soykırıma sesiz kalarak Türk ve Müslümanlara bakış açısını ortaya koymuştur. Çin`in Uygur Türklerine dünyanın gözü önünde yaptığı akıl almaz işkenceler, kitlesel cinayetler, işkenceler ise anlatılır gibi değil. Bu sadece soydaşlarımız açısından bizim değil tüm insanlığın kanayan yarasıdır.

Devam edecek;