MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri ve Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Hamas hareketinin derhal tüm rehineleri serbest bırakması gerektiğini duyurdu.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığına göre Sözcü Peskov şu ifadelere yer verdi:

“Tüm rehinelerin acilen ve derhal serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Bu bizim kesin tavrımızdır. Elbette Hamas'a tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama çağrısında bulunuyoruz. Bu rehinelerin tüm akraba ve dostlarına geri dönmelerini içtenlikle temenni ediyoruz.”

Hamas’ın elindeki rehinelerin “güvende ve zarar görmeden” bırakılmasını talep ettiklerini bildiren Kremlin Sözcüsü Peskov, Moskova'nın çatışmanın her iki tarafıyla da temas kurmak için tüm fırsatları kullandığını ancak şu ana kadar Rus vatandaşlarının nasıl ve ne zaman geri gönderileceğine dair bir bilgi bulunmadığını da ifade etti.

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Kaç Rus'un Hamas tarafından esir tutulduğuna dair henüz kesin rakamlar veremediğini belirten Peskov: “Burada yaklaşık tahminler vermek doğru değil; size kesin rakamı söyleyemem” dedi.

Peskov, gazetecilerin çatışmaların tırmanması sonucu 20 Rus'un öldüğünü bildiren büyükelçiliğin verilerine güvenmemeleri için hiçbir sebepleri olmadığını söyledi. Ancak, gerçek bir savaşın sürdüğünü, dolayısıyla rakamların değişebileceğine dikkat çekti.

İsrail’in kara harekatının gecikme nedeni ile başlama tarihi belli oldu! İsrail’in kara harekatının gecikme nedeni ile başlama tarihi belli oldu!

İsrail ordusuna göre kara harekatı hemen başlamalı! Makale: İsrail ordusuna göre kara harekatı hemen başlamalı!

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)