İletişim Dr. olarak Sn. Cumhurbaşkanımızın dünkü 'Ulusa Sesleniş/22.08.2022' konuşmasını analiz yaptıkx

Sn. Erdoğan

1/ Her zaman olduğu gibi, hiçgeri adım atmadı! Başarılı olduklarını, dünyanın sayılı ekonomileri arasına  sokacaklarını, Ukrayna-Rusya geriliminde arabulucu olmaya devam edeceklerini, Suriye ile görüşmelerin yararlı olacağını v.b. söyledi.

2/ Sn. Erdoğan

'Yine hedef gösterdi, çözümü 6 ay sonrasına öteledi, 'önümüzdeki yılın (2023) ilk ayları itibari ile Hayat Pahalılığı ile mücadele daha ileriye götürülecek.' dedi.

3/ Sn. Erdoğan

'Ekonominin geldiği noktadaki sorumluluğu paylaşmadı, seçmenden 'bazı hatalarımız oldu, çözeceğiz' yerine 'Ekonomi ile ilgili bütün kurumlarımız sorumluluklarını yerine getirmektedir.' dedi. Atadıklarının yanında oldu. 

4/ Sn. Erdoğan

'Kamu Çalışanlarının Ek Gösterge meselesinden,Sağlık Çalışanlarının özlük hakları beklentilerine kadar pek çok konuyu çözdük.' dedi. Ancak, 'iki konuda da eksiklikler olduğunu, Ocak 2023 e kadar düzeltileceğini' söylemesi doğru olurdu..

5/ Sn. Erdoğan

'Öğretmenlerin aylardır 'sınav kalksın' kampanyalarına karşı Öğretmenlere sınavda başarılar dilerim` diyerek', kapıyı çok sert bir şekilde kapattı ve binlerce öğretmeni karşısına aldı. 

6/ Sn. Erdoğan

'Vatandaşlarımızdan sadece sabır ve destek istiyoruz.', 'çözümün adresi Ak Parti/biziz` dedi.'  Ama, 'ekonomiyi kimin/neden bu duruma düşürdüğüne' dair cümle kurmadı.

7/ Sn. Erdoğan  

'Öğrencilere yardımcı kaynak kitaplarının ücretsiz verileceği müjdesini de verdi' Zaten, yıllardır zaten veriliyor ve okulun açıldığı ilk gün sıralara konuyordu...Yapılanları yeni bir müjde/ilk defa gibi sunmak, yapılanları Cumhuriyet dönemi ile karşılaştırmak, en büyük proje v.b. sunmak  Ak Parti`de çok fazla tekrarlanmaya başlandı.

8/  Sn. Erdoğan

Cumhurbaşkanımızın konuşması bir 'çalışmasının' özetiydi. Oysa, bunlar her gün basından zaten veriliyor ve takip ediliyordu. Yine belirtelim 'konuşmalar kısa, vurucu olmalı ve tekrara kaçmamalıdır.' 

Uzun konuşmalar (Sn. Erdoğan) kişiyi de yoruyor..

9/ Sn. Erdoğan  

'Kimsenin paranın değerinden endişe ederek, döviz ve altına yönelmesine sebep kalmamıştır. Vatandaşlarımızı TL mevduatına dönmeye davet ediyorum.' diyerek, dövizin ve yakıtın sürekli yükselmesinden bahsetmedi.

10/ Sn. Erdoğan

'Mandacı İktisatçılar programı kötülemek için verilerin yarısını anlatıp diğer yarını örtmeye devam ediyor. İktisat teorileri fizik ve matematik gibi her yerde geçerli konular değildir' diyerek Bakan Nureddin Nebati ile başlayan programa destek verdi.

11/ Sn. Erdoğan  

'Hepimiz aynı Türkiye gemisinin içindeyiz. Bu gemi güvenlik gibi, ekonomi üzerinden açılan deliklerden de su alarak batarsa hepimiz boğulacağız.   Paradan para kazanmak adına yapacağı yatırımı yapmamak, işçiyi çalıştırmamak, ürünü üretmemek, satabileceği malı satmamak Türkiye gemisinde delik açmak demektir.' diyerek iş insanlarına tavsiye de bulundu.

Ekonomist değiliz ama hangi Bankaya gitsek, bize KKM tavsiye ediyorken, Sn. Erdoğan tarafından iş insanları/yatırımcı TL`ye çağrılıyorken, Kur Korumalı Mevduat`a son verilmesi gerekmez mi? Gerekmez ise tenakuz olmaz mı?

Gerekmez ise inandırıcı olur mu?

Hayırlısı olsun..

(X) En son 'Cumhurbaşkanımızın son açıklamasının analizi!...' ni  30 Haziran 2022`de yapmışız. 

https://www.enpolitik.com/yazar/goktan-ay/cumhurbaskanimizin-son-aciklamasinin-analizi-5909-kose-yazisi