Terme’den depremzedelere “Gönül Köprüsü”

Samsun’un Terme ilçesindeki bir lise, Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde, depremin etkilerini yaşayan öğrenci, öğretmen ve idarecilere destek olmak için “Gönül Köprüsü” projesi başlattı. Proje kapsamında, Elbistan’daki 46 gönüllü ile mektuplaşılacak ve mektuplar kitaplaştırılacak.

Depremzedelerle iletişim kurulacak

Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 6 Şubat 2023’te 11 ili etkileyen depremin ardından, depremin izlerini silmek için bir proje hazırladı. Projenin adı “Gönüllerden Gönüllere Mektuplarla Kurulan Köprü” oldu. Proje koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık, projenin amacının depremzedelerle dayanışma ve iletişim sağlamak olduğunu söyledi.

Yağışlar sonrası İstanbul barajlarında son durum Yağışlar sonrası İstanbul barajlarında son durum

İmanlık, Kahramanmaraş’ın il plakası olan 46 sayısına göre, 46 kişilik bir öğretmen ve öğrenci grubu oluşturduklarını belirtti. Bu grup, Elbistan’da yaşayan 46 gönüllü öğretmen ve öğrenciyle mektuplaşacak. Mektuplar daha sonra bir kitap haline getirilecek.

Depremin acıları paylaşılacak

İmanlık, özellikle öğrencilerin depremde çok zarar gördüğünü, evlerini, ailelerini, okullarını kaybettiklerini ve eğitimden uzak kaldıklarını hatırlattı. Bu durumun kendilerini harekete geçirdiğini ifade eden İmanlık, “Öğretmen olmamız hassasiyetiyle bu alanda kalıcı bir şeyler yapmak istedik. Herkes depremi bir şekilde anacaktır, elinden geleni yapacaktır ama mektuplardan oluşan bir kitap olması gelecek kuşaklara aktarılması açısından da bizim için önem taşımaktadır.” dedi.

İmanlık, toplumsal dayanışmanın önemine de vurgu yaparak, “Bir felaket yaşadığımız zaman Türk toplumu tarih boyunca bütün farklılıkları bir kenara bırakarak ortak paydada kardeşlik paydasında buluşmayı her zaman başarmıştır. Biz bu projeyle yine birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik bağımızı güçlendirmeyi, gelecek kuşaklara da böyle bir projeyle örnek olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

İmanlık, projeye katılan Kaymakam, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü gibi idarecilerin de birbirlerine mektup yazdıklarını, mayıs ayında Elbistan’a yapacakları ziyarette depremzedelerle yüz yüze görüşeceklerini söyledi.

Okul Müdürü Mustafa Baş da, projenin depremzedelerin acılarını paylaşarak azaltmaya katkı sağlayacağını umduğunu dile getirdi.

Projede yer alan öğrencilerden Melek Nisa Buzdan ise, “Elbistan’da depremi yaşamış arkadaşlarımıza mektup yazdık, onlar da bize yazacak. Bu projeyle onların acılarını paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Kaynak: AA