Türkiye Yazarlar Birliği ülkemizin kültürel alanda yürüttüğü var olma kavgasında her zaman en önde olmuş, öncü rolünü üstlenmiş STK larımızdan biri.

`height=

TYB, geride kalan ve her biri şeref madalyası mahiyetindeki 42 yıllık hizmet sürecinde Batıcı hegomanyaya başkaldırarak köksüzlüğü reddetti, gücünü milletin bir adım öte Ü mmet in değerlerinden aldı. Bu cümleden olarak yaşadığı toplumun gelenekleri ve inançdeğerleriyle her zaman barışık kalan TYB, ülkesini ve milletini hor gören aydın yabancılaşmasına karşı da her zaman kendisini yerli ve millî merkezde konumlandırdı.

Küreselleşen dünyada, öz kimliğimizin, kültürel ve manevi değerlerimizin nesiller boyu devamını temin etmeyi kendisine hedef olarak belirleyen ve bu gayeye hizmet etmek için her yıl, her biri hamle çapında yüzlerce faaliyet düzenleyen TYB, bilindiği üzere Türkiye`nin en büyük yazar örgütü.

İhtilâllere, muhtıralara ve darbe girişimlerine meydan okuyarak her türlü imkânsızlıklara direnerek bugünlere gelen ve sözünü her zaman en gür bir şekilde söyleyen TYB, Bahar Kalkanı Harekâtı nda da kahraman ordumuzun yanında saf tuttu.

Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmaz!

Suriye meselesinin vardığı noktanın ülkemizi kararlı olmaya sevk ettiğinin idrakinde olan TYB, güney sınırlarımızda yaklaşık on yıldır süren ve yüzbinlerce Müslümanın hayatına mâl olan, milyonlarca Suriyeliyi mülteci durumuna düşüren içsavaşı, Türkiye`nin var olma mücadelesi şeklinde okuyarak 'ölmeden olunmaz' diyor ve ekliyor: Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmaz!

Yeis yok!

Her bir karışı şehit kanlarıyla müzeyyen yurdumuzun kendi varlık mücadelesini verirken aynı zamanda oldukça büyük bir mazlumlar dünyası için de savaş verdiğinin idrakinde olan TYB, bu topraklarda 'Türkiye olmaya mecburuz! Şehidlerimiz bu mecburiyeti tekraren ve kuvvetli bir şekilde teyid etmiştir.' derken, aynı zamanda milletimizin maşeri vicdanında ümitsizliğe ve yeise kesinlikle yer olmadığını da teyit ediyor.

`height=

Büyük bir nizamıâlem dâvasının varisleriyiz.

Suriye yi üçüncü nesil sömürgeciliğin durdurulacağı yer olarak konumlandıran TYB, şehidlerimizin acısını kalbimize gömüp, doğru bildiğimiz yolda tereddüt etmeden ilerlememiz gerektiğini şu cümlelerle haykırıyor: 'Türkiye adına lâyık olmak zorunda. Biz büyük bir nizamıâlem dâvasının varisleriyiz. Bu miras âdil bir dünya düzeni için mücadeleye bizi mecbur ediyor.

Emperyalizmin horoz şekeri bir asır boyunca yalandı ve bitti!

Haleb`i gerçek Haleb, Şam`ı gerçek Şam yapmadan bu coğrafyada huzur tesis edilemez. Suriye devleti bir vehimdir, kuruntudan ibarettir. Bir emperyalist gücün desteği olmadan var olamaz. Emperyalizmin 20. yüzyıl ürünü kuruntu devletimsilerinin sonu gelmiştir. Emperyalizmin horoz şekeri yüzyıldır yalandı, bitti, şimdi sapını şeker niyetine yedirmeye çalışıyorlar.'

TYB İstanbul milletimizin emanetlerine sahip çıkıyor.

TYB bünyesinde kültür mirasımıza ve milli şurura sahip çıkma anlayışı nesilden nesile aktarılıyor.

TYB İstanbul, seleflerinden devraldıkları bayrak yarışının şuurunda, emanete sahip çıkma ufkuyla hizmet anlayışlarını sürdürürken her bir uğrakta çalışmalarına ilave katma değerler üretiyor.

TYB İstanbul: Kahraman ordumuzun yayındayız!

TYB İstanbul, Bahar Kalkanı harekâtında kahraman ordumuzun ve azî z milletimizin yanında saf tutuyor.

4 Mart Çarşamba günü (dün) TYB İstanbul un Sultanahmet teki merkezi Kızlarağası Medresesi nde bir araya gelen TYB İstanbul mensuplarının gönülleri bir kez daha dil olup konuştu: Kahraman ordumuzun yayındayız!

Bu toprakların şairleri, yazarları, gazetecileri ve yayıncıları TYB İstanbul Şubesi nde düzenlenen basın toplantısında bir araya gelerek şanlı ordumuzun karada, havada, denizde ve her yerde mansur ve muzaffer olması için sû reler, Fatihalar okudu, şehitlerimize rahmet diledi, gazilerimize şifa niyazlarını, şehit ailelerine baş sağlığı dileklerini iletti, marşlar söyledi, şiirler inşad etti, bildiri okudu.

Mahmut Bıyıklı, Dursun Gürlek, Şerif Aydemir, Yavuz Bülent Bakiler, Bestami Yazgan, Nejdet Külünk, Ekrem Kızıltaş, Muzaffer Doğan, Rahim Er ve Yusuf Dursun ile birlikte TYB İstanbul üyesi pek çok münevverin katıldığı toplantıda şehitler tepesinin kudsiyetine vurgu yapıldı.

İstanbul`un kalbi Sultanahmet`e, Sultanahmet`in kalbi ecdat yadigârı Kızlarağası Medresesi`nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı 'Kahraman Ordumuzun Yanındayız!' serlevhalı bildirinin internetten 3 dilde yayınlanacağını söyledi.

`height=

Bıyıklı: Vatansever aydının sesi vatan düşmanınkinden daha gür çıkmalı.

TYB İstanbul Şubesi nin bildirisini eli kalem tutan bin Türkiye sevdalısının imzaladığını ve hâlâ bildiri için isimlerini gönderen yazarların bulunduğunu belirten Bıyıklı, vatansever aydınların sesinin, en az vatan düşmanları kadar çıkması gerektiğini vurguladı.

'Fethi Gemuhluoğlu: Gün gelir, Anadolu Beylerbeyliğini bile size çok görürler.'

TYB nin ve TYB İstanbul un her zaman devletin, milletin, askerin ve hükümetin yanında yer aldığını, 15 Temmuz hain FETÖdarbe girişiminin ilk vakitlerinde de 1000 yazarın imzasıyla bildiri yayınladıklarını ifade eden kültür adamı Mahmut Bıyıklı, bildiriye imza atan aydınlara teşekkür ederken Fethi Gemuhluoğlu nun 'Gün gelir, Anadolu Beylerbeyliği ni bile size çok görürler' sözünü hatırlattı ve ekledi: 'Değerli milletimiz, o gün gelmiştir. Vakit birlik ve dirlik vaktidir. Emperyalistler meş um küresel planlarını Anadolu ya yönelmiştir. Milli mücadele dönemlerinde şair ve yazarlar en önde bulunmuştur. Bugün de edebiyat dünyamız Suriye de yaşanan zulme karşı üretimde bulunmalıdır.'

Kahraman Ordumuzun Yayındayız!

İttifak Gazetesi camiası olarak kahraman ordumumuza zafer, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, şehit ailelerine sabırlar niyaz ederken, D. Mehmet Doğan, Ali Ural, Leyla İpekçi, Yusuf Kaplan, Turan Koç, Adem Turan, Hilal Kaplan, Fadime Özkan, Ayşe Olgun, Bahadır Yenişehrlioğlu, Dursun Gürlek, Ömer Lekesiz, Ekrem Kızıltaş, Mehmet Emin Ay, Hasan Kaçan, Ahmet Yenilmez, Nurullah Genç, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Muhsin İlyas Subaşı, Bedri Gencer, Ü stün İnanç, Ahmet Turgut, Mustafa Özçelik, Senai Demirci, Hayrettin Orhanoğlu, Uğur Uzunok, Zeki Bulduk, Abdulbaki Kömür, Rıdvan Canım, Abdulkadir Emeksiz, İsmail Halis, Mehmet Aycı ve İbrahim Ethem Gören in de aralarında bulunduğu bin kişiyle birlikte TYB İstanbul un, Kahraman Ordumuzun Yayındayız' bildirisine hüvesi hüvesine, milimi milimine imza atıyoruz.

Kahraman Ordumuzun Yayındayız.

'Tarihin yüklediği misyon gereği Türkiye`miz mağdur ve mazlumların hukukunu korumak için Barış Kalkanı Harekatı`nı başlatmıştır.

Medeniyetler beşiği coğrafyamızın emperyalistler tarafından paymal edilmesi teşebbüsüne ve küresel güçlerin maşası terör örgütlerinin sınırlarımıza yönelik tecavüzlerine karşı destansı bir mücadele veren kahraman ordumuzun yanında olmak bu toprakların kıymetini bilen her namuslu aydının görevidir. Kritik zamanlarda ortaya çıkarak efendilerinin emrini yerine getirmek için yarışan, her fırsatta gayri milli açıklamalar yapan müstemleke aydınlarını da tarih elbette hak ettikleri sıfatlarla yazacaktır.

Gün, ülkemize omuz verme günü...

Ölümü öldürenlerin karargâhı, Peygamber Ocağı ordumuz, geçmişten günümüze pek çok noktada asil mücadelesini verirken kalemin namusunu müdafaaya azmetmişler olarak, günün ülkemize omuz verme günü olduğunu ilan ediyoruz.

Zalim rejimler ve onların destekçilerinin insanlığını kaybetmiş, vicdanı kararmış faydacılığına karşı mazlumların umudu Türkiye`mizin, ahlâkı ve izzeti temsil ettiğine şahitlik ediyoruz.

Türkiye`nin yazarları olarak, kötülüğün kol gezdiği coğrafyamızda meydana gelen zorbalıklara duyarsız kalmamız, kör, dilsiz, sağır kesilmemiz söz konusu olamaz.

Feraset sahibi milletimizin dualarıyla zaferden zafere koşacağına inandığımız Mehmetçiğimizin aziz ülkemizin varlığını ve birliğini tehdit eden her güce karşı meşrû haklarını kullanmasını gönülden destekliyoruz.

Türkiye`nin yazarları olarak, dün olduğu gibi bugün de Dünyanın iyiliği, coğrafyamızın selâmeti için mücadele veren askerimizin her zaman yanında olduğumuzu tüm dünya kamuoyuna bildiriyoruz.

Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yaralı yiğitlerimize acil şifalar diliyoruz.'