Galatasaray lige güzel bir başlangıçyaptı. Bir maçla takım hakkında hüküm vermek doğru olmaz ama Perşembe nin gelişi Çarşamba dan bellidir. Daha lig başlamadan Galatasaray yönetimi ve teknik ekip doğru işler yapmaya başladı. Transferde yerli oyunculara öncelik verdi. Arda Turan transfer krizini tatlıya bağladı.  Diagne takımda tutarak onu tekrar kazanmak için çaba harcadı. Geçen yıl lig başlarken bir karmaşa hakimdi Galatasaray camiasında büyük bir transfer beklentisi içindeydi. Sanki herşey bu büyük transfere bağlıydı. Transfer sezonundaki taraftarın beklentisini anlıyorum. Ama şampiyonluk çok transfer yapmakla olmuyor. Geçen yıl Başakşehir çok tranfer yaparak şampiyon olmadı. Sahip olduğu futbolcuların kıymetini bilerek şampiyon oldu. Bazen taraftarın aşırı transfer beklentisi takıma zarar veriyor. Takımın kimyasını, dengesini alt üst ediyor. Şampiyonluk önce eldekileri iyi hazırlamakla, onlarla en az problemle lige bağlamakla oluyor. Takımın ihtiyacına göre eldekilerden daha iyisini transfer edebilirsen o transfer faydalı olur.

Kim ne derse desin Galatasaray kadrosu Türkiye nin en geniş ve en iyi kadrosuna sahip. Fatih Terim formda olur, yönetimle uyum içinde eldeki malzemeyle bu sene açık ara şampiyon olur.  Çünkü her mevkide önemli oyuncuları var. Transfer yapılmasa bile Galatasaray kadrosu dün gece gösterdi ki takım içinde Fatih Terim, ihtiyaca göre çözüm buluyor.

Arda, Falcao, Belhanda, Feghouli gibi çok iyi pas yapan ve adam eksilten oyuncularıyla G.Saray golü bulmanın yollarını bulabildiğini gördük. İki bek, Omar ve Saracchi ofansif bir görüntü verirken stoperler Marcao ve Luyindama Terim`in en güçlü yanları. Geçtiğimiz yıllardaki performansları inişli çıkışlı olan Belhanda ve Feghouli`yi dün gecenin en istekli, kazanmayı en çok isteyen oyuncuları arasındaydı. Artık Galatasaray camiası Belhanda sorununu kapatması gerekiyor. Dün gece olduğu gibi ondan azami derecede istifade etmek yollarını aramalı. Belhanda`nın yeteneklerinden istifade etmenin keyfini sürmeli. Takımdan ayrılacağı konuşulan Belhanda, maçın ilk yarısında müthiş bir performans sergiledi. Belhanda ilk yarıda en çok top kapan, en çok adam eksilten, en çok ikili mücadele kazanan ve en çok isabetli orta yapan isim oldu. Belhanda-Feghouli ikilisinin performansı yüksek ve sürekli hale getirmek hem takımın, hem oyuncunun yararına olur. Sağ bek Omar Elabdellaoui kenardan verdiği müthiş destekle Feghouli yi rahatlattı.

Emre Kılınç, Galatasaray ın tartışmasız en iyi transferi. Sol içoynadığı maçta tek pasları ile takımını hücuma taşıdı. Ön libero Taylan a sürekli yardım etti, golünü de attı.
Kaleci Fatih, Okan Kocuk tan çok daha fazla güven veriyor. Galatasaray ın 2. golü bulamadığı anlarda 2 kritik kurtarışa imza attı.

Donk`un hem stoper hem orta saha oynama meziyetinden, Babel`in tecrübesi ve oyun geliştirip bitirme becerisinden yararlanmak gerekir. G.Saray`ın elbette eksikleri vardı. Öncelikle Sarrachi ile Luyindama topu daha garanti oynamaları gerekiyor. Bu iki oyuncu riskli oynamayı seviyor. Yediği golde bunu gördük, ileriye gereksiz zorlama top atıldı ve Galatasaray sahasından çıkarken dengesiz yakalandı.

Önümüzde Galatasaray`ın çok önemli maçları var. Neftçi Bakü ile UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, tek maçusulü gerçekleştirilecek müsabaka 17 Eylül de Azerbaycan da oynanacak. Bu maçın telafisi yok.

Neftçi Bakü, Azerbaycan ın başkenti Bakü şehrini temsil eden, Azerbaycan ın en ünlü ve en başarılı futbol kulübüdür. 'Neftçi' kulübü Kapaz takımı ile birlikte tüm Azerbaycan şampiyonasında yer alan iki takımdan biridir. Azerbaycan Premier Ligi nde mücadele ediyor. Neftçi Bakü 1992 yılından itibaren düzenlenen Azerbaycan liginde 8 şampiyonluk kazanmıştır. Neftçi nin Azerbaycan Süper Kupası nda ise 2 şampiyonluğu bulunmaktadır.

Sonra 20 Eylül de Başakşehir e konuk olacak.  Turu geçerse 24 Eylül de 3. ön eleme turu maçını oynayacak. 27 Eylül de ligde ezeli rakibi Fenerbahçe ile oynayacak.
Bu saatten sonra yeni transferden ziyade eldeki futbolculara bakmak gerekir. Çünkü yeni gelecek futbolcuların bu zorlu virajda katkısı olmaz.