Galatasaray berabere kaldığı Kayserispor maçından beri iyi oynuyor. Kayserispor maçında bu maçtan daha fazla gol pozisyonuna girmiş ama sadece bir gol atabilmişti. Hatayspor`da Kayserispordan çok daha fazla gol pozisyonuna girdi ama gol atamadı.

Hatayspor maçında maça damga vuran Diagne`nin golüydü.

Gol attıkça kendisine geliyor, zaten bu tarz futbolcuların karakteristik özelliği gol attıkça açılırlar. Dün gece de Hatayspor karşısında çok hoş ve birinci sınıf golcülerin atacağı tarzda Galatasaray`ın ilk golünü atarak, takımının galibiyetinin işaret fişeğini ateşledi.

Diagne duygusal bir oyuncu, tribüne oynamayı beceremiyor. Bu sebeble Galatasaray taraftarıyla yıldızı bir türlü barışmadı.

Mbaye Diagne sezon başında verilen şansı geri tepmemek için elinden gelenin fazlasını yapacağının işaretini vermişti. İdmana en erken gelen ve geçgiden oyuncu olmuştu. Ü stelik arkadaşlarıyla uyumlu da mükemmeldi.

Diagne inişe geçen kariyer grafiğini tersine çevirmeye niyetini bu golle perçinlemiş oldu. Kasampaşa`dan bonuslar hariç10 milyon avroya transfer edilen Senegalli yıldız, Falcao`nun gelişiyle Brugge`e kiralanmıştı. Ancak Belçika kariyeri hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Aslına bakılırsa Galatasaray`ın bu sezon planları arasında da Diagne yoktu.

Ancak 28 yaşındaki yıldız, Terim`i arayarak son bir şans istemiş ve değişeceğinin sözünü vermişti. Falcao`dan geçen sezon istediği veremi alamayan Fatih Terim Diagne`ye şans vermişti. Diagne böyle istekli ve hırslı olursa takım için büyük kazanım olur.

Falcao`ya gelince, sezon başından bu yana kendisinden bekleneni vermekten çok uzak kaldı.

Galatasaray, Radamel Falcao transfer olduğu günden bu yana 3 ayrı kulvarda 55 maça çıktı. Kolombiyalı santrfor, bu karşılaşmaların 29 unda sahadaydı, son Hatayspor sınavı ile birlikte 28. maçını kaçırdı. Böyle devam ederse, Falcao nun oynamadığı maçsayısı, oynadığı maçları yakalayacak!

Galatasaray Falcao yu devre arası gönderse taraftar memnun olacak gibi geliyor bana...
Falcao da gitmeye hazır bir hali var gibi zaten.
Yoksa sakatlık konusu pek de inandırıcı gelmiyor.

Ne zaman konusu açılsa Monaco forması giyen Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru gündeme geliyor. Artık bu konu kabak tadı vermeye başladı. Tamam Onyekuru Galatasaray taraftarının beğendiği ve geçmişte takıma katkısı olan bir oyuncu ama geçen sezon çok da takıma katkı sağlayamadı. Ü stelik sezon bitmeden Monaco geri çağırdı. Şunu anlaması lazım, Onyekuru değerli bir yetenek olabilir ama bunun artık Galatasaray`a bir faydası dokunmaz. Bu saatten sonra kendi yeteneklerimize bakmalıyız. Hatayspor maçının son dakikalarında oyuna giren Kerem herkesin sempatisini nasıl kazandı. Çok yetenekli bir oyuncu şans verilirse Onyekuru`yu aratmaz.

Maçın adamı seçilen Taylan bu maçta biraz tutuktu bunda sakatlığının da etkisi olabilir, dikkat ederseniz dönen topların çoğunu Hataysporlu fotbulcular aldı. Özellikle ikinci yarının başlarında Galatasaray`da orta sahanın direnci düştüğünü gördük.

Hatayspor oyunun ikinci yarısına kontra atak futbolu yerine hücuma dönük bir oyun anlayışı ile sahaya çıktı. Aslında gol pozisyonları da buldu ama sonuca gidemedi. Kendi kalesine attığı gol sonrası skor 2-0`a, ardından da Gökhan Karadeniz gördüğü kırmızı kart sonrası direnci iyice düştü.

Usta`ya veda

Fenerbahçe`nin alt yapısında yetişen ve kendi döneminin en iyi orta saha oyuncularından Adana Demirspor`un 70`li yıllarının efsanesi 'Usta Raşit'i kaybettik. 1973 yılında Vefaspor`dan Adana Demirspor`a 1 milyon TL`ye transfer olduğunda o zamanların gazetelerinin 'futbolun ilk milyoneri' diyerek günlerce manşet attıkları bir futbolcuydu. Birçok Süper Lig takımının talip olduğu Raşit Karasu`yu o yıl 1 milyon TL gibi inanılmaz bir rakama Adana Demirspor kapmıştı.

Adana Demirspor`un 'Usta' lakaplı ortasaha oyuncusu Raşit Karasu, Demirspor`un unutulmaz yılları olan 1973 yılında kulübe transfer oldu. 1950, İstanbul doğumlu olan ve Fenerbahçe`nin alt yapısında yetişen Usta Raşit, bu forma altında 1968 yılında Süper Lig şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası`nı kazandı. 4 sezon da Vefa forması giydikten sonra, 1973-74 sezonunda Adana Demirspor`a gelen Usta Raşit, 1975 yılında bir yıllığına tekrar Fenerbahçe`ye döndü. Şampiyonlar Ligi elemelerine görev yapan Raşit Karasu, bu yıl Fenerbahçe forması altında TSYD Kupasını kazandı. Süratlı bir furbolcu olan 'Usta'yı durdurmak gerçekten çok zordu.

Adana Demirsporlular hiçbir zaman 'Usta'yı unutmayacak. Allah rahmet eylesin.