Her sene yeni bir anlam yüklüyor omuzlarımıza, bu bazen acıyla bazen tatlı bir şekilde bizleri terbiye ediyor. Ne kadar şanslıysak o kadarıyla harmanlanıp, geçinip gidiyoruz diyebiliriz. Bizler zaman kavramına fazla anlam yüklüyor gibiyiz. Fakat görmüyoruz bir su misali akıp gidiyor. Önemli olan o zaman dilimi içerisinde kime vakit harcadığımız, kime ne anlattığımız. 
Hep derim ya Zaman çok kıymetlidir, kimine hediye, kimine feda edersin. 
Yıllar geçiyor evet ama bizde değişmeyen şeyler var, ve bu değişmeyenlerimizi değiştirmediğimiz müddetçe yeni yıl bir öncesinden çok güzel olmayacak. Aynı geçecek.
Yeni yıl içerisinde değişecek tek şey, takvim yaprakları ve aldığımız yeni bir yaş olarak kalır. 

Bazen düşüncelerimizi değiştirmek, bazen arkadaşlarımızı elekten elemek gerekir. 
Sizlere faydası olmayacak ve sizleri anlamayacak insanların hayatınızda olmasına izin vermeyin. Bizler yufka yürekli insanlarız evet... Ben ona bunu nasıl derim diye başlayan cümlerimizin sonunda hep bizler kırılıyor, bizler üzülüyor ve tek kalıyoruz. Başlığımda da dediğim gibi... Giden ömrümüzden gidiyor, zamanı boşverin akar o durduramazsınız.
Biz bu ömrümüz giderken parça parça ruhumuzda nasıl bir dinginliğimiz var düşünelim, hatıralarımız ve anılarımızda kimler yer almış onlara bakalım. Çünkü arkaya dönüp neleri kaçırmışız diye bakarsak daha çok üzülürüz, el uzatsak tutamaz, adım atsak gidemeyiz.
Zamanı verimli kullanan insanlar olabiliriz, fakat unutmayın daha önemlisidir giden ömür.

Verimli bir döneminin olması ve faydalı izler bırakman dileğiyle ömründe...