Hafta içinde gelen şehit haberleriyle sebebiyle oynanan tüm maçlarda olduğu gibi, dün gece de futbolcusundan, teknik heyetine, taraftarından yöneticilerine kadar herkeste üzüntü hâkimdi. Herkes kenetlenmiş ve tek yürek olmuşçasına Mehmetçik e selam gönderdiler.

İstiklal marşımız, bu birlik beraberlik içinde şimdiye kadar duymadığım kadar, duygulu ve coşkulu okundu.

Güne damga vuran kare ise Türk Telekom Stadı nda şehitlerimizin isminin tek tek okunup, taraftarların 'Burada' diye haykırırken, Linnes in eşi Elisabeth Haugen hüzünlü görüntüsüydü. Bir yabancı olmasına rağmen, şehitlerimizin acısını nasıl yüreğinde hissederek gözyaşlarına hakim olamıyordu.

Galatasaraylı taraftarlar, tribünleri günün anlamına uygun pankartlarla donatmışlardı. 'Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara', 'Siz bizi Çanakkale den iyi tanırsınız', 'Söz konusu vatansa, gerisi Teferruattır', 'Milletimizin başı sağolsun, şehitlerimizin mekânları cennet olsun' 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır.' pankartlarına yer verdi.

Galatasaray Kulübü de, Türk Telekom Stadı koltuklarına 52 bin 223 adet Türk bayrağı bıraktı.

Galatasaray taraftarları, karşılaşma öncesinde takıma yönelik herhangi bir tezahüratta bulunmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar sadece 'komando marşı' söylerken, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' diye bağırdı.

Ayrıca başlama düdüğünden sonra, ilk üçdakikasında sessiz kalarak, tezahürat yapmadı.

Maçsonu Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 3-0 Galatasaray ın kazandığı maçın ardından flaş röportaja ve basın toplantısına yan yana çıktı ve birlik çağrısı yaptı.

Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşması öncesinde müzik çalınmadı. Normal şartlarda karşılaşma öncesinde takım kadroları anons edilip, statta müzik çalınıyordu. Stadyum anonsçusu Murat Karpuz, 'Galatasaray - Gençlerbirliği karşılaşması öncesi, sırası ve sonrasında müzik yayını yapılmayacaktır. Taraftarlarımıza duyurulur. Başımız sağ olsun.' açıklaması yapmakla yetindi.

Sarı-Kırmızılılar bu maçta, erken gelen golün avantajını çok iyi kullandılar. Kanatlar çok iyi çalıştı. Özellikle sağ kanat çok iyi çalıştı. Mariano, hücuma çıkıyor, rakibini eksiltiyor, gollük paslar veriyor, daha sonra da görev yeri sağ beke dönüyor. Bana göre bu maçın en iyisiydi. Onyekuru`nun son vuruşta, pas zamanlamasında ve topun şiddetini ayarlamakta zaafları olsa da defans arkasına sarkması harikaydı.

Galatasaray da Taylan Antalyalı, Süper Lig de bu sezon ikinci kez bir maça ilk 11 de başladı. Ligde daha önce 17. haftadaki Antalyaspor müsabakasının başlangıçkadrosunda yer alan Talyan Antalyalı, 6 maçaradan sonra ilk 11 de forma giydi. Bu maçta çok iyi mücadele etti, top kullanmada eksikleri olsa da maçtercümesi kazandıkça daha iyi olacak. Teknik direktör Fatih Terim, Fenerbahçe derbisinde ilk 11 de tercih etmediği Emre Akbaba yı Gençlerbirliği maçında da yedek bıraktı. Oyuna Ömer`in yerine dahil oldu.

Maç3-0 gibi net bir skorla sona erdi. Falcao, Onyekuru, Feghouli ve Andone buldukları net pozisyonları gole çevirebilseler, skor çok daha farklı olurdu.

Gençlerbirliği`nin tek tehlikeli atağı Flavio Ramos`un yine çok tehlikeli kullandığı frikikle geldi, onu da geçtiğimiz hafta Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Mehmet Ekici`nin çok sert kullandığı frikiği adeta uzayarak kurtaran Fernando Muslera, aynı güzellikte kurtardı.

Hüzünün  maçın önüne geçtiği dünkü  maçta aslında herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı.