Beyoğlu`nu gezilecek yerlerini anlatan yazılarıma, Türkiye nin ilk modern sanat müzesi ile devam edeceğim. Bildiğiniz üzere İstanbul Modern Sanat Müzesi, Eczacıbaşı ailesinin öncülüğünde, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından kurulan müze, 11 Aralık 2004 te ziyarete açıldı.  Süreli ve sürekli sergi salonları, fotoğraf galerileri ve eğitim programları ile İstanbul Modern, aynı zamanda İstanbul müzeleri arasında en çok ziyaret edilenlerden birisi konumundaydı. İstanbul Modern`de ayrıca ziyaretçiler için kütüphane, sinema, cafe ve bir de mağaza bulunuyordu. Ama Galataport projesi   
protokol çerçevesinde, mevcut binasından taşınmak zorunda kaldı. Geçici müze binası, Karaköy`deki Paket Postanesi İstanbul Modern, yeni müze binası tamamlanana kadar Galataport sahasında bulunan Paket Postanesi`nde faaliyetini sürdürdü.
İstanbul Modern`in yeni binası, Centre Pompidou, Whitney Müzesi, Centro Botí n, Beyeler Vakfı Müzesi gibi dünyadaki pek çok müze ve sanat kurumunu tasarlayan Pritzker ödüllü dünyaca ünlü İtalyan mimar Renzo Piano imzasını taşıyor. 
Türkiye`nin modern sanat anlamında en popüler ve seçkin müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi`nde, ana koleksiyon ve geçici sergilerde 20`nci yüzyıl başından günümüze kadar Türk modern sanatını şekillendiren birbirinden güzel eserler yer alıyor.
Müzede sergilenen eserlerin büyük bir bölümü müzenin kurucusu olan Eczacıbaşı ailesinin özel koleksiyonundan oluşuyor. Söz konusu eserler arasında, soyut sanat çalışmalar, manzara resimleri ve sulu boya eserler başta geliyor.

Müze binası üçü yer üstünde ve ikisi aşağıda olmak toplam 5 katlı. 15.000 m2lik binası ile bölgeye çok hareket ve heyacan getireceği şüphesiz.
1. katta, fotoğraf ve pop-up galeriler, çok amaçlı odalar ve personel ofisleri yer alırken 2. katta 3.300 m2lik sergi alanı yer alacak.

Müzenin şeffaf lobisi bile şimdiden konuşulmaya başlandı. Lobi Paris`teki Centre Pompidou iş birliğiyle geliştirilen bir kafe, kitapçı, kütüphane, müze bilgi noktalarına sahip olacak. Ayrıca 'Discovery Space' projesi için özel bir atölye alanına ev sahipliği yapabilecek.

Yeni binanın açılışını bizde heyecanla bekliyoruz.