Maça yeterince konsantre olamamış oyunculara soğuk hava ve kaygan zemin eklenince, Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde seyircisiz oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi tatsız tuzsuz geçti. Süper ligde virüsün yayılma korkusu en çok Fatih Hoca başta olmak üzere Galatasaray`ı etkilemiş olduğunu bu maçta gördük. Hepsinin kafasında virüs korkusu vardı. Aileleri, çocukları evlerinden çıkmaya korkarken onlar sahadaydı. Hatta, birçok oyuncu verdikleri söyleşilerde maça çıkmak istemediklerini, futbola motivasyon sorunu yaşadıklarını, öncelik insan sağlığı olduğunu dile getirdiler.

Galatasaray`da maçboyunca bu tedirginlik havası oyuna yansıdı. Maçsonundaki açıklamalar da bu tedirginliğin yansıması. 'Avrupa da UEFA ya bağlı ülkelerin tüm ligleri ertelenmişken, biz niye maçoynuyoruz.' Şeklinde isyan ediyorlar. Tamam da Federasyonun bu kararı aldıktan sonra, bu karara göre takımı hazırlayacaksın. Madem yabancı futbolcular bu kadar tedirgin oluyor niye sahaya tamamı yabancı futbolculardan kurulu 11 ile çıkıyorsun? Galatasaray`ın 8 de 8 yaptığı maçlarda takıma büyük katkı sağlayan Ömer Bayram`ın suçu ne? Yüreğini koyarak oynayan Ömer Bayram`ın bu maçta 11`de başlaması lazımdı. İkinci yarıda maçgirdiğinde takıma kattığı enerjiyi herkes gördü. Ömer girdikten sonra orta saha neredeyse tamamen Galatasaray`ın kontrolüne geçti. Onyekuru, Feghouli, Mariano ve Saracchi kanatlarda çok etkisiz kaldı. Bu maçta büyük kendisinden büyük beklenti olan önemli silahları Onyekuru ya atılan toplar etkili olmadı. Girdiği bir gol pozisyonda da topu dışarı attı. Şampiyonluk yarışında rakipleri, Trabzonspor ile Başakşehir beraber kalıp 2`şer puan kaybettiği haftada, Galatasaray büyük bir fırsat kaçırdı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Galatasaray galip gelebilirdi. Ama ikinci yarı Falcao nun kafa topunda bulduğu pozisyon, hele hele maçın sonlara doğru Feghouli nin boş kaleye atamadığı şutuyla da golü bulamadı.

Beşiktaş gelince bu beraberlikle bu sezonluk şampiyonluk şansını bitirmiş oldu. N Koudou ile çaprazdan bir pozisyonu hariçpek bir atağını göremedik, bu maçta.

Yarın oynanacak Göztepe-Rizespor maçı sonrası liglerin mart ayı sonuna kadar erteleneceğini öğrendik. Nisan başında virüs salgının durumuna göre maçların oynanıp oynamayacağına yeniden karar verilecekmiş.

Seyir oyunu olan futbolun, seyircisiz oynanması aslında çok manasız. Ü lkemizde, tüm toplantıların, etkinliklerin iptal edildiği bir ortam da futbol maçlarının iptal edilmesi gayet doğal.

Bir an önce bu virüsün ilacı bulunur inşallah, yoksa hiçbir şeyden keyif almaz olacağız.