Mücbir sebeplerde bile insanların acısıyla dalga geçebilen aşağılık insanlar yanında güzel yürekli insanları da gördük bu depremde!
İçindeki kini kusmak için vakit kollayan aşağılık insanlar yüzlerini gösterdi bu acı günümüzde. Ama yüreğimize su serpenler çoğunluktaydı.
Allahtan güzel yürekli insanlar daha çok bu zor günde!
Herkes seferber olmuş, hatta tüm dünya.
Bir tarafta yardım tırlarını yağmalayan mezarlık fareleri, diğer tarafta Türkiye ye yardım yollayan bir kardeşimiz depremzedelerin işine yarayacak ne varsa arabasına yükleyip yollara düşen Azerbaycanlı Server Beşirli kardeşimiz.
Azerbaycan`dan gönderilen bu fotoğraf da hepimize moral, umut verdi ve içimizdeki sevgiyi kabarttı
Yine kendince Türklerin acısıyla alay eden şarlatan Fransız Charlie Hebdo dergisi, diğer taraftan Filistinli sanatçı Abrar Sabbah.
Fransız Charlie Hebdo dergisinin Türkiye`deki deprem felaketiyle ilgili provokatif karikatürüne karşı yaptığı çizimle Türk halkına destek olan Filistinli sanatçı Abrar Sabbah bu zor günlerimizde, bize moral oldu.
Sabbah da sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, Charlie Hebdo nun Türkiye nin yaşadığı deprem felaketine ilişkin karikatürünü tashih ederek, 'Hey Ahlaksız Charlie Hebdo. Öyle çizmeyecektiniz. Böyle çizecektiniz! Yeniden ayağa kalkacağız. Bu güçlü millet, yeniden ayağa kalkacak!' paylaşımını beğenmemek olmaz.
Hele Yunan Devlet Televizyonu ERT, sabah haber yayınını 'Ben seni sevduğumi' şarkısıyla açarak Türk halkına destek olması ise dillere destan.
Komşumuz Yunanistan ın aramızdaki siyasi itilaflara rağmen böyle asil bir tavır sergilemesi, beni mest etti.
Dimitris Handzopoulos tarafından çizilen karikatür, Fransız şarlatan Charlie Hebdo ya yanıt niteliğindeki bu yazı dosta düşmana karşı bu gibi afetlerde düşmanın bile olsa nasıl hareket edimesi gerektiğini gösterdi.
Yunanlı komşumuz, 'Hepimiz Türküz' diye haykırıyordu.
Depremin hemen ertesinde koşarak gelen,   afet sonrası müdahale konusunda deneyimli 167 kişilik asli ekip ve arama kurtarma konusunda eğitimli köpekleriyle canla başla çalışan İsrailli arama kurtarma uzmanları ve sağlık görevlilerine buradan sonsuz teşekkür ediyorum.
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek için Türkiye ye ekip gönderen Ermenistan a da teşekkür ediyorum.
Gün siyasi çekişmelerle vakit öldürme günü değil, yaraları sarmak için ne gerekiyorsa herkesin imkanları ölçüsünde destek olma vaktidir.