Sezonun ilk derbisi beklentinin çok altında kaldı. Sarı kırmızılar Trabzonspor`u bu kadar eksik ve yorgun yakalamışken galibiyete uzanması lazımdı. Yakaladıkları birkaçnet pozisyonu cömertce harcayıp zorlu deplasmandan bir puanla döndüler. Oynanan dört maçta sadece iki gol atan Sarı kırmızılarda yaratıcılık konusunda ciddi sıkıntılar var.

İleri dörtlü birbirinden çok kopuk ve uyum sorunu var. Bekler ise bal yapmayan arı gibi doksan dakika boyunca isabetli ortaları yok. Boey maçın en iyilerinden biri olarak gözüksede Galatasaray seviyesinde bir bekseniz sadece savunmada değil hücumda da etkili olmak zorundasınız. Dubois döndüğünde sağ tarafta daha farklı bir seviyeye gelebilir fakat sol tarafta Van Aanholt yerine daha kaliteli oyuncuya ihtiyaçolduğunu düşünüyorum. 

Mertens buraya tatil yapmaya gelmediğini gösterdi. Fiziksel olarak yüzde yüzünde olmamasına rağmen elinden geleni yaptı. Takım çok yeni, zamana ihtiyacı olduğu ortada ama Okan Hoca`nın takımdaki yaratıcılık sorununu bir an önce çözmesi lazım.