Galatasaray`ın 6-0`lık galibiyetini, rakibin acemi kalecisine bağlayıp, küçümsendiğini duyar gibiyim. Dün akşam ki maçta dünyanın en iyi kalecisi de olsa çok fazla bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Çünkü Galatasaray, Gençlerbirliği maçına çok iyi motive olmuş. Özellikle Arda ve Terim`in sahaya dönüşleri takıma adına kötü giden birçok şeyi düzeltmiş. Tabii ki  Diagne nin çok erken golü, Gençlerbirliği bu maça galibiyet parolasıyla çıkıp açık futbol oynaması da etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Evdeki danadan, öküz olmaz, kabilinden hep eleştiren iki futbolcu bu maçın yıldızıydı bana göre. Geldiği günden beri tartışılan Diagne dün akşam bir santrafordan beklenen her şeyi yaptı. Etkili koşular yaptı, orta alana sık gelip top aldı, savunmaya yardım bile etti, rakip sahada sırtı kaleye dönük top tuttu. En güzel hareketi de, penaltı kazandıklarında top getirip eliyle arkadaşı Babel`e kullanması için vermesiydi. Oyundan alınırken üzüntüsü ise maçta oynamaya ne kadar istekli olduğunun işaretidir. Diagne ve Galatasaray camiasının bu havayı bozacak davranışlardan kaçınması, kendi lehlerine olur.

Aynı şekilde tartışılan Belhanda`ya gelince daha ne yapsın diyeceğim. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz açıklamalarında hedef aldığı iki oyuncudan biri olan Younes

Belhanda resmen şov yaptı. Başkan, Ne halt yediklerini anlatacağım demişti. Yeri gelmişken söyleyeyim, şahsen bir yöneticiye, bir başkana bu kabil açıklamayı asla yakıştıramadığımı belirteyim.

Bu maçta en çok beğendim bir oyuncudan bahsedeceğim, tabii ki Emre Taşdemir`den!

Saracchi nin Konya deplasmanında beklenenin çok uzağında olması hasebiyle,  sol bekte Emre Taşdemir 11`de kendine yer buldu. 25 yaşındaki sol bek, maça çok iyi başladı ve Diagne nin golünde asist yaptı. Sol kanadı müthiş kullanan Emre, sahada basmadık yer bırakmadı. Bu sezon Süper Lig de 8. maçına çıkan Emre ilk asistini yaptı. Eğer böyle oynarsa ve sakatlanmazsa Galatasaray`ın değişmez oyuncusu olur ve uzun süre hizmet eder.

Kalesinde 6 gol gören gençkaleci Ü beyd`de gelince kendisini çok fazla suçlamamak gerekir.  Takımı kalede başkası olduğu maçta da farklı yenildiği oldu. Bu maçı ölçü almaması lazım. Sakın yıkılmasın, yılmasın, bu kötü tecrübeyi bir şekilde motivasyon kaynağına dönüştürsün, üzülmesin. Çünkü takım olarak çok kötüydü Gençlerbirliği oyuncuları. İkinci yarıda 20 dakika kadar dirençgöstermeye çalışsa da çok fazla varlık gösteremediler. Son haftalarda yakaladığı ivmeyle İstanbul`a büyük umutlarla gelen Gençlerbirliği, hayal kırıklığı ile evine dönmek zorunda kaldı. 

Galatasaray farklı galibiyet, gelecek hafta oynayacağı zorlu Beşiktaş derbisi için moral kazandı. Tabii ki derbi maçı için bu maçölçü olmaz ama Belhanda, Diagne ve Emre Taşdemir`in performansını Beşiktaş maçında da ortaya koymaları halinde, buna diğer arkadaşları da eklenirse maçdaha rahat geçer. Bu arada, Salı günkü kupa maçını da unutmamak gerekir!

Çünkü haftaya dananın kuyruğu kopacak.