Aslan zorlu viraj öncesi sezonun ikinci yarısının ilk maçını kazanmayı bildi ve galibiyet serisini üçmaça çıkardı. Şampiyonluk yarışındaki diğer ezeli rakiplerinin kolay puan kaybetmediği bir dönemde zorlu Gaziantep deplasmanında kazanmak çok önemliydi. Maçın ilk yarısında Antep takımı daha etkili olsa da Muslera`yı geçemediler. İkinci yarının başında, Terim iki merkez orta saha oyuncunu çıkarıp, yerlerine iki hızlı kanat oyuncusu Onyekuru ve Kerem`i oyuna aldı. İlk yarıda kanatta oynayan oyuncularını da orta sahaya çekti ve değişiklikler hemen etkisini gösterdi.

Arda, Babel ve Onyekuru iş birliği ile güzel bir gol buldu. Ardından, Kerem`in defans arkasına attığı topla Onyekuru hem takımının hemde kendisinin ikinci golünü atarak takımını galibiyeti getiren isim oldu. Galatasaray için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Bir diğer transferi Halil için konuşmak daha erken olduğunu düşünüyorum ama ön alan baskısı ve isteği ile ilerisi için ümit verdi. Galatasaray için soru işareti içsahada çok iyi oynadığı 4-1-4-1 kısa pas oyununu deplasmanda son iki maçını kazansa bile iyi uygulayamadı. Her iki maçınıda ikinci yarıda yapılan hızlı kanat değişiklikleri ile çözdü. Ben hala Fatih Terim`in oyun standartını oluşturduğunu düşünmüyorum fakat yeni transferlerinde gelişi ile oyununun dahada iyiye gideceği ve daha farklı oyun planları kullanacağı fikrindeyim.

Gaziantep takımına gelicek olursak, Sumudica`nın gitmesine rağmen yeni teknik direktörü Ricardo Sa Pinto`da 5-3-2 dizilişini değiştirmedi. Sistem değişmemiş ama oyunu Sumudica dönemindeki gibi etkili değildi ve içsahada ilk yenilgilerini aldılar. Sonuçolarak, Galatasaray zorlu deplasmandan üçpuanla dönerek, liderin iki puan gerisinde haftayı kapattı.