Fas, 1986 Dünya Kupası nın ardından ilk kez Dünya Kupası nda bir üst tura yükseldi.
Faslı futbolcular maçın ardından şükür secdesine kapandılar ve soyunma odasında gözyaşlarını tutamadılar.
Fas Kralı 6. Muhammed de ülkesinde kutlamalara katıldı.
1986 FIFA 13. Dünya Kupası Meksika da düzenlenmişti. Bu turnuvada Fas, Portekiz i 3-1 yenmişti. Bu yıl Katar da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası`nda sürpriz yaparak İspanya`yı eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı ve rakibi Portekiz oldu. Tarih tekerrür edip Fas yine Portekiz`i yener mi acaba!
Portekizli deneyimli futbolcu Pepe, son 16 turunda kazandıkları İsviçre karşılaşmasının ardından endişesini dile getirerek, 'Fas karşısında kaliteye sahip olmak değil çok çalışmamız gerekiyor. Dinlenmeli ve bu maça iyi hazırlanıp Portekiz halkını sevindirmek istiyoruz.' dedi.
2018 Dünya Kupası ise B Grubu ikinci maçında Portekiz, Fas la karşılaşmıştı. Portekiz, Fas ı 1-0 mağlup etmişti. Portekiz e galibiyeti getiren golü ise 4. dakikada Ronaldo atmıştı.
Fas - Portekiz maçı 10 Aralık Cumartesi günü saat 18:00 de oynanacak. Bu turnuvanın en heyecanlı maçı bence bu maçolacak.
En başarılı dönemini Fas teknik direktörlüğünde geçiren Regragui, kariyerine çeyrek finali geçme başarısı ekleyebilecek mi? cumartesi göreceğiz. Arjantin i yenen Suudiler büyük sükse yapmıştı ama devamını getiremediler ve guruptan çıkmadan turnuvaya veda ettiler.
Afrika takımları için Fifa dünya kupası biraz hayal kırıklığıydı eskiden. 
1966 yılında Afrika ülkeleri İngiltere deki Dünya Kupası nı boykot etti. FIFA dan turnuvaya garanti katılım hakkı istediler. 1970 de istediklerini aldılar.
Kamerun, Dünya Kupası nda Brezilya yı yenen ilk Afrika takımı oldu. Tunus, Fransa yı yendi. Fas önce grup birincisi olarak son 16 turuna çıktı, İspanya yı eleyerek çeyrek finalde Portekiz le eşleşti.

FIFA 1982 Dünya Kupası nda Afrika ülkelerine yalnızca iki kontenjan ayırdı. Bu sayı 1994 te üçe, 1998 de beşe yükseldi.
Dünya Kupası nın başlamasından neredeyse 100 yıl sonra, 2026 da Afrika sonunda diğerleriyle eşit yere sahip olacak.