Spor Toto Süper Lig in 32. haftasında Fenerbahçe, sahasında ezeli rakibi Galatasaray ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmaya Mert Hakan Yandaş`ın taklaları dünya basınında yer aldı.

Mert Hakan Yandaş bu sefer ekranının en küçük ayrıntıyı, görüntüyü gücünden kaçamadı. Dünyaya kendini güldürdü. Aslına bakarsanız Mert Hakan`ın bu ilk vukuatı değil. Kadıköy`de oynanan Adanademirspor maçında Belhanda`yı attırmak için de kırk takla atmıştı. Ama o zaman bu hareketi gözden kaçtı, bu kadar gündem olmadı. Bu sefer sadece Türkiye`de değil dünyada alay konusu oldu. Google amcaya Mert Hakan Yandaş yazdığında hemen karşınıza attığı taklalar geliyor. Bu şeref Mert Hakan`a yeter sanırım bundan sonra tribüne oynama ihtiyacı kalmayacak.

Atatürk`ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözü sporcunun pusulası olmalıdır. O zaman tribüne kendini kabul ettirmek için kırk takla atmana gerek kalmaz. Sporcu olmanın yalnızca sportif faaliyetlerde başarı elde etmek olmadığının idrakine varır sahada ve dışarda ona göre hareket edersin.

Centilmenlik dışı, hile veya etik dışı hareketlerin, yalnızca hırsla atılan adımların, düşünmeden gerçekleştirilen hareketlerin kendinin ve takımının başarısını gölgelediğinin en güzel örneği Mert Hakan Yandaş`ın attığı taklalar oldu.

Gençsporcular yetiştirirken onlara mühim olanın sadece kazanmak değil, aynı zamanda adil bir yarış ile kazanmak olduğunu öğretmeliyiz.  Sportif ahlakın yalnızca geleneksel bir ezber değil, erdemli davranışın karşılığı olduğunu bilincini aşılamalıdır. Sportif yaşamda başarılı olan isimlerin bilinen hikayelerini onlarda paylaşmalı ve ünlü sporcu yaşamlarını onlara örnek göstermeliyiz.  Sporda her başarının seni bir adım ileri taşıyacağını, alınan yenilgilerden edinilen derslerin ise yürünen yolun önündeki engelleri kaldıracağını öğretmeliyiz. Spor yaşamında başarılara kadar başarısızlıklara da kıymet vermenin değerini gençsporculara anlatmalıyız.  Spora, rakibe, hakeme, takıma, kendine saygı duymayı bir öğretiden daha fazlası haline getirmeli, onlara perspektif kazandırmalıyız.

Bu arada yeri gelmişken futbol seyircisine sözüm var. Seyir zevkini çirkinleştiren başta küfürlü tezahüratı yapmasalar daha güzel olmaz mı? İllaki futboldan zevk almak için küfür mü etmeleri gerekiyor. Çok üzülüyorum artık küfürlü tezahürat normalmiş gibi koro halinde yapılıyor. Bu küfürlü tezahürat Mert Hakan Yandaş`ın takları kadar futbolu çirkinleştiriyor.