Başka konular üzerine yazıp çizelim, hep birlikte duyalım öğrenelim diyorum ama maalesef  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı`nın  Temel Atmama` töreni yaptığı gibi Hizmet yapmama` hizmetleri (!) buna engel oluyor. Ve ister istemez kendisini eleştiren yazılar yazmak zorunda kalıyoruz. 

İmamoğlu, Hizmet Yapmama` hizmetini büyük titizlikle ve sıkı sıkıya yürütmeye devam ediyor. Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ederken bu iptali şöyle anlatmıştı:  'Yarın bir temel atmama törenim var gerçekten. (Gülüyor) Gerek yok böyle yatırıma. Böyle bir arıtma tesisine gerek yok'

(Atık suyu evde dahi kullanılabilecek seviyeye getirebilecek  tesis Türkiye nin ilk Avrupa nın en büyük kapasiteli membran tesisi olacaktı. Yani tesiste, atık suyu içilebilir seviyeye getirme teknolojisi vardı.)

İstanbullular da onun kadar keyifle gülmek isterdi eminim;

Gerçekte acı acı güldük halbuki!

Koltuğa oturalı 3 yıl olmasına rağmen, hala ilk günlerde söylediklerini değişik değişik cümlelerle dönüp dönüp aktarıyor. Özellikle vaatlerinin  tam tersini yapmaya başladığı zamanda kar yağışıyla bam başka bir gündemle kamu oyunun önüne çıkan daha doğrusu çıkamayan ulaşımdan çevreye her konuda tepe taklak giderken  Belediyenin Sözcülük makamını kaldırdı ve sessizliğe büründü.

Merkezi yönetimin yapmak istediklerini engellediğini iddia ederek her defasında pirim yapmaya çalışan Başkan İmamoğlu son olarak ta Hizmet Yapmama` yurt dışında yabancı basına demeçler vererek anlatmış. Hem de ne anlatma;

Neymiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın 2023`teki seçimi yeniden kazanması halinde İmamoğlu görevden alınabilirmiş!!

Yahu niye? Niye görevden alınasın;

Görevden alınacak ne yapıyorsun ya da ne yapacaksın da böyle bir açıklama yapıyorsun?  Ü stelik bu açıklamayı bir İngiliz Gazetesi`ne veriyorsun. Neyin hazırlığı bu?

Gerekçesi ve hukuki dayanağı olmadan nasıl görevden alınabilirsin ki? Ve ayrıca madem Cumhurbaşkanı seni görevden alacak neden yeniden seçilmeyi beklesin? Şimdi alsın olsun bitsin!