PTT 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur. Ü lkemizin en güzide kuruluşlarından. Çok eskilere dayanan tarihi bir geçmişi var. Vatandaşların acı ve tatlı gününde hep yanında olmuştur. Bünyesinde bulunan posta ve telgraf alanlarında önemli hizmetler vermeye devam etmiştir. Kargo ve bankacılıkta adından söz ettirmiş, talep patlaması yaşamıştır.

Kargo faaliyetleri, belirli bir süre verimli bir şekilde devam etmiştir. Maalesef Teşkilat, son zamanlarda hızla artan müracaatlara karşılık veremeyerek bocalama devresine girmiştir. Müşteriler, posta ve kargo işlemlerinde büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Hizmetteki aksamalar tüm hızıyla devam ediyor. İl ve İlçelerde binalar yetersiz. Personel ve araçeksikliği nedeni ile hizmetlerde gecikmeler had safhada. Böyle olunca da çok sayıdaki kargonun ayrıştırılması ve dağıtılması zaman alıyor. Kargo ve posta takvimi çok gecikmeli işliyor. Kargosu ve postası zamanda eline geçmeyince kişiler, PTT kapılarında uzun kuyruklar oluşturuyor. Virüs nedeni ile sosyal mesafeler sağlanamıyor. Kalabalıklar salgına davetiye çıkarıyor.

İnsanlarımız, PTT ile ilgili olarak Yetkililere çok sayıda şikâyette bulunuyorlar. Sorumlu Genel Müdürlük olmasına rağmen, İl ve İlçe Şubelerinden hizmetteki eksikliklerin nedeni soruluyor. Şubeler ne yapsın, elbette eldeki imkânlara göre hizmet etme şansına sahipler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`nın acil tedbirler alması gerekiyor. Görevimiz, vatandaşlarımızın taleplerini ilgililere duyurmak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu`nun problemleri çözeceğine inanıyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.