Değerli okurlarım, bildiğiniz gibi LEZZET HAREKETİ oluşumumuzun, 'yazılı' kısmını sizlerle, her Perşembe Gazetemiz İTTİFAK ın arka sayfasında, 'dinleti' kısmını ise, her cuma saat 11.00 de RADİOBİR de yaptığım, canlı yayında ülkemiz ve dünyadaki LEZZETHAN ve Lezzetseverlerimiz ile birlikte yaşıyor ve yaşatıyoruz. 
Yayınlarımız, web de ( e ) olarak ve sosyal medyada mevcut ve sürmektedir.
Arzumuz: LEZZET HAREKETİ ni daha farklı boyutlara taşımak, örneğin: TV ekranları gibi, aylık doludolu bir gazete/mecmua gibi.
2021 yılından bu yana,   LEZZETHANLARIMIZIN da katkılarıyla, ilk sene, her Cuma günlük ANALİZ Gazetesi nin orta sayfasında yapmaya başladığımız ve 2022 yılbaşından itibaren de her Perşembe, günlük İTTİFAK GAZETESİ nin arka kapağına aldığımız LEZZET HAREKETİ sayfamız da, yazılı haber ve yorumlarımıza devam ediyoruz.
Devam ettiğimiz önemli bir çalışmada RADİOBİR deki, LEZZET HAREKETİ canlı yayınlarımızdır.
Geçtiğimiz hafta 85. konuğum, Amerika nın Miami Kentinden gelen, Exec. Chef kardeşim Reşat Aydın oldu. 
Bu hafta, (yarın) ise, Türkiye nin Tatlı Lezzetlerini, hem yurdumuza gelen turistlere, Tarihi Yarımada da, Ü sküdar da, İstiklal Caddesi nde ve şimdi de GALATAPORT taki mağazalarında, hem de Dubai ve Londra gibi önemli merkezlerde yaptığı, muhteşem ve gurur verici yatırımlarla tanıtan, sevgili LEZZETHAN, Hacı abim, Hafız Mustafa 1864 ün Y.K.Bşk. Avni Ongurlar ı ağırlayacak, ağızları tatlandıran bir sohbet yapacağız.
Geçen haftaki Başyazım da ve bu haftanın Ana Konusunda değindiğim üzere, GASTRONOMİ bence, LEZZETİN oluşumu için yapılan, tüm hizmet ve üretimler ile bu işleri gerçekleştirmek için yatırım ve üretim yapan, alan, satan, dağıtan, ihraçeden, pişiren ve sunan insanları istihdam eden ve özel bir ekonomi dalı olan GASTRO yani MİDE Ekonomisini yaratan kişi ve kuruluşlardır.
LEZZET, tüm bu çabaların sonunda doğan, tüketicinin damağına hitap eden,   lokma yani tüm çabaların en son halkasıdır.
Dolayısıyla, tüketici dediğimiz Lezzetseverlerin, bahsettiğimiz büyük olayla, Gastronomi sektöründeki kişiler kadar direk olarak bağlantısı yoktur. Onları, davet edeceğimiz etkinlikler de bu yönde, yani yeme - içme olgusuyla bağlantılı olduğu için, Festivaline de LEZZET FESTİVALİ, Turizmine de LEZZET TURİZMİ denmeli, 'Yeme - İçme Merkezlerine' düzenlenen, Turistik Turları da, LEZZET TURLARI diye takdim edilmeli.
Belli bir yere, belli bir işlemi (yemek + içmek + eğlenmek gibi) yapmak için, para ödeyerek gelen kişiye neden koskoca bir GASTRONOMİ ağırlığını ekleyerek, GASTRO TURİST diyelim ?
Selam ve sevgilerimle,
@pakmanvasfi

 

 

İŞTE: ADIYLA, TADIYLA, ŞANIYLA 'ADANA LEZZET FESTİVALİ'

`height=

Adana nın Lezzetleri ve Lezzet Ustaları 7 - 8 - 9 Ekim günleri, Ü lkemizin ve dünyanın Lezzetseverleriyle Adana da buluşuyor. DİKKAT: ADANA işin doğrusunu da biliyor,   bakınız, festivalinin adına, 'Gastronomi' değil, 'LEZZET FESTİVALİ' diyor.

Geçtiğimiz hafta, İstanbul un ve ülkemizin tüm Lezzetseverleri gibi ben de, ADANALILAR ın Boğaziçi kıyısındaki, Feriye Lokantasının bahçesinde yapılan muhteşem ADANA LEZZET FESTİVALİ Basın Lansmanına katıldım.
Mutlu oldum, gurur duydum. LEZZET deki Ü NÜ dünyaya yayılmış olan, Adana ya bir kez daha aşık oldum.
Öncelikle belirtmek isterim ADANALILAR bu konuda topyekün sevdalılar. Büyükşehir Belediyesinden, ilçe belediyelerine, valiliğinden, tüm resmi ve sivil toplum kuruluşlarına varan, bir bütünlüğü sergilediler ve 'HER ŞEY, LEZZET İÇİN' dediler.

`height=

Adana dan gelen Adanalılar, İstanbul ve diğer şehirlerimizden gelen Adanalılar ve Adana sevdalıları bu güzel sabah kahvaltısında, basın mensupları, ünlü chefler ve TV yıldızları ile bir araya geldiler.   Almanya nın, E.F. Konsolosu, sevgili Teyfik Kısacık abimle beraber katıldığım, Sn. Günseli Kato, Tayyar Zaimoğlu, Fatih Terim gibi dostlarım ve Ebru Korali, Bora Özgen, Süleyman Kont, Chef Mehmet Yalçınkaya gibi arkadaşlarımı gördüğüm etkinlikte,   'Adana Lezzetlerini Sevenler' kurulan zengin kahvaltı sofralarında tanıştılar, kaynaştılar ve Adana da buluşmak üzere sözleştiler.

`height=

Her yıl yüzbinlerce Lezzetseveri ağırlayan Adana nın İstanbul daki Festival tanıtımını yapan ve organizasyonda görev alan, resmi ve özel sektörden kişiler, en başta da 'Adana ya gelin, ciğerimizi yiyin' diye söze başlayan ve Ocakbaşı na geçerek, kebap pişirip, elleriyle ikram eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile değerli Adana Valisi Dr. Süleyman Elvan ı gösterdikleri bu gayret dolayısıyla kutlarım. Kurulan sofralarda ve yapılan ikramlarda bir basın mensubu   olmam ötesinde, Türkiye yi Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında temsil eden, LDF /   Lezzet Dernekleri Federasyon Başkanı olarak, belirtmem gerekirse: Sunulan kahvaltıda ve akabinde, meşhur 'Hasan Usta Kebap'ın İstanbul daki kardeşi İzzettin Oral Usta nın ciğer ve   adana kebap lezzetlerinin yanında sadece 'Kuş sütü' eksikti, diyebilirim.
Takdimi bu kadar etkin ve lezzetli olan, ADANA LEZZET FESTİVALİ ni yerinde yaşamak kim bilir nasıl olur?
Merak eden, bu festivali izlemek, lezzetlerini tatmak isteyen, milyonlarca Lezzetsever gibi ben de merak ediyorum ve inanıyorum ki, 'Fevkaladenin, fevkinde olacaktır.
Bu vesileyle, ilgililere başarılar diliyor, ADANA mıza hayırlı olsun' diyorum.

 

E-TİCARET ve E-İHRACAT IN LİDERLERİ, WORLD E- COMMERCE FORUM DA BULUŞTU

Avrupa da E-TİCARET in Davos u kabul edilen, WORD E-COMMERCE FORUM 28-30 Eylül günlerinde Wow Hotel Fuar alanı ve Kongre merkezlerinde, yoğun bir katılımla: Uluslararası e-ticaret platformu WORLDEF Organizasyonu ile Türkiye İş Bankası Sponsorluğunda gerçekleştirildi.

`height=

34 ülkeden, 43 sponsor ve 40 yatırımcı ile yapılan etkinlikte: 200 konuşmacı söz aldı. 2,5 milyon dolarlık bir iş hacminin yaratıldığına, dikkat çekilen etkinliğe, binlerce kişinin katılarak standları gezdiği ve konferanslara katıldığı görüldü.
Hemen her konuda E-Ticaret kuruluşunun standları paylaştığı etkinlikte gıda ve gastronomi ile lojistik kuruluşları da mevcuttu.
Fuarın en dikkat çeken kuruluşu, LEZZETHAN kardeşim Müjdat Güler in Türk/Amerikan yapılanması NOVA HOLDİNG ve faaliyetleri idi.

`height=

'Franchising sistemlerinde, E-ticaret alanındaki farklı yaklaşımları ile gündeme gelen NOVA HOLDİNG:   Emlak, danışmanlık, finans, dış ticaret, yatırım, franchising, mortgage, şirket kurulumu, muhasebe ve Mali müşavirlik işlemleri ile proje yatırımları konusunda, ayrıca Ulusal ve uluslararası iş adamlarına Amerika ve Avrupa nın çeşitli ülkelerinde iş kurma, bu ülkelerde vatandaşlık ve oturum alma, yurt içindeki faaliyetlerini Franchising ve ihracat alanında yurt dışında sürdürme konularında hizmet sunuyor.

`height=
Forum kapsamında, Dünyada ve Türkiye de e-ticaretin gelişimi, teknoloji yatırımcılığının geleceği, e-ticarette müşteri deneyimi, e-ticarette hız kavramı, patronlarla e-ticaretin stratejisi, Rusya da e-ticaret gibi konuların 5 farklı sahnedeki konuşmacılar ile katılımcılara aktarıldığı, Dünya e-ticaretinin yeni yol haritasının çizildiği, vizyon ve trendler arandığı Forum, bilgilendirme toplantılarının yanı sıra katılımcılara yeni işbirlikleri ve ortaklıklar kurma imkanı da sağlıyor. Elektronik Ticaret Derneği, E-ticaret İşletmecileri Derneği gibi mesleki örgütler tarafından desteklenen World E-commerce Forum, Meta ve ana sponsor Türkiye İş Bankası desteği ile yapıldı.

 

TÜ RKİYE NİN LEZZETLERİNİ, ENES b.v. BÜ TÜ N AVRUPA YA SUNUYOR.

`height=

HOLLANDA merkezli ENES b.v. Venlo daki 9.000 m2 lik modern depolarından, ağırlıkla ülkemizden ve diğer ülkelerden ithal ettiği taze sebze ve meyveleri 13 yıldır TIR filolarıyla, 'Avrupa nın bahçesi Hollanda'dan tüm Avrupa nın manav ve marketlerine başarıyla dağıtıyor.

`height=

Duisburg lu, aktif gazeteci kardeşim Mustafa Güleçkaynaklı bu haberi Ü lkemizde bizler için iftihar vesilesi, Avrupa daki kardeşlerimiz için ise iyi bir örnek olması dilekleri mizle yayınlıyor, kendisine ve haberimize konu olan, değer kuruluş ENES b.v. kurucu ve yöneticisi, değerli iş adamları: Ercüment Saka ve Hüseyin Çuldur a, Türkiye LEZZET HAREKETİ olarak teşekkürlerimizi sunuyorum.

`height=
Anadolu nun, muhteşem iklimine sahip yörelerinde yetişen, nefis meyve ve sebzelerimizin AB   standartlarında ve kaliteli tesislerde, hijyenik şartlar altında, seçilerek, temizlenerek, ambalajlanarak, Frigorifik araçlarla ithal edilerek, getirildiği Hollanda nın Venlo Kentindeki ENES b.v. Gıda Kuruluşu tarafından da, birçok ülkenin şehirlerindeki manav ve marketlere toptan olarak ihraçedilmesi, ülkemiz Tarım, Gıda ve Gastronomi Sektörlerince takdirle karşılanmakta.
Avrupa da aynı işi yapan rakipleri arasında, bilinçli yönetimi, kaliteli sunumu ile dikkat çeken ve tercih edilen kuruluşun bir bölümünde de Hollanda içinden, Belçika ve Almanya gibi yakın yerlerdeki müşterilerine, GROSS MARKET anlayışı ile 'Cash & Carry' yani ' GEL ve AL' fırsatı da verilmekte.

`height=
Kuruluşun yatırımcı ve yöneticileri olan Ercüment Saka ve Hüseyin Çuldur, sevgili kardeşim Mustafa Güleçin LOKAL BAKIŞ Gazetesine verdikleri demeçte: 'İthal ettikleri ürünleri, Avrupa nın birçok noktasındaki Gastronomi toptan ve Perakende satış noktalarına, restaurant, imbis ve marketlere yine taptaze olarak ulaştırdıklarına' dikkat çekerek, çalışmalarında 'Bilgi, disiplin, iyi hizmet, dürüstlük, güvenilirlik, şeffaflık ve yenilikçi yaklaşımlara değer verdiklerini, bu konuma da: Hollanda ve tüm Avrupa da yarattıkları tüketici memnuniyeti ile geldiklerini ve bunu, daha uzun yıllar devam ettirmeye azimli olduklarını' belirttiler.
Bizler de kendilerine, kolay gelsin diyor, başarılarının devamını diliyoruz.