Dünyanın en değerli, en güzel iklim ve toprak yapısına sahip, 3 tarafı denizlerle çevrili dağları, ovaları, gölleri, nehirleri ile coğrafi açıdan üstünlük ve çeşitlilik arz eden Trakya ve Anadolu Yarımadalarında: Yetişmeyen hiçbir bitki (tropikal meyveler dahil) türü.

pakman 5
Olmayan hiçbir hayvan ve balık türü. Yapılamayan gıda sanayi üretimi. Hamdolsun bunların hepsi de ülkemizde mevcut. Hem de hala; Avrupa ülkelerinden daha bol, daha ucuz, daha taze, daha kaliteli, daha doğal ve daha da lezzetli.
Denizlerimizin, tarlalarımızın, ormanlarımızın, bağlarımızın, bahçelerimizin, meralarımızın besleyip, büyüttüğü sebzelerimiz, meyvelerimiz, büyük ve küçükbaş hayvanlarımız, kümes hayvanlarımız, arılarımız, balıklarımız ve deniz canlılarımız var. Bunların ürünlerini işlediğimiz fabrikalarımız, atölyelerimiz var. Bu ürünleri iç pazarımızda ve dış pazarlarda değerlendiren, eğitimli çalışkan, vatansever evlatlarımız var. Bu ürünlerden nefis ve leziz yemekler yapan ve sunan, amatör ve profesyonel mutfak sanatçılarımız var. Bu sanatçıları yetiştiren meslek okullarımız ve üniversitelerimizin gastronomi bölümleri var. Gastronominin ihtiyaç duyduğu her türlü makine ve ekipmanı, endüstriyel mutfak ve soğutma ünitelerini, ülkemizde üreterek karşılayan ve başka ülkelere dahi ihracatını yapan "Sanayi Kuruluşlarımız" var.
Şimdi MARKALANMA zamanı, şimdi tüm dünyanın ne olduğunu anlayacağı kısa ve öz markalar üreterek, bu zenginliği dünyaya sunma zamanı. İster çiğ ister pişmiş, ister tatlı ister tuzlu, ister kuru ister yaş, ister taze ister dondurulmuş, ister açık ister kapalı, ister şişede ister kutuda, ister poşette ister çuvalda hazırlama ve ambalajlama zamanı. Bu lezzetlerimizin, Gastronomik Ürünlerimizin ve yardımcı malzeme ile ekipmanlarımızın, dünyaya ihracatını: Gemiyle, uçakla, trenle, tırla mutlaka bir şekilde gerçekleştirme zamanı. Ve bir de başka konu var ki ! İşte TÜRKİYE YÜZYILINA yakışan, örnek olan, kazanan ve kazandıran: TÜRKİYE LEZZETLERİ MERKEZLERİ'ni oluşturmak. Türkiye dışındaki ülkelerde, kalabalık yerleşim yerlerinde kurulmaları için çalışmak. Örneğin; Avrupa'daki Türk Gastronom ve GASTROHEROLARIN da katkılarıyla biran  kurulmalarını sağlamak.

pakman 2
LEZZET MARKALARIMIZIN buralarda düzenlenen etkinliklerle tanıtılması, teşhir edilip pazarlanabilmesi,  Türk mutfağının incelik ve özelliklerinin anlatılması, Türkiye'ye LEZZET TURLARININ düzenlenmesi gibi daha birçok akla gelmedik, ancak yapılırsa çok değişik yararlar sağlayacak faaliyetlere zaman ve zemin yaratılmasıdır.
Yeni milletvekillerimiz MAZBATALARINI alırken sergiledikleri, yörelerinin LEZZET İKRAMLARIYLA, ne kadar LEZZETSEVER olduklarını zaten gösterdiler. Bu vesile ile yeni TARIM ve ORMAN BAKANIMIZ Sayın İbrahim Yumaklı'yı kutluyor, başarılar diliyor ve lütfen bahşettiğimiz konuya duyarlılık göstermesini rica ediyorum.
Selam ve sevgilerimle,

@pakmanvasfi