YOLCULARI DA HANCILARI DA ONLAR! 

Nasıl Fransızların gurmeleri varsa, Türkiye'nin de lezzethanları var. 2008 yılında, ilk defa Lezzet Profesyonelleri Eğitim Derneğimiz ile Almanya'da katıldığımız, İKA / Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında edindiğimiz bilgilerle oluşan, bir şuurla oluşturduğumuz; Lezzet Dernekleri Federasyonumuz'un kurucusu, Lezzet Derneği'mizin yurt içindeki ve dışındaki üyelerine, bizler de: Lezzethan diyoruz.  

Tüm Lezzet severlerimizi ve Lezzet Dünyasındaki herkesi, bu çatı altında buluşmaya davet ediyoruz. 

Bugün LDF/Lezzet Dernekleri Federasyonumuzun kurucuları ve şahsım tarafından, 2007 yılında Almanya'nın Başkenti Berlin'de Euro Türk Gastronom kardeşlerimizle birlikte kurduğumuz; 

"Verein der Europaisch -  Türkischen Köche und  Gastronomen e.V"  Kısaca EUROTÜRK CHEFS CLUB yapılanmamız ile, 2008'de Exec. Chef Mehmet Yalçınkaya yönetiminde (Bugün TV8'deki Masterchef'in jüri başkanıdır) kazandığımız başarılarla: "Avrupalı Türklerin Mutfak Takımı (Cuisine Team) bizleri şaşırttı" diyen ve VKD/Verbant der Köche Deutschlands e.V" yani Almanya'nın TEK Aşçılar Federasyonu'nun üyeliğini de kazanmış bulunmaktayız.   

Kuruluşundan bu yana Y.K. Bşk. görevini başarıyla sürdüren, Berlin'in ünlü Sushi Restaurantı GİNGİ'S İZAKAYA 'nın Owner Chefi Cengiz Güngör Benken ile 4.kez, 2024 İKA / DÜNYA AŞÇILAR OLİMPİYATLARI için 2 -6 Şubat günleri Stuttgart'ta yarışacak bir "CUİSİNE & PASTRY CHEFS TEAM" hazırlığı içindeyiz. 

Tüm EuroTürk Gastroheroları ve Lezzetleriyle damakları, ekipman & tasarımlarıyla Avrupa Gastronomisini fetheden, Türkiye Kuruluşlarının da sahip ve yöneticilerini yanımıza davet ediyorum. 

Fransa'nın gurmeleri 200 senedir; Mutfak Tekniklerini, Et ve Süt Ürünlerini, Şaraplarını dünyaya tanıtıyor ve pazarlıyorsa şimdi de biz Lezzethanlar birleşelim ve Türkiye Lezzetlerini, Gastro Teknik cihazlarını, Gastro Mekân tasarım ve mobilyalarını, Marifetli Chef ve Exec. Cheflerimizi Avrupa'nın, hatta diğer dünya ülkelerinin Restoranlarına, Hotellerine, Marketlerine, Catering, Yiyecek- İçecek kurum ve kuruluşlarına tanıtalım, pazarlayalım, ülkemizi kazandıralım, milletimizi gururlandıralım, çoğaldıkça çoğalalım. 

Yolumuz uzun, ancak gücümüz tam.  

Üstelik bu yüzyıl, TÜRKİYE YÜZYILI, her konuda olduğu gibi, Gıda Ürünleri ve Gastronomi Ekipmanları ihracatımız rekora koşuyor. 

Lezzethanlar ve Gastroherolar da Türkiye için birleşiyor. 

Selam ve sevgilerimle, 

@ pakmanvasfi 

  

Turizmi Taşıyan Güç: Türkiye Lezzetleri ve Gastronomisi Avrupa Türk Gastronomisinin Liderleri Gastroherolar Berlin’de Buluşuyor 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.Yılı dolayısıyla, LDF ve TDU tarafından sunulacak olan; 50 yıldır Avrupa'da, Türkiye lezzetlerini temsil eden, 50 EuroTürk Gastrohero "Şükran ve Üstün Başarı Ödül Adayları" belirlendi. 

  

Türkiye'den yoğun "Gıda Üreticisinin"de katılacağı, 7-10 Ekim'de Köln'de yapılacak olan, Dünyanın en büyük Gıda Fuarı ANUGA'nın ardından; EuroTürk Gastroheros Ödül Töreni: 14 Ekim 2023 Cumartesi günü, Almanya'nın Başkenti Berlin'de yapılacak. İş merkezleri, ağırlıkla Almanya'nın muhtelif şehirlerinde ve diğer AB ülkelerinde olan, ödüllerini almak üzere, Berlin'e davet edilecek olan EUROTÜRK GASTROHEROLAR ve kuruluşlarına ait, oluşturulan isim listesi aşağıdadır. 

ŞÜKRAN ÖDÜLLERİ: 

Rahmetli Burhan Öngören'in ödülü: EGE TÜRK adına, yeğeni Ahmet Eden'e,  

Rahmetli Hilmi Selçuk'un ödülü: ÖZ KAYSERİ adına, oğlu Orhan Selçuk'a, 

Rahmetli Mehmet Özcan'ın ödülü: 7 GÜN AYRAN adına, kızı Dilek Özcan Dönmez'e, 

Rahmetli Hüseyin Kuru'nun ödülü: MARMARA GIDA adına, yeğeni Volkan Kuru'ya, 

Rahmetli Kadir Nurman'ın ödülü: Berlin'de  

İLK DÖNER için: TDU Başkanı Remzi Kaplan'a,  

Rahmetli Mesut Yıldırım'ın ödülü: MİCRO FRUCHT adına, oğlu Serdar Yıldırım'a verilecektir. 

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜL sahipleri: 

Mustafa Baklan SUNTAT GmbH, 

Dr. Muhittin Taylı MATVARLDEN MARKETS (SW) 

Ö. Manuel Elma 

GGM GASTRO İNT. GmbH, 

Ali Erdoğan LEONARDO GASTRO GROUP GmbH, 

Remzi Kaplan KAPLAN DÖNER GmbH, 

Anıl Artar ARTAR BROT GmbH, 

Zekeriya Yasemin YAYLA GIDA GmbH, 

Hacı Mehmet Kazancıoğlu HACILAR HELAL ET KOMB. GmbH, 

Hüseyin Özer SOFRA RESTAURANTS (GB), 

Celal ilgi EURO GIDA MARKETS GmbH, 

Tamer Akkılıç GASTROKULT GmbH, 

Serdal Atıcı AS SAFT WERTİEBS GmbH, 

Hasan Asan HATEX EXP.İMP. GmbH, 

Erdoğan Yüce MERAM RESTAURANTS (NL), Chef Cengiz G. Benken GİNGİ'S İZAKAYA RESTAURANT, 

Mustafa Şahingöz ONKEL GIDA GmbH, Nedim Aydoğdu MAMBOCİNO COFFEE (GB), 

Elvan Taşlıçukur MELİSSA HOLDİNG (DN) 

Turgut Torunoğulları EDELSTAAL GROUP (NL), 

Gürol Gür SCHANZEN BACKEREİ GmbH, 

Kadir Kılıç FRESHNUTS GmbH, 

Cüneyt Erhelvacı OZAN FOOD GmbH, 

Şahin Çiloğlu ÇİLOĞLU HANDELS GmbH, 

Atilla Karakoç PLATTNER GmbH,  

İbrahim Ceylan CEYLANS FEİNKOST GmbH, 

Ali İleri OTTOMAN GmbH, 

Taner Toy TOY FOOD SYSTEMS GmbH, 

Oğuz Evler DTFOOD AMBASSADOR, 

Murat Lalesoy LALESOY KOKOREC GmbH, 

Chef Orhan Tançgil KOCHDİSH TURKİSH, 

Mehmet Aygün HASIR RESTAURANTS & TİTANİC HOTELS, 

Ahmet Aktaş EFE FIRAT EXP.İMP. GmbH, 

Ertan Çelik ÇELİK DÖNER GmbH, 

Şerif Aktürk KAASMAKEİJ ÖZGAZİ SÜT ÜRÜNLERİ (NL), 

Hikmet Gürcüoğlu KOÇ VLEESWAREN ET ÜRÜNLERİ (NL) 

Chef Hüseyin Özer BURGER TURM RESTAURANTS, 

Nihat Ünlü ÜNLÜ GASTRO GROUP GmbH, 

Veli Tüfekçi MOBELLAND MOBİLYA GmbH. 

Volkan Aydın AVRUPA TÜRK GIDA PLAT. 

Gürsel Ülber SA-DE GEVÜRSE GmbH, 

Sommelier Ahmet Tosun WEİNHANDELS TOSUN, 

Zafer Aşkım DELPHİN FİSH GmbH. 

Değerli "Şükran ve Üstün Başarı Ödülü" sahiplerinden ricamız: Kuruluş ve çalışmalarına ait detaylı bilgi ve fotoğrafları tanıtım ve takdim çalışmalarımızda kullanabilmek, ayrıca Lezzet Hareketi sayfamızda kamuoyuna duyurmak açısından bir an evvel bize göndermeleridir. NOT: Kişi ad ve Soyadlarında, firma unvanlarında yapılmış yanlışlıklar varsa, düzeltmelerini ve konuya ilişkin; Soru, itiraz veya önerilerini Lütfen ve acilen iletmelerini rica ediyorum. 

Robert’s Coffee Yeni Nesil “Yöresel & Blend” Kahveleriyle Beğeniliyor! 

Dünyanın kişi başı, en çok kahve tüketilen ülkesi Finlandiya'da "Kahve Kavurmasını" Osmanlı'dan öğrenen bir ailenin, 1800'lü yıllarda kurduğu Robert’s Coffee Markası, birçok ülkede sevilerek içiliyor. 

2007 yılında Finlandiya'da Gastronomik çalışmalarını sürdüren, EuroTürk iş Adamı İzzet Günaydın tarafından, Türkiye'ye getirilen Robert’s Coffee Markası, bugün yurt genelinde 46 şubesi ile hizmet vermekte. 

Öncelikle, Finlandiya, İsveç ve diğer İskandinav ülkelerinde "Kahve Kültürünün Gelişmesine" katkısı olan kuruluşun prensibi: Kahvesinin Taze ve Küçük Gruplar halinde Kavrulmasından kaynaklıdır. 

Tüm temsil edildiği ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de de aynı prensiple, temsilcisi olan İzzet Günaydın'ın kendi tesislerinde üretilmekte ve Franchising İşletmelerine dağıtılmaktadır. Gençlerin özellikle çok beğendiği: Özel Karışımlı Kahveler, Yöresel Kahveler, Aromalı Kahveler, Türk Kahveleri, Soğuk Kahveler, Smoothieler, Frappeler olmasına rağmen, Franchise Sistemine bağlı tüm şubelerinde; Her yaş grubuna hitap edecek geniş bir menüsü bulunmaktadır. 

Genç ve başarılı yönetici İzzet Günaydın, İTTİFAK Gazetemizin Lezzet Hareketi sayfamıza; Avrupa'daki girişimleri ve Finlandiya'da halen devam eden Cafe, restaurant, catering çalışmaları olduğuna ve dünyada yeni damak zevklerinin oluştuğuna dikkat çekti. 

"Kahvenin hem sıcak hem soğuk birçok farklı sunumu ile, Yeni Nesil Kahve dönemi, gençler arasında yeni bir Kahve akımı olarak, sosyal medya iletişiminin etkisiyle hızla yayılmıştır." diyen ve sözlerine: 

Amaç, kahveden olabildiğince lezzetli ve farklı aromalar elde etmektir. 

Soğuk ve uzun damıtma prosesi ile elde edilen kahvenin farklı bir aroması ve lezzeti olduğu gibi, sıcak servis edilen, filtreleme zaman ve sürecini tüketicinin kendi isteğine göre belirlediği, kahvenin de farklı aroma ve lezzeti olmaktadır. 

Bütün kahve ürünlerinde ve türlerinde; İnsanların arzusu hep, Olabildiğince, en iyi lezzeti yakalayabilmek olmuştur. 

Türkiye'de gençlerin ve şehirli tüketicilerin buluşma ve sosyalleşme noktaları olan Kafeler: İş görüşmelerinin, misafir ve arkadaş ağırlamalarının, merkezi olmalarına rağmen, ülkemizde kişi başı, yıllık toz kahve tüketimi 500 gr.  Finlandiya da ise 11.50 kg'dır. 

Türkiye gibi, turizmi, iş ve eğitim dünyası gelişen ülkelerde, Coffee Shop'lar da çoğalmakta ve çeşitlenmektedir. 

Buralarda sunulan internet hizmeti, konfor, ürün gamı zenginliği ve rahat ortamlar bu gelişimi, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlamaya devam etmektedir. 

Robert’s Coffee'nin, Yöresel & Blent Kahveleriyle ön plana çıktığını, kalitenin önemini kavrayan yatırımcı ve tüketicilerin de tercihinde, hızla ilerlediğini görüyor ve mutlu oluyoruz" dedi.