Hayatında bir kere diyet yapmış herkesin “ben artık fastfood yemiyorum” dediği bir gün olmuştur.

Ülkemizde en popüler fastfood ürünü olan hamburgeri gelin beraber inceleyelim:

Sözlük anlamı olarak “küçük ve yuvarlak ekmeğin arasına özel soslar ile beraber konulmuş büyük yassı köfte” şeklinde tanımlanmaktadır.Diyet sürecinde tercih ettiğimiz besinler kadar pişirme ve hazırlama yöntemi de oldukça önemlidir.
Hamburgeri kendi hazırladığınız küçük yuvarlak ekmeğin arasına az yağda pişirdiğiniz bir köfte koyup beraberinde marul ve turşu ile tüketebilirsiniz.Hatta dilerseniz yaklaşık 2 dakika kadar kısa sürede hazırlayabileceğiniz  ev yapımı mayoneziniz ile beraber hamburger keyfinize keyif katabilirsiniz!

Mayonez Tarifi: 1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı elma sirkesi,1 tatlı kaşığı limon suyu,1 çay kaşığı tuz,yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağı kıvam alıncaya kadar  blender ile çırpın.

Dışarıda tüketilenlerin aksine evde yapacağınız hamburgerin yanında patates kızartması ve kola gibi asitli içecek tüketmemeli ve diğer öğünlerinizde dengeli beslenmeye devam etmelisiniz.

Beslenme rutininizde düşük karbonhidratlı beslenmeye alışmak istiyorsanız sizler için yurtdışında çok popüler olmasına rağmen Türkiye’de henüz pek bilinmeyen bir önerim var:
 

Marulburger

 “Ben diyetteyken çok dikkat ediyorum,ekmeği tamamiyle hayatımdan çıkartıyorum” diyenlerdenseniz sizin için oldukça ideal bir öğün seçeneğidir.

Hamburger köftesinin küçük yuvarlak ekmeğin arasına değil de göbek marulun arasına konulduğu burger şekli olan marulburger ülkemizde çok bilinmemesine rağmen yurtdışındaki birçok zincir restoranların menüsünde yer almaktadır.Hamburgerinizi bu şekilde yerken klasik hamburgerin aksine yanında fırınlanmış patates tüketebilirsiniz.Klasik hamburgerde besin ögelerinden olan karbonhidrat (hamburger ekmeğinde) bulunurken marulburger yerken karbonhidratı zaten çok düşük olduğundan yanında fırınlanmış patates dilimleri yiyebilirsiniz.

Diyet sürecindeyken yemek isimlerinden daha çok onların nasıl pişirildiği ve nasıl muhafıza edildiği  önemlidir.Hamburgerin özüne baktığımızda ekmek,köfte ve maruldan oluşur,bunu sağlıklı veya sağlıksız hale getirmek tamamiyle sizin tercihlerinize bağlı.