Tarımsal ürünlerindeki sayılamaz çeşitlilik ve doyulmaz lezzetler ile Türkiye, Akdeniz çanağının Gastronomik açıdan en zengin ülkesidir.
Ü lkemizde hasat mevsimi sürüyor, zeytin in ve bazı meyvelerimizin hasadı devam ediyor.
Türkiye nin coğrafi yapısı dolayısıyla, kuzeyden güneye, doğudan batıya olduğu gibi dağları ve ovaları, ayrıca orman zenginliği de mevcuttur.
Bu da 'Hasat Mevsimini' uzunca bir süreye yayıyor, aynı ağacın meyveleri batıda veya güneyde daha erken olgunlaşıyor, doğuda ve kuzeyde daha geçe kalabiliyor. Bunu, bağlarda ve zeytinliklerde daha net görebiliyoruz.
HASAT nedir? Denecek olursa, apartman ve şehir çocukları için de olsa, hatırlatalım:
Bahçeden, bağdan, tarladan ürün toplama, kaldırma, ekin biçme, ve toplayıp, ambalajlayıp pazara sunulabilecek veya fabrikasında işlenebilecek şekilde dağıtıma hazırlama işlemidir.
Mevsimsel anlamda bazı ürünlerin işlemleri, farklı aylarda yapılır.
'EKME ve HASAT' tarımda sürekliliğin adıdır. İnsanların doyması, içve dış ticaretin oluşumu, hatta gıda sanayi %70 buna bağlıdır. 
Türkiye gibi, öncelikle topraktan beslenen bir ülkenin, milli ve geleneksel ve   kutsal değerleridir.
Bu konuda aldığım, üzücü bir haberi, siz değerli okullarınla paylaşmak istiyorum.
Tüm dinlerin kutsal addettiği, meyveler vardır. Hurma gibi, üzüm gibi, incir gibi, vs. Bilindiği üzere ZEYTİN de bir meyvedir ve meyvelerin en bereketlisi, en kutsalıdır. 
Maalesef, İzmir de bu kutsalımıza saldırılıyormuş, bazı köylerin zeytin bahçelerindeki o anıtsal ağaçlar, o milli servet İnançsız ve hain insanlar tarafından ateşe veriliyorlarmış.
Bu kişileri kınıyor ve lanetliyorum en kısa sürede yakalanmalarını   diliyorum.
Selam, sevgi ve saygılarımla,
@pakmanvasfi

 

`height=

TARIMDA HASAT SÜ RÜ YOR, YENİ LEZZETLER GELİYOR

BÜ YÜ K 'GASTRO SHOW' BAYİM OLURMUSUN? FUARI
20. BAYİM OLURMUSUN?   Franchising ve Markalı Bayilikler buluşması, fuar alanlarının %75 ini, yenilikleri, farklılıkları ve lezzetleriyle GASTRONOMİ SEKTÖRÜ NE yönelik, 50 nin üzerindeki firma doldurdu. Bayilik sistemi ile gelişen Türk Markalarının, yurda yayılmasına ve dünyada tanıtılmasına öncülük eden, bu fuar zengin lezzet çeşitlerinin mağazacılık örnekleri ile destekleyici hizmet ve ürünleri de sergiledi.

`height=

Konusunun, ülkemizdeki lider fuarı 27 Ekim sabahı Yenikapı daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde açıldı. Sevgili LEZZETHAN kardeşlerim İlknur Tunç, Süleyman Çakır ve Burak Köseoğlu ile birlikte ziyaret ettiğimiz, özlenen fuarın açılışına Gastronomi ve Perakende Sektörünün profesyonelleri, STK yöneticileri ile ilgili basın kuruluşları temsilcilerinin yoğun ilgisi görüldü. Katılımcıların çoğunluğunu temsil eden: Dönerci, börekçi, baklavacı, burgerci gibi fastfood zincirlerinin yanı sıra, lüks kategoriye giren:   Restaurant, Coffee, Pastane gibi mekanların da bayilik alanına yönelmeleri dikkat çekti. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası Market Zincirleri, bayilikler vasıtasıyla yurt geneline yayılma arzularını belli ettiler.

`height=

Tüm bu gruplara malzeme ve ürün tedarik eden, mekan ve yer sağlayan zincirler, yazılım ve yönetim kuruluşları ile dijital dünyanın bayilik alanındaki kullanımını tanıtan, yapıların başarılı etkinlikleri   Sektör profesyonelleri ve Lezzetsever halkımız tarafından, geçtiğimiz yılların çok üzerinde bir alaka ile izlendi. Dünyada konusundaki 3. Sırayı alan bu başarılı fuarı, yaratan ve yöneten kuruluş: MEDYAFORS un Y.K. Bşk. Özhan Erem, açılıştaki konuşmasında: Kendisini destekleyen sponsorları REDSTONE Gayrimenkul Y.K. Bşk.   Evrim Kırmızıtaş ve GLOBAL Restaurant Group Y.K. Bşk. Oğuz Şenol başta olmak üzere tüm katılımcı kuruluşlar ile UFRAD ve UDOFED kuruluşlarına, basın mensuplarına teşekkür ederek, ileriye dönük hedeflerinden, özellikle Fuarın YURT DIŞINA yönelik açılımından bahsetti.
Yurt içinden ve dışından hem yoğun katılımcı, hem de ziyaretçi akınına uğrayan fuarda Pek çok katılımcının ulusal ve uluslararası boyutlarda, bayilik anlaşmalarına imza attıkları öğrenildi.

`height=

Diğer önemli bir husus ise Bu yıl fuarın, biri İRAN menşeli, Ortadoğu nun en büyük Fastfood zinciri ATAWİCH Helal Lezzetleri, diğeri SURİYE menşeli, 2022 Ü stün Lezzet Ödülü sahibi AL SULTAN Tatlıcısının açtıkları stantlar oldu.
Bu etkinlikte Luxury kategorideki, Global Restaurant Group Oğuz Şenol un 'Cafe İtaliano' ve 'Harward Cafe', Süleyman Tarakçı nın Yöresel Restaurantı 'Nalia Karadeniz', Pastry Chef Ali Sahillioğlu nun 'Chocolate Sarayı',
İsmail Uzunhasanoğlu nun 'The Art of Bakery', Dardanel Balıkçılığın   'I Love Fish & Sushi',   HD Holding in 'HD Döner' ve 'Pidem', Adana dan Mehmet Tekin in 'SeçBaklava' ve 'MT Börek',   İzmir den 'Gönül Kahvesi', Bursa dan 'Eklercim', 'Dondurmanya' ve 'Royal Ekler', UDOFED   Başkanı Mehmet Mercan ın 'Reis Döner' zincirleri dikkat çekti.

`height=

Chef Faruk Kaya nın Van da kurduğu ve annesinin reçetesiyle ürettiği AGAHOĞLU Ev Baklavaları, Ağrılı İrfan Temel in Maltepe de kurduğu 'İrfan Usta Lahmacun' firmalarına da, bu yolda bol şans diliyorum. Bu fuarda, İzmirli kardeşim Kurtuluş Çağlar Boz un Bursa daki, çok farklı ve özel bir Lezzet Yatırımı:
BLACK KİTCHEN çalışmasını gördüm. Oluşturduğu 15 marka ile ürettiği 'Fastfood Lezzetlerini' yepyeni bir kanal yaratarak halkla buluşturuyor.   Bayilerine de 'Az yatırım ile çok kazançsağlıyor'

`height=

Biraz merak edin veya araştırın. Ben ilerleyen günlerde özel olarak yazacağım.
Değerli değerli okurlarımız, fuarla ilgili daha geniş bilgi ve görüntülere @pakmanvasfi Instagram hesabımdan ulaşabilirler.

 

TAHSİLDAROĞLU Paris SİAL 2022 de, TÜ RK PEYNİRCİLİĞİNİN   GURURU OLDU !

Türkiye nin köklü peynir markası TAHSİLDAROĞLU yeni GURME SERİSİ PEYNİRLERİNİ dünya pazarlarına, geçtiğimiz hafta Paris te yapılan SİAL 2022 Gıda Fuarında tanıttı.

`height=
Kuruluşun CEO su Sevdil Yıldırım dan aldığımız bilgilere göre Gurme Serisinin, en yenisi: GURME SHİFFA, Lezzeti ile Fransız ve dünya Gurmelerini kendine hayran etti.
Kutularının ambalajı ve sunum zerafeti ile olduğu kadar, Türk Aşçılarının   yaptığı, GURME PEYNİRLİ YEMEKLERLE de dikkat çeken TAHSİLDAROĞLU standı ziyaretçi akınına uğradı.

`height=

Etnik Marketlerin dışında, ünlü Fransız, Hollanda, Alman ve İsviçre Market & Charcuteri   Zinciri yöneticilerinin de rağbet ettiği ve 'Tadımlar Yaptığı', Çanakkalemizin en kaliteli süt işleme fabrikası ürünlerine, AB ülkelerinin yolu, SİAL 2022 de açıldı.

 

Bağların, Bahçelerin, Tarlaların HASAT Ressamı HÜ SEYİN SARTAŞ

Kendini ve fırçasını, Türkiye nin Güzelliklerine adayan sanatçı, 33 yıldır her HASAT MEVSİMİNDE köylerde, tarlalarda, bağlarda, bahçelerde.
Emeğin ve zahmetin, ürüne ve berekete dönüştüğü yurt köşelerinde, köylünün, işçinin, emekçinin yanında.
Değerli dostum ve kardeşim Hüseyin Sartaş, 1956 da Ankara da doğdu.

`height=

İlk sergisini açtığı 1989 dan bu yana, durmadan üreten ve 50 ye yakın kişisel sergi açtı.
TRT Türk te yayınlanan 'TUVALDEKİ TÜ RKİYE'   projesine de konu oldu.
Resimleri NAİF çizgide olan ve resim yapmayı kendisine bir yaşam biçimi olarak seçen Hüseyin Sartaş, en büyük yardımcısı ve desteği eşi hanımefendinin de katkılarıyla hiçara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

Bakınız kendini ve çalışmalarını bize nasıl anlatıyor.
'İçimizde taşıdığımız düşüncelerimizin, özlemlerimizin, yitirdiğimiz ya da yok ettiğimiz doğal güzelliklerin resimlerini yapıyor ve   Doğayı Anlayabilmek için NAİF im ` diyor. 
Bulunduğumuz zaman içerisinde tüm değerlerimizin makineleşmeye dönmesinden dolayı, üzülüyor ve eserlerinde kaybolan değerleri Örneğin, hep eskiden olduğu gibi   elle, insan gücüyle   yapılan HASADLARI anımsatıyor ve   sunuyor.