3 haftadır, Almanya nın NRW Eyaletinde başlayan,   Belçika, Hollanda dan sonra yine BERLİN Eyaletinde ve geçtiğimiz cumartesi, İsveçve Finlandiya ile devam eden seyahatimde, gördüklerim ve yaşadıklarımdan duyduğum mutluluğu siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum. Ekmek, et ürünleri, meze çeşitleri ve diğer üretimlerini, sadece bulundukları şehirlerdeki veya ülkelerdeki değil, tüm Avrupa daki ülke ve şehirlerin, ünlü ulusal marketlerine ve etnik marketlere de kabul ettirmiş Türk Şirketleri var.
Açtıkları, Etnik Marketleri ve Multiculti ulusal marketleri, zincir haline getiren yatırımcı Türk Şirketleri var.
Türkiye de üretim yaptırıp, kendi markaları ile ambalajlayıp, Türkiye de kurdukları şirketleri ile ihraç, Avrupa daki şirketleri ile ithal edip, lojistik filoları ile tüm Avrupa daki Market Zincirlerine ve Horeka Tedarikçilerine dağıtan Türk Şirketleri var.
Restaurantcılıkta, dönercilik, kebapçılık ötesine geçmiş, İtalyan restaurantcılığında, Almanya, Belçika ve Hollanda da orijinal İTALYANLARI sollayan yatırımcı ve işletmecilerimiz var.
Synı şekilde Meksika, Çin, Japon (Sushi) restaurantcılığında, şaşırtıcı ve mükemmel dekorasyonlarıyla, nefis ve leziz tatlarıyla, sunum sanatlarıyla hayranlık uyandıran GASTROHEROLARIMIZ, CHEFLERİMİZ, yatırımcı ve işletmeci kardeşlerimiz var.
Avrupa Hallerinde, Türkiye nin Lezzetlerini ithal eden, Market zincirlerine, gıda üretim sanayicilerine ve Horeka tedarikçilerine sunan tüccarlarımız var.
Boşuna değil Türkiye nin gıda ihracatında kırdığı rekorlar: Balıkta, sebzede, meyvede, kuruyemişde, baharatta, şekerlemede ve de Gastronomik Ü rünlerde (Endüstriyel Mutfak, soğutma, mobilya, mefruşat, mutfak ve sofra ekipmanları, vs ) daha yazacak ve anlatacak çok konu ve çok değer var.
Türkiye deki üreticilerin, imalatçıların bu konularda çok uyanık ve dikkatli davranıp, kendilerine bu pazarlardan yeni müşteriler bulunması lazım.
Selam ve sevgilerimle,
@pakmanvasfi

 

TÜ RKİYE LEZZETLERİ, AVRUPA DAN DÜ NYAYA YAYILIYOR!

LDP nin projelendirdiği, ANFAŞ   Y.K. Bşk. Ali Bıdı ve TAHSİLDAROĞLU Peynircilik CEO su Sevdil Yıldırım ın desteklediği, TDU Türk Alman İşverenler Birliği Başkanı Remzi Kaplan ın sahiplendiği ve Berlin Büyükelçimiz Sayın Ahmet Başar Şen in de beğenip, onayladığı   EUROTÜ RK GASTROHEROS ŞÜ KRAN ve BAŞARI ÖDÜ LLERİ TÖRENİ MAYIS AYI İÇİNDE BERLİN DE YAPILACAK.

`height=

Rahmetli olmuş, 3 Avrupalı Türk Girişimciye ŞÜ KRAN,   7 Girişimciye Ü STÜ N BAŞARI, 7 Profesyonel Girişimciye PROFESYONEL BAŞARI ve 33 Girişimciye de BAŞARI ÖDÜ LLERİNİN takdim edileceği, LDF & TDU ÖDÜ L TÖRENİ nin Ramazan ayı sonrasında, Berlin de yapılması kararlaştırıldı.

Avrupa daki 'Varlık ve Güçlerini' her geçen yıl daha da arttıran Avrupalı Türkler, 'Lezzet ve Gastronomi' sektörlerindeki çalışmalarıyla artık ne yola çıktıkları şehirlere, ne bulundukları ülkelere, ne de Avrupa ya sığmıyorlar.

`height=

Muazzam fabrikası ile EGETÜ RK ürünlerini yöneten Ahmet Eden,   Türk damak tadının dünyaya açılan penceresindeki YAYLA TÜ RK ü kuran Zekeriya Yasemin, Avrupa da özgün lezzetleriyle, Türk ve Alman Marketlerinin lideri SUNTAT FOOD lezzetlerini üreten, Türkiye den birçok markayı Avrupa da temsil eden Mustafa Baklan, İsveçte kurduğu her biri 3-4 normal Market büyüklüğündeki, multiculti ve ulusal çaplı MATVARLDEN süperin, süperi marketleriyle Dr. Muhittin Taylı, Berlin de kurduğu Perakende Grubu EURO GIDA Marketleri ile Celal İrgi Türk, Alman, İsveçli yönetici ve siyasetçiler de dahil herkesin takdirlerini topluyorlar.

`src=

Yarattıkları veya ana maddelerini ülkemizden ithal ederek, ürettikleri lezzetleri: Günlük, taze ve dondurulmuş olarak paketleyip, kurdukları dağıtım ve lojistik araçlarıyla Avrupa geneline, uçak, gemi, tır gibi araçlarla da ABD, Afrika ve Asya ülkelerine (EGE TÜ RK, SUNTAT, YAYLA TÜ RK ve diğerleri) gibi kendi markaları ile ihraçediyorlar.
Bu ülkelerde restaurant ve İmbis zincirleri kuruyorlar. (KAPLAN, MERAM, MATVARLDEN) gibi. Chef ve Sommelier sanatına sahip, Michelin yıldızı alan Avrupalı Türk Profesyonel Girişimciler (Ali Güngörmüş, Ahmet Dede, Serkan Güzelçoban, Okan Cabri, sommelier Ahmet Tosun) gibi kendi 'Marka Mekanlarını' kuruyorlar, Avrupalıları ve Avrupa ya gelen her milletten turistleri ağırlıyorlar.

`height=

Ü lkemizin lezzetlerinden, ürünlerinden veya yapım ve pişirme tekniklerinden esinlendikleri yemeklerimiz ile 'Füzyon Mutfağı' yapıyorlar.
Lezzet Markalarımızı ve alkollü - alkolsüz içeceklerimizi tanıtıyorlar, hatta su ve maden sularımızı kurdukları sofralarda (Uludağ, Hamidiye, Taşdelen) gibi ikram ediyorlar. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 50 yıldır kendi maddi ve manevi imkanları ile YEME & İÇME konusunda ki yatırımlarını, çoğunun özellikle ailece gösterdikleri gayret ve başarılarını, ülkemizin Lezzet Dünyası olarak ödüllendirme fikrimiz   Hem kendilerince, hem kurdukları konu ile ilgili mesleki kuruluşlarca, hem de Türkiye nin yurt dışındaki Resmi ve yarı resmi kurumları, Büyükelçilik, Başkonsolosluk,   Kültür ve Turizm Müşavirliği, Yunus Emre Enstitüsü tarafından da takdir görmesi, çalışmalarımızdaki azmimizi arttırmıştır.

`height=

Bu bilgileri kamuoyuyla paylaştığım İTTİFAK GAZETESİ yonetimine ve imtiyaz sahibi, Osmanlı saray Mutfağı uzmanı sevgili kardeşim Chef Recep İncecik e sonsuz minnet ve teşekkürlerimi de bu vesileyle sunmak isterim.
Ayrıca beni Türkiye den arayarak, bu çalışmanın içinde ürünleri ve markası ile bulunmak isteyen tüm dostlarıma da teşekkür ediyor, kendileriyle 17-20 Ocak 2023 günleri arasında,   Antalya ANFAŞ EXPO da yapacağımız, muhtemelen ilk yurtiçi BASIN TOPLANTISINDA buluşacağımı ve fikirlerini alacağım.

 

KİLİS TEN BERLİN E, GASTRONOMİDEN TURİZME HACILAR ET KOMBİNASI 

Berlinli GASTROHEROLARIMIZ dan, Avrupa nın ünlü HACILAR ET KOMBİNASI nın kurucusu: Mehmet Kazancıoğlu, 1972 de Kilis ten gelen, geldiği yeri unutmayan, memleketine yardım ve desteklerini esirgemeyen hayırsever bir işadamı. 1974 yılında, eşini ve 4 oğlan, 4 kız çocuğunu da Berlin e getirip, muhteşem yapılanmasının temellerini atarak, helal lezzetlerle Berlin deki müslüman nufusu tanıştırdı.

`height=
En büyük oğlu, şimdiki sistemin yöneticisi, değerli kardeşim Rıfat Kazancıoğlu ile ailesinin,   Gastronomiden Turizme uzanan faaliyetlerini konuştuk.
Alman mezbahalarında babalarının işçilikle başlayan, kendilerinin küçük yaşta ailece yaptıkları sakatat ticaretiyle devam eden, 50 m2 de kurulup, bugün binlerce m2 kırmızı ve beyaz et işleme tesisleri ve Berlin in önemli merkezlerinde açtıkları, 10 adet BOLU HELAL MARKETLER Zinciri ile yine Berlin in Turizm merkezinde, açılış tarihine gün sayan 5 Yıldızlı Hotel yatırımına ulaşan ve bugün artık cocuklarının ve   torunlarının da işin başında olduğu HACILAR ET

`height=

KOMBİNASI, sadece Berlin de ve Almanya da değil, tüm Avrupa da faaliyet göstermekte olup, geçtiğimiz yıllarda Türkiye ye de 'HELAL ET' ihraçetmiştir.
Berlin Büyükşehir Halindeki, modern 'Et Kesim' tesisleri ve 'Frigorifik Dağıtım' araçlarından' oluşan filoya sahip kuruluşa ve 'Kazancıoğlu Ailesine' başarılar diliyorum.

`height=

Berlin de görüştüğüm Helal Et ithalatı, pazarlaması ve işlemesini yapan kuruluşlar ve Market Yatırımcılarıyla ilgili çalışmalarımı aktarmaya devam edeceğim.
Berlin den daha çok örnek alınacak, başarı ve hayat hikayelerim,   yazacaklarım var.