Ü lkemiz, Mimarlarımızın tasarım ve eserleri, Endüstriyel Mutfak ve Mobilya sanayimizin ürünleri, balıklarımız, meyve ve sebzelerimiz, kuruyemiş, şekerleme ve tatlılarımız, hububat, bakliyat ve baharatlarımızla   Avrupa Gastronomisinin ve Turizminin dikkatlerini üzerine çeken, yeni bir LEZZET Ü LKESİ oldu.
Türk mimarlarının dizayn ettiği, muhteşem GASTRO MEKANLAR Türk ve diğer ülke yiyecek -   içecek yatırımcıları tarafından başarıyla kullanılıyor ve işletiliyor.
Mimarlarımıza, sadece Almanya dan değil Avrupa nın her tarafından iş teklifleri yağıyor. 
Yurt dışındaki çalışmalarımda karşılaştığım bu değerli kardeşlerimin, eser ve hizmetlerine LEZZET HAREKETİ yayınlarımda öncelikle yer vereceğim. Endüstriyel mutfak ve soğutma sanayicilerimizin ürünleri, mobilya mefruşat, masa, sandalye ve diğer üretimleri ile özgün bar ve teras sistemlerimiz yine bu tarz yatırımlarda tercih ediliyor ve başarıyla kullanılıyor.
Estetik güzellikleri, fiyat cazibeleri ve ürün kalitelerinin yüksekliği ile İtalyanları, bu konuda da geride bıraktığımızı biz değil, kullanıcılar ifade ediyorlar.
Avrupa da bu konularla ilgili olarak açılan fuarlara 80 li, 90 lı yıllarda olduğu gibi, 2010 lu, 20 li yıllarda da yine gidiyorum, hatta çok yakında 10 Mart gibi, Hamburg da INTERNORGA da olacağım.
Geçmişte bu fuarlara, bırakınız katılmayı ziyaretçi olarak giden ve model çalmaya çalışan Türk sanayicileri, bugün topluca ve halleler kapatarak katılıyorlar. Başka ülkelerin rakip firmaları, onlardan model çalmaya çalışıyorlar, bazıları bizim firmalarımıza fason üretim yaptırıp, kendi markalarını üzerine yazarak, kendi müşterilerine satabiliyorlar.
Türkiye, artık zapt edilemeyen bir ülke!
Ü retiyor ve dünyaya satıyor, her türlü sanayide dünyadaki üreticilere (gıdada, gastronomide, mobilyada, tekstilde, otomotivde, silahta) rakip olabiliyor.
Lütfen, ülkemizin bu alanda ne kadar büyük ve başarılı olduğunu görmek için, ona dışarıdan bakın.
Ben zaman zaman bunu yapıyor ve mutlu oluyorum, ülkemizle, milletimizle, yönetimimizle gurur duyuyorum.
Avrupalı Türklerde artık diğer Avrupalılar gibi Türkiye yi keşfettiler, Avrupa nın alıştığı lezzetlerin ve ürünlerin Türkiye de üretilebileceğini, onların istediği tarzda paketlenebileceğini ve lojistik olarak kullanımlarına sunulabileceğini gördüler.
Kendi ülkelerinde ürettiriyorlar, ambalajlattırıyorlar ve ithal ediyorlar. Hem Avrupa daki firmaları kazanıyor, hem Türkiye deki firmaları. Ayrıca, Türkiye deki hemşehrileri ve vatandaşları da kazanıyor.
En güzel EKONOMİ bu değil midir?
Kazan, kazan ve kazandır!
Selam ve sevgilerimle, @pakmanvasfi